Skip to content

Eclipsa de soare de după oglindă și mobilierul pentru baie care să mă surprindă

Baia noastră are nu mai mult de 4 metri pătrați și am primit-o moștenire de la foștii porprietari. În cei 3 ani de când o deținem, n-am apucat s-o renovăm.  Adevărul e că am cam lăsat-o la urmă, asta deși iubesc băile relaxante, cu muzică, lumânărele și vinuț. Da, sunt genul care se bucură de dulcegăriile de felul ăsta. Totuși, gândul că ar fi trebuit să sparg pereți ca să dau gresia și faianța jos și că ar trebui să chem o echipă de muncitori care să stea un timp nelimitat la noi acasă m-a dat mereu înapoi din dorința mea de renovare.

În momentul în care ne-am cumpărat un apartament mobilat și finisat, ne-am înhămat din start la unele opțiuni estetice care se prea poate să nu se potrivească cu ideile mele, destul de ferme pe partea aceasta. Da, sunt urmăritoare înfocată de postări de design interior pe Pinterest. Timpul curge altfel când mă afund în răscolit Pinterest-ul, sunt în stare să stau cu orele și să mă tot minunez și inspir de pe această platformă magnifică. În ultima vreme, am mai găsit o sursă de inspirație, pe numele ei în cel mai autentic Italian Style: Savini Due. Pisica are nouă vieți, iar Savini Due are nu mai puțin de 9 colecții exclusiviste, pe care le-am analizat ca model pentru viitoarea mea baie.

M-am oprit la colecția Corallo, pentru nuanțele de pământ, care vor aduce în mica mea baie un strop din natură. Combinând finisajele din lemn cu ceramică, Savini Due oferă colecția Corallo (https://savinidue.ro/corallo/), sursa unei atmosfere primitoare care surprinde la fiecare pas. Cele patru nuanțe de stejar atent selectate se potrivesc perfect cu tendințele actuale.

M-au atras oglinzile pentru baie cu sisteme de iluminare LED, ca o rama strălucind în întuneric, încă de când au apărut pe piață. Îmi doresc una rotundă, ca o eclipsă de soare, care să pună în valoare într-un mod unic luciul oglinzii. Va fi ca și cum aș avea, când vreau eu, o mică eclipsă de soare în baie.

Oglinda de acum e încorporată într-un dulăpior, distribuită în mod egal pe cele două uși, ceea ce nu e neapărat rău, căci dulapul din spatele ei îl folosesc drept spațiu de depozitare (în principal pentru colecția de lacuri de unghii). Dar pe partea estetică, oglinda a început să se deterioreze pe la colțuri și nu se compară cu ce am văzut pe Savini Due.

Mobilierul în nuanțe inspirate de natură, calde și plăcute privirii, va da luminozitate noii mele băi. Am ales mobilier de baie modular de la Savini Due. Dar hai mai bine să vă explic ce înseamnă asta.

 


Mobilierul de baie modular ajută la o personalizare completă a băii, cu un design exclusiv. Aceste piese de mobilier, de fapt, sunt modulare și pot fi aranjate în diferite forme, mărimi, finisaje și niveluri, conform gusturilor și nevoilor fiecăruia. Se îmbină perfect cu băi amenajate în stiluri diverse, de la stilul modern, scandinav, industrial, și până la design-uri care utilizează elemente clasice.

Colecțiile de mobilier modular marca Savini Due sunt realizate din materiale inovative și tehnologii de ultimă generație în industrie, care le oferă rezistență, siguranță la utilizare, și durabilitate.  Cum pentru mine sustenabilitatea nu este doar un cuvânt la modă, mă uit de fiecare dată ca furnizorul să aibă respect pentru mediu. Mobilierul de la Savini Due e realizat cu materiale certificate FSC, iar tehnologiile de producție au emisii 0 de compuși organici volatili în atmosferă. Mai multe despre ei găsiți aici: https://savinidue.ro/mobilier-de-baie/

Mobilierul din baia noastră de acum e total lipsit de personalitate, alb, din pal, dar nu genul acela scandinav, ci mai degrabă genul care strigă cheap. Ei, am de gând să înlocuiesc asta cu ceva grandios, de bun gust, inovativ și funcțional.

Vreau să aduc în noua mea baie o atmosferă relaxată şi “casual”, dar și o notă fină de eleganţă, așa că voi alege nuanţe bogate, puternice, de gri, beige, cafe au lait, în asociere cu argintiu sau auriu, ca să mă simt ca într-un adevărat palat.

Așa că am trecut la treabă! Doar gândul la rezultatul final mi-a dat energie, că-n rest îmi lipsea cu desăvârșire. Ca să nu mai vorbesc de lipsa de chef a soțului, care nici nu vedea necesitatea unei renovări. Așa că i-am fost recunoscătoare pentru că m-a susținut în demersul meu din plină iarnă. Și, la fiecare pufnit pe nări, aveam grijă să-mi amintesc că face asta doar pentru mine, nu a fost dorința lui.

 

-Evită supraaglomerarea în baia ta
-O cadă ovală poate fi o soluție pentru un spațiu mai mic. În schimb, dacă baia ta este suficient de spaţioasă, alege o cadă cu picioare, pe care să o pui în mijloc.

-Utilizează sticla pentru amenajarea dușului, transparența nu va fragmenta spațiul, și așa mic.
-Folosește oglinzi sau suprafețe lucioase. oglinzile cu iluminare LED sunt, din nou, o idee sclipitoare.
-Decorează diversele piese de mobilier în plan vertical.

 

V-am spus deja despre mobila albă, vag lucioasă, din baia pe care am moștenit-o cu cățel și purcel, ăăă, cu faianță demodată și oglindă deteriorată de la foștii proprietari. Ei, stilul acesta impersonal care mă scoate din sărite si care m-a făcut să iau mai repede hotărârea să schimb macazul îl voi înlocui cu un mobilier personalizat, perfect adaptat dimensiunilor băii mele, realizat din materiale de calitate, inovative și rezistente. Și, desigur, de o estetică desăvârșită.

Colecția Corallo vine cu forme simple, ce întâlnesc texturile de stejar pentru un mobilier de baie cu design mereu actual. Exact ca mine, simplă, apropiată de natură, dar cu personalitate.

Chiar dacă baia e destul de mică, făcând alegerile potrivite, pot da impresia de mai mult spațiu, atât prin culori, luminozitate, cât și prin simetria obiectelor. Chiar dacă spațiul este un inamic atunci când te gândești la redecorarea băii tale, trebuie să știi că poți amenaja o baie mică perfect funcțională și extrem de arătoasă.

Eu una sunt sătulă să-mi văd toate gamele de îngrijire personală înșirate pe marginea căzii, așa că voi plasa strategic un dulap de baie într-un colț, așa încât să am parte de mai mult spațiu de depozitare, pe de o parte, și de să-mi personalizez baia într-un mod unic, pe de altă parte.

Dulapurile de baie marca Savini Due sunt realizate din MDF, un material solid care le oferă o durabilitate sporită în timp. Acestea sunt, de asemenea, finisate prin înfoliere termică – un procedeu bazat pe o tehnologie nouă, foarte performantă, și cel mai important, ecologică, și care ne-a permis să reducă cu 95% impactul produselor lor asupra mediului înconjurător, prin reducerea emisiilor de compuși organici volatili.

Dar tu, de unde îți găsești inspirația când vine vorba să-ți renovezi baia?

Photo via: Savini Due

Articol scris pentru SuperBlog, ediția de toamnă 2021.

Sponsor:

 

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *