Skip to content

Nu sunt o mare frumusețe, dar mă salvează hidratarea, practicată cu strictețe

Nu m-am considerat niciodată vreo frumusețe deși, dacă mă iau pe bucățele, am ochi, și nas, și piele cu care pot să mă mândresc. Aici hidratarea corectă e secretul. Îmi amintesc că mi-a și spus un tip într-un bar, pe vremea când eram studentă: “Știi, tu arăți foarte bine în anumite lumini și din anumite unghiuri”. Am râs. Cum altfel ar fi trebuit să reacționez la o asemenea tentativă de compliment?

 

Clasică să fie, dar tot în ochii privitorului stă. Iar hidratarea, în creme 

fata roscata cu pistrui, ca si concept al rolului pe car eil are hidratarea

 

Ei, și acum, că am stabilit că nu sunt vreo frumusețe clasică, am să preiau o provocare cu un Farmec aparte și o să vă explic ce înseamnă, în viziunea mea, o frumusețe clasică. În sensul unanim acceptat, o frumusețe clasică înseamnă trăsături atractive, simetrice, delicate, care reușesc să stârnească în privitori un sentiment instant de admirație și atenție sporită.

Un păr lung și des, ochi mari, un nas fin, buze pline, pomeți înalți, o față rotundă sau ovală, delicată, o siluetă care respectă forma unei clepsidre, adică o talie subțire, șolduri și piept de aproximativ aceeași dimensiune, cam astea sunt standardele de frumusețe în cazul unei femei. Puținele norocoase care au fost înzestrate cu aceste trăsături au câștigat loteria genetică aderând la un standard de frumusețe stabilit de generații și generații de oameni. 

În viziunea mea, e ceva mai mult de atât. Femeile și bărbații înzestrați cu o frumusețe clasică, pentru că se găsesc și bărbați în această categorie, slavă Domnului, ne inspiră prin chipul lor să devenim mai buni. Ceea ce vedem în ei place ochiului, dar reușește să inspire și sufletul.  Nu e nimic vag sau superficial în ei, ci dimpotrivă, “clasicii” se vor evidenția din mulțime, nu doar datorită frumuseții lor, ci și pentru că prin ei deschidem ochii spre o frumusețe mai adâncă, pe care o împărtășim cu toții.  

 

Pielea mea, blazonul meu. Hidratarea, secretul meu

V-am amintit mai sus, în treacăt, e drept, că mă mândresc cu pielea mea. Parte moștenire genetică (mulțumesc, mamă!), parte datorită ritualului de hidratare, de care mă țin cu strictețe pe timpul sezonului rece, mai ales. Înainte de hidratare însă, pentru ca să pătrundă mai ușor în piele crema hidratantă, mai exact Crema Lift Hidratanta de zi si de noapte, folosesc uneori un exfoliant pe bază de extracte vegetale. 

hidratarea tenului cu ajutorul cremelor de zi si de noapte

După ce-mi pregătesc pielea, urmează procedura cea mai răcoritoare și mai plăcută pentru ea: hidratarea. Cum primele riduri nu m-au cruțat nici pe mine, mai ales pe la colțurile ochilor, am nevoie de mai mult decât o cremă hidratantă, și anume de produse anti-age. Ei aici e-aici. Ce produse să folosesc, având în vedere că nu sunt nici vreo bătrânică cu toiag, dar nici în floarea vârstei nu mai sunt? Ceva cu tradiție pe piață (adică testat și răs-tetstat), dar și inovator. Un produs care să combată semnele îmbătrânirii tenului în mod VIZIBIL. 

Gerovital H3 Classic e linia de produse de îngrijire care se potrivește cel mai bine cerințelor mele. Pe lângă faptul că îmbunătățește fermitatea pielii, unicitatea gamei constă în complexul anti-age inovator H3, care previne și combate semnele îmbătrânirii tenului, compus din:

? Juvinity, numită și molecula tinereții, întârzie îmbătrânirea metabolică și revigorează replicarea celulară

? Acidul Hialuronic asigură nivelul optim de nutriție al tenului și hidratează în profunzime

? Vitamina E protejează Acidul Hialuronic, fibrele de colagen și elastina pielii. 

 

Cum îmi mențin pielea tânără – cu hidratarea practicată cu strictețe

Mi se dau, de regulă, mai puțini ani, la capitolul ăsta chiar sunt o norocoasă. Poate că doar pentru că sunt mai șuie de felul meu și nu mă prea iau în serios, sau poate pentru că pielea mea chiar arată mai tânără. Sau poate amândouă premisele sunt valabile. Cert este că duc o luptă continuă cu semnele oboselii pe care anii le lasă pe piele. Iată câteva trucuri care, la mine, funcționează:

Somnul dulce mult aduce

Trecut-au anii în care nopțile albe erau ceva absolut firesc, mă recuperam relativ repede si totul era o briză. Acum somnul meu se instalează de regulă înainte de ora 12 și durează cel puțin 7 ore. În perioadele de stres, când nu am parte de suficient somn, corpul meu tinde să elibereze mai mult cortizol, hormonul stresului, care poate cauza acnee. 

Mersul pe jos face tenul frumos

Exercițiile fizice regulate nu sunt pentru mine, sunt mai degrabă o fire mobilă decât sportivă, în sensul că sunt peste tot unde se întâmplă lucruri care mă interesează, mai puțin pe banda de alergat. Dar câțiva pași acolo poate face oricine. Eu fac mulți pași, și asta-mi induce nu numai un somn odihnitor, ci și o stare generală bună, care se răsfrânge, ați ghicit, și asupra sănătății pielii.

Ritual meu de hidratare

Dacă mă spăl pe față doar o dată pe zi, dimineața, pentru a nu deregla echilibrul uleiurilor naturale ale pielii prin spălare excesivă, de hidratat mă hidratez de două ori pe zi, dimineața și seara. Seara, în loc de spălare, folosesc Emulsia Hidratantă Demachiantă 2 în 1. Mai mult, pe lângă crema hidratantă, folosesc și o cremă contur ochi și buze, acestea fiind zonele în care ridurile tind să-și facă cel mai repede apariția, tocmai pentru că le strâmbăm cel mai des, când ne exprimăm emoțiile. 

 

hidratarea si demachierea

 

În loc de epilog. Hidratarea, un ritual fără egal

Tinerețea nu e un dat. Ea vine și pleacă. Ce putem face noi este s-o reținem mai mult, să n-o lăsăm să trântească ușa și dusă să fie. Cu cremele anti age de la Gerovital, produse 100% românești, cu tradiție, dar și bazate pe o inovație continuă, putem face asta! Eu am început deja să țin tinerețea mai mult în casa, ăăă, în pielea mea. 

infografic cu produse Farmec, ca si concept al rolului p ecare il are hidratarea

Foto via farmec.ro, Unsplash.com

 

Articol scris pentru SuperBlog, ediția de toamnă 2020

Sponsor:

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *