Skip to content

O renovare cu bucluc ce putea merge infinit mai bine dacă apelam la consultanță

Credeați că unele fete sunt enervant de inabordabile? Înseamnă că n-ați avut de-a face cu meșteri și zidari. Cred că am vorbit cu zeci de meșteri, zugravi și instalatori în ultima perioadă pentru a renova bucătăria și baia. Nu cred că există fată pe lumea asta să fie în stare să respingă cu atâtea tertipuri și cu atâta jemenfiche-ism vreun pretendent cum reușesc meșterii autohtoni să o facă.

Dar mai bine să încep cu începutul. Am luat-o încet, și prima dată am sunat un instalator. Eram în primul an de pandemie și mi-am zis că e momentul perfect să mai renovez pe ici pe colo, și anume în locurile esențiale pentru igienă și prepararea hrănii. Se pare că nu numai eu mi-am făcut calculul așa pentru că…

 

Ce mi-am zis? Hai să-l sun pe ne Mirică, instalatorul blocului, el se pricepe la toate, așa că am stabilit o zi și o oră. Între 10 și 11 dimineața. La 11:15 îl sun, că nu venise. A uitat, deși fusese să lase niște băieți prin zonă. Spune că vine la 15:00. La 15:00, evident, nu a venit. Mă sună pe la 17:00 dacă poate să vină. Ieșisem deja la cumpărăuri, așa că i-am spus că ne vedem cu altă ocazie.

Mi-am zis, ok, hai să nu fac o românească și să sun mai bine la o firmă specializată. Aveam nevoie de montarea gresiei pe hol. Nu aveam nici gresie, nici know how, știam doar cun aș vrea să arate la final. Gresia avea să acopere pardosela de la baza dulapului cu rucsaci și cizme de cauciuc. A venit echipa. Foarte punctuali, foarte serioși cei de la firmă, dar m-au uscat de bani. 1789 lei pentru montarea gresiei. Urma să caute ei modelul de gresie dorit în magazin și s-o aducă la locație. I-am văzut profi, așa că i-am întrebat cât m-ar costa să-mi renoveze bucătăria. În jur de 9.000 lei tot pachetul, a venit răspunsul prompt, pentru vreo 6.65 mp de bucătărie și un hol minuscul.

M-a avertizat deja o prietenă care a trecut prin tot acest calvar că atunci când un meșter nu vrea să ia o lucrare, dă un preț foarte mare. Se pare că nu e doar un mit. Din câte știu eu, prețul pieții e undeva până în 10-12.000 se cere pentru renovarea completă a unui apartament cu 3 camere, deci să ceri atâta doar pentru bucătărie plus hol e total exagerat.

 

În disperare de cauză, am zis să caut și pe OLX și pe alte site-uri cu anunțuri de prestări servicii. L-am luat pe primul care mi-a sărit în ochi. Un meseriaș care chiar a venit la fața locului, să constate. Drept urmare am plătit regulamentar vreo 50 de lei constatarea cum că ar putea lucra, dar abia după două săptămâni, și doar la partea cu bucătăria, la baie nu se bagă, dar are el pe cineva pentru care bagă mâna-n foc. Aveam nevoie de cineva disponibil de mâine, așa că i-am dat skip.

Îmi suflec mânecile și mă apuc eu de dat jos faianța de deasupra blatului de la bucătărie, ocazie cu care găsesc fel de fel de improvizații pe traseul electric. Ce pot să fac? Chem niște băieți să facă o treabă până la capăt – ei nu se apucă de treabă pentru că la demontarea tabloului electric de exemplu trebuie să vină Enel să desigileze contorul.

 

Mi-am zis: destul cu diletanții, dacă tot sunt pe grupul de mămici pe Facebook, ce-ar fi să cer o recomandare? Primesc două recomandări pentru Marian. Îl sun, îmi zice că ar fi liber în vreo două săptămâni. Mi-au atras atenția “ar” și “vreo” din discursul lui. I-am dat skip și ăstuia.

Nervii mei mai aveau puțin și cedeau. Chiar nu există un meseriaș disponibil în orașul acesta?

Ei, alta ar fi fost situația dacă mi-aș fi făcut din timp un plan foarte bine pus la punct. Un consultant ne poate scuti de greșeli, timp și bani irosiți, de nervii prin care am trecut. În plus, acesta cunoaște materialele, producătorii și cele mai bune oferte, dar și regulile de bază când vine vorba de instalații electrice, instalații termice, instalații sanitare, etc.

Am găsit astfel de servicii la Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro, un concept UNIC pe piața materialelor de construcții din România, alternativa la comerțul clasic cu depozite și hipermarketuri. Dacă mi s-ar fi aprins și mie beculețul mai repede și aș fi apelat la ei, aș fi scurtat lanțul clasic fabrică-client, reducând costurile cu până la 10-15%, și aș fi beneficiat de materiale de calitate. Dar ce să-i faci, sunt ardeleancă până la capăt, așadar mai înceată, genul care se prinde de o glumă când toți ceilalți s-au spart deja de râs ?

 

Iată câteva dintre ele:

✌️Cumperi totul dintr-un singur loc și astfel poți câștiga timp și economisi bani
✌️Nu mai alergi după materiale de construcții prin depozite, căutând cele mai bune prețuri;
✌️Compari ofertele de la alți furnizori și te asiguri că primești cele mai bune prețuri;
✌️Beneficiezi de consiliere gratuită dacă ai nevoie de informații suplimentare despre produse
✌️Marfa se livrează direct de la producător, fiind ambalată corespunzător, ajunge la client în cele mai bune condiții, nefiind stocată prin depozite
✌️Riscul la achiziție este zero – drept dovadă, multitudinea de recenzii video de la clienții Vindem-Ieftin.ro.

Ai de renovat? Nu face aceeași greșeală pe care am făcut-o și eu! Alege-i pe cei mai buni pentru că beneficiezi de:

?CONSULTANȚA-PREȚ-CALITATE;
?Sunt ONLINE tot timpul pentru clienți;
?Consultanții Vindem-Ieftin.ro sunt dedicați prin prisma faptului că operează în vânzări tehnice;
?Există chiar și un grup VIP pentru clienții care doresc să beneficieze de consultanță prioritară.

 

Dacă aș fi apelat din timp la consultanță, aș fi scăpat de multe bătăi de cap. Sunt total nepricepută, iar tutorialele de pe youtube sunt ele folositoare, dar îți trebuie un ochi ager care să cumpănească situația și materialele de contructii când ai de făcut tencuieli decorative, amenajări exterioare sau amenajări interioare. Dar toate la timpul lor, dat aviitoare când îmi vine chef. derenovat știu pe cine sun prima dată.

Dar voi? Ce pățanii cu renovarea locuinței ați avut? Nu vă sfiiți, știu că au trecut alții prin povești și mai horror decât a mea.

Articol scris pentru SuperBlog, ediția de toamnă 2021.

Sponsor:

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *