Skip to content

Cafea, cafia, Kfea

Titlul de mai sus nu este un doar un titlu. Sunt cuvintele cu care mă trezesc în gând în fiecare dimineață. Primul meu gând, pe tonalități diferite. Primul pentru că realmente am nevoie de cafea ca să mă trezesc și să funcționez, al doilea pentru că sunt ardeleancă, al treilea pentru că am gustat de curând aroma powered by Kfea și am rămas îndrăgostită.

După cum v-am avertizat deja, nu prea funcționez la parametri normali fără cafea. Cu toate astea, amân momentul acela de tihnă perfectă, micul meu ritual și motorul care se pune în mișcare pentru o nouă zi, pentru ora 8 dimineața. Mă trezesc la 7, dar trebuie să echipez odrasla și s-o trimit la grădiniță. După care mă întorc acasă, de unde lucrez de cele mai multe ori. De unde lucrez și savurez. Cafeaua.

 

Nu sunt (deocamdată) o babetă pedantă, care nu suportă să-i fie tulburate ritualurile, dar la prepararea și savurarea cănii mele mari de cafea, la astea chiar țin. Incerc să fiu constantă și să am suficient timp pentru a-mi bea cafeaua acasă. Este și primul lucru pe care îl fac după ce mă întorc acasă. Îmi place să “absorb” liniștea din casă, să petrec câteva minute doar eu cu mine și să-mi fac planuri pentru ziua ce tocmai începe.

Cafeaua este ceva foarte personal, unii o preferă neagră, alții cu mult zahăr sau lapte. Cafeaua mea de acasă e neagră, neîndulcită. O beau zilnic din altă ceașcă, fiindcă am o colecție de câteva zeci. De cele mai multe ori o beau singură, cu agenda de idei în față sau cu vreo carte în mâini. Alteori, când nu  am de ales și mă cheamă odrasla să mă joc cu ea, o beau pe fugă. Dar o iubesc oricum. Mai ales că gustul cafelei este cel potrivit pentru mine: nu foarte amar, cu o aroma subtilă și cu o tărie că o esență pură. E gustul Kfea, de care m-am îndrăgostit. Cafea boabe sau cafea măcinată care te trezeste dându-ți cu arome pe la nas.

 

 

Pentru că fiecare zi poate fi un lung șir de bucurii. Nu neapărat copleșitoare, lucruri mărunte, pentru care pot, însă, să fiu recunoscătoare. De pildă pentru lumina strecurată printre frunzele castanilor din parc, pentru pițigoiul care s-a rătăcit la mine în balcon și de curăță pe pene, fără să știe că-l pândesc de dincolo de geam, pentru gluma bună pe care a dat-o Dobro la radio. Iar ea, cafeaua, reușește cumva să le potențeze pe toate, să mă facă să fiu mai prezentă, mai pe fază.

În dimineața aceasta, de pildă, am ales cana cu pictura japoneză – e o pasăre necunoscută, cu picioare lungi, printre arbuști cu flori roz. Și cafeaua Etolia. Dacă n-ați apucat încă să o gustați, vă fac eu puțin poftă. Etolia este cafeaua proaspăt prăjită cu o miscelă ideală și un grad de prăjire special pentru prepararea unei savuroase cești de cafea. Cafeaua proaspăt prăjită este o categorie aparte de cafea, care se aduce verde în țară și se prăjește local, pentru a fi cât mai proaspătă posibil. Astfel, se poate savura la nivelul său maxim de aromă. Fiecare origine are alte nuanțe, alte note, altă savoare.

 

Dar nu se oprește totul aici. Nici pe departe, mai am mulți kilometri de parcurs. La propriu. Pentru că tot ea, cafeaua, îmi pune în mișcare picioarele că nici o altă licoare. După ce savurez binișor o cafea prospăt prăjită, “pe tihnă”, mă echipez de alergat și…alerg. Un obicei pe care l-am deprins din mai și de care, contrar firii mele mai degrabă delăsătoare, m-am ținut.

Cafeaua e combustibilul perfect pentru picioarele mele, se pare, iar cele două obiceiuri, băutul cafelei, mai vechi, și alergatul prin parc, mai nou, se înțeleg de minune.

Și motorașului de sus, tot cafeaua îi da ghes. Sunt genul care se trezește năucă, cu ultimul vis rulând pe retină. E un real efort pentru mine să mă desprind din lumea somnului și să mă ancorez de-a binelea în realitatea unei noi zile. Dar ea, minunata de ea, cafeaua, reușește să risipească de pe creierul meu matinal pâcla somnului și a viselor și să mă facă să fiu, încă o dată, încă o zi, pe fază. Un alt motiv pentru care o iubesc.

 

Am dat câteva hint-uri mai sus. Da, imi procur cafea boabe de pe Kfea.ro, primul și cel mai mare Coffee Shop online din România, un magazin de cafea adevărată. Cu o vechime de peste 15 ani, am au mereu grijă să le ofere clienților experiențe plăcute prin comercializarea unor produse de calitate: de la o multitudine de sortimente de cafea (boabe, măcinată, capsule și nu numai), la aparate de cafea și produse de întreținere, produse de vending, ceai, ciocolată caldă etc.

Când e vorba de ceva atât de important în viata mea cum e cafeaua, mă uit după vendori cu tradiție, care fac ceea ce fac cu o reală pasiune în suflet. Afacerea cu cafea e o afacere de suflet sau nu e deloc, pentru simplul fapt că licoarea aceasta minunată nu e doar o băutură la modă, e un mode de vivre care te învăluie pe nesimțite în aromele ei ca o fată frumoasă, care se face că nu-și dă seama că toată lumea se uită la ea.

Dar voi? Ce ritual de pregătire & savurare a cafelei aveți? Si ce cafea de specialitate preferați?

Articol scris pentru SuperBlog, ediția de toamnă 2021.

Sponsor:

 

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *