Skip to content

De la două liniuțe la cutii și cutiuțe

Întotdeauna m-am considerat o egoistă. Asta îmi ieșea cel mai bine: să am grijă de mine și de starea mea de bine, să mă răsfăț ca o pisică pe canapeaua cu memory foam, să mă întind cuminte pe masa de masaj, să-mi schimb cât mai des culoarea părului, să ies cu prietenii la masa noastră de sub cireș, de pe terasa din centru, să-mi descarc nervii prin sesiuni de shopping în care oglinda vestiarului era limita, să mă întind pe nisipul fierbinte de pe o plajă îndepărtată, cu soarele în ochi și cu briza pe piele. Și lista poate continua la nesfârșit. Asta până când…

 

Două liniuțe mi-au demonstrat cât de repede te poți schimba

 

Ei, odată cu cele două liniuțe, tot egoismul meu care dospise și se rumenise în mine atâția ani s-a transformat în ceva total opus. În GRIJĂ. Grija pentru ființa aceea fragilă și mișcătoare care se adăpostea în mine, pentru bebelușul acela chinuit de colici care mă trezea cu încăpățânare noapte de noapte, pentru micuța cârlionțată care încerca să facă primii pași. 

Unde până mai ieri stăteam la taclale cu orele la coafor, acum o plimbam în marsupiu de-a lungul și de-a latul parcului. Concediile mele pe plaje exotice s-au transformat în vizite la grădini zoologice și parcuri tematice. Ședințele mele de shopping destrăbălat s-au transformat în cercetare de piață, liste peste liste, cutii peste cutii. 

Oricât de incredibil ar părea, o ființă atât de firavă, cum e Iris, are nevoie de un car de produse de îngrijire, entertainment, hrană, igienă etc. Cum e primul copil, a fost pentru mine o adevărată provocare să găsesc produsele potrivite pentru fiecare etapă a dezvoltării ei. 

Dar asta cu egoismul nu a fost singura schimbare. Chiar dacă unora mamele li se par o adunătură de femei panicate, vin în fața voastră cu un studiu potrivit căruia mămicile sunt ceva mai inteligente decât restul femeilor. Așadar, conform studiului realizat de Asociația Americană de Psihologie, proaspetele mămici au mai multă materie cenușie decât femeile care nu sunt mame. Totul se explică prin faptul că în timpul sarcinii, dar și după ce au adus pe lume copilul, femeile acumulează mai multe informații decât o femeie care nu a trecut prin această experiență

Așa, și acum, că am stabilit că devenisem o adevărată entitate cenușie, ca rezultat al acestei transformări, m-am documentat temeinic înainte de a lua decizii în legătură cu produsele pentru bebe Iris, așa cum fac, de altfel, de fiecare dată când e vorba despre un subiect care mă interesează cu adevărat. 

 

Externarea din maternitate

Bucuria de a o aduce acasă pe Iris nu se poate descrie în cuvinte. Sunt părinți care preferă să-l scoată pe bebe din maternitate într-un coș de răchită echipat cu salteluță cu memory foam, cu așternuturi de bumbac și interior natural. Alții, mai practici, folosesc landoul căruciorului sau scoica.

Noi am mers pe varianta practică, am folosit landoul căruciorului Poema, despre care o să vă povestesc câte ceva. Ne trebuia o soluție practică și aspectuoasă ca să bifăm mai multe etape: ieșirea din maternitate, drumurile cu mașina care inevitabil vor apărea (ecografia de șold, cumpărături, etc.), plimbările zilnice, pentru a o lăsa pe Iris să respire în voie aerul proaspăt, nu numai prin fereastra deschisă. Din multitudinea de cărucioare pentru copii de la producătorul Krausman, am ales Căruciorul Poema Balck & White, care e nu numai modern, multifuncțional, pentru copii de la 0 luni, ci are și un aspect vintage care m-a atras din prima. 

? Capotina căruciorului este făcută dintr-un material respirabil, care rezistă la apă, vânt și are protecție solară, așa încât bebe e protejat de furia elementelor naturii.

? E ușor de spălat, căci e echipat cu țesături lavabile la mașină de spălat, interiorul este fabricat din bumbac ceea ce este dificil de găsit la alte cărucioare.

? Suspensia spate reglabilă ce permite un comfort aparte pentru bebeluș în timp ce este plimbat afară și se bucură de soare în parc.

 Landoul l-am folosit de puține ori, dar la ocazii speciale. Așa a fost când am ieșit cu Iris din maternitate. Să-l fi văzut pe tati cu câtă mândrie a coborât scările maternității, cu landoul masiv, cu salteluță, cu mâner pentru transport din piele ecologică și cu materialele hipoalergenice, rezistente la apă pentru o curățare ușoară. Landoul e tot parte din căruciorul Poema, deci n-a trebuit să-l căutam în altă parte. 

Ei, și când Iris a mai crescut puțin, am continuat să-l folosim, căci este dotat cu o parte sport, așa încât se poate așeza cu fața spre stradă sau spre mine. Capotina are fereastră pentru supravegherea bebelușului.

V-am avertizat deja că acest cărucior e multifuncțional. Ei, mai are și scaun auto, cu centuri cu sistem de prindere în 3 puncte, reglabile pe 3 nivele de înălțime. Are și reductor pe toată suprafață (pentru spate și cap) așa încât Iris dormea fără probleme, căci avea o poziție confortabilă.

 

Avem o cameră. Cum o mobilăm?

Camera bebelușului este spațiul în care va dormi și-și va petrece majoritatea timpului, așa că este foarte important ca aceasta să corespundă nevoilor sale. Mi-am amintit ce frică îmi era mie de întuneric, când eram mică, așa că primul obiect achiziționat a fost o lampă pentru lumină de veghe din timpul nopții, astfel încât Iris să nu stea pe întuneric, dar nici să n-o deranjeze o lumină prea puternică.  Are ecrane personalizate cu desene amuzante și pline de culoare, ce-i promovează creativitatea încă din primele luni de viață.

umidificator griApoi, reglarea umidității este importantă, mai ales în sezonul rece, căci sistemul de încălzire usucă aerul din camera. Am cumpărat așadar un umidificator cu design plăcut, care combate creșterea electricității statice în aer, precum și tulburările respiratorii asociate cu aerul uscat. Ce mi-a plăcut cel mai mult este că am control total asupra nivelului de umiditate din cameră. Pot calcula nivelul de umiditate în cameră, pentru a alege nivelul de intensitate pentru eliberarea de vapori și pot regla manual sau automat nivelul de umiditate pentru încăpere, sau pot alege un program cu timer.

 

În prima parte a vieții, copilul e foarte dependent de părinți, așa încât nu putea să lipsească din camera lui Iris un Baby Monitor, un fel de bonă virtuală. Am ales modelul Babyline 7.1 care e dotat cu modul de noapte, ce asigură o calitate bună chiar și atunci când lumina este scăzută. Mai mult, dispozitivul este echipat cu un termometru care permite verificarea de la distanța a camerei copilului și cu sistemul de alarme și notificări, îmbunătățite garantează monitorizarea completă a nevoilor copilului.

 

Ei și uite-așa, că tot vorbirăm de somn, ne apropiem de piesa de rezistență din camera copilului: pătuțul. După o îndelungă documentare, la pachet cu o listă cu pătuțuri pentru copii de pe site-ul BeKid, am ales în cele din urmă un pătuț din lemn, cu laterală detașabilă, care mi-a permis să fiu aproape de Iris, să-i simt fiecare mișcare și să o mângâi atunci când e neliniștită.

In primele luni, am atașat pătuțul de patul nostru. Iris se simte foarte bine în el, poate și datorită suportului pentru saltea, realizat din lemn masiv, vopsit curat în alb, care asigură corecta aerisire a saltelei și împiedică dezvoltarea microorganismelor ce produc alergii. Mai mult, suportul pentru saltea este ortopedic îi susține corect coloana vertebrală în cea mai importantă perioadă a dezvoltării. 

 

 

Iris a crescut copăcel și noi ne plimbăm cătinel 

Cu tricicleta, în jurul blocului, prin parc, pe la târguri sau pe unde ne-or mai purta pașii. Aăă, roțile. Căci lunițele au trecut pe repede-nainte și Iris are acum puțin peste trei ani. Prilejul perfect să încerce diferite vehicule, care de care mai colorate și mai asurzitoare.

Mie îmi trebuia ceva stabil și plăcut ca aspect. Din multele modele de triciclete pentru copii de pe site-ul Bekid, i-am cumpărat o tricicletă Byox Flexy Air. Mi-a plăcut că este foarte stabilă, confecționată din materiale de calitate, prevăzută cu bară de siguranță, suport pentru piciorușe, copertină reglabilă, frâne la roțile din spate. Soneria atașată pe ghidon face deliciul copiilor din vecinătate, căci Iris nu se sfiește s- o folosească cu orice ocazie. Este prevăzută cu mâner, cu ajutorul căruia pot controla cu ușurință direcția.

 


 

 

Am avut o presimțire: creativitatea copilului cu jucării se ține

Și nu e doar o presimțire, e un fapt dovedit științific. De la zornăitoare, carusele și cutiuțe muzicale, Iris vrea acum jucării în mărime naturală și, dacă se poate, cu animale să fie. O fascinează toate speciile, dar are o slăbiciune pentru câini. Așa că, atunci când a primit de la bunica un cățel dalmațian din pluș, cu aspect natural nu numai datorită dimensiunilor mari, ci și datorită materialelor premium din care e confecționat, Iris era în al nouălea cer. Inutil să mai spun că dalmațianul i-a devenit rapid cel mai bun prieten!

 

Pe lângă plușuri, Iris are o droaie de jucării, unele cumpărate, aletele primite, pe care, la rândul nostru, le dăm mai departe copiilor mai mici. Jucăriile pe care alegem să le cumpărăm pentru copiii noștri pot face o schimbare în dezvoltarea lor.

Jucăriile pentru copii produse de Melissa & Doug au un puternic caracter educativ, stimulând creativitatea și expresivitatea celor mici. În perioada copilăriei, este important să le oferi jucării educaționale care să le permită să învețe în timp ce se joacă. Diferitele tipuri de jucării necesită diferite seturi de competențe din partea copiilor și utilizează diferite zone ale creierului responsabile cu procesul de învățare.

Un astfel de joc în jurul căruia ne adunăm în fiecare seară e setul de creație FERMA VESELĂ – MELISSA & DOUG, care dezvoltă abilitățile motrice fine, expresia creativă și gândirea narativă.

 

Bekid, locul de unde îi luăm lui Iris un plus de fericire 

Vă întrebați, probabil, de unde îi luăm lui Iris toate minunățiile despre care v-am povestit mai sus. Și multe altele, pe care dacă m-aș apuca să le enumăr, ar ieși un foileton. Îmi trebuia un vendor cu produse variate, pentru diferite vârste și etape, organizat pe categorii și, mai ales, focusat pe tehnologii revoluționare. Să nu uităm, suntem totuși în 2020, când tehnologia ne îmbunătățește viața în fiecare moment. 

Așa m-am oprit la Bekid.ro, un site care conține peste 60.000 de produse pentru copii, alese după calitate și siguranță. Mi-a plăcut că oferă livrarea rapidă, calitatea produselor e ireproșabilă, selecția și diversitatea lor la fel, serviciul de clienți cunoaște foarte bine produsele, confidențialitatea și securitatea sunt garantate, plus că ai parte de informații detaliate și review-uri reale din partea clienților.

La capitolul inovație, Bekid este primul magazin online de profil care a acceptat plata produselor prin Bitcoin și Ethereum, cele mai folosite două monede virtuale din lume. Este primul magazin online din România care a introdus căutarea vocală pe site.

Și faptul că am făcut alegerea câștigătoare îl citesc în ochii plini de lumină ai lui Iris când mai descoperă câte ceva în cutiile și cutiuțele de la Bekid. 

Foto via bekid.ro si unsplash.com

 

 

Articol scris pentru SuperBlog, ediția de toamnă 2020. 

Sponsor: 

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

2 Comments

  1. ICDP ICDP

    Ma bucur, Oni!

  2. Cat de mult mi-a placut articolul! Bravo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *