Skip to content

Gândește ca un antreprenor: soluția spațiilor de depozitare

Antreprenorii au background-uri diferite, stiluri diferite, idei diferite. Dar au ceva în comun: dorința de a schimba lumea într-un loc mai bun și dorința de a fi independenți financiar. Când o prietenă bună mi-a mărturisit că vrea să spargă ciclul de 9-17 și să-și demareze propria afacere, au sărit cu toții cu gura pe ea.

-Femeie, ai o carieră de succes la corporație, tocmai ai primit o promovare, ce-o fi în capu tău să dai la piciorul la tot și să te riști în halul ăsta? Știi vorba ceea: nu da vrabia din mână pe cioara de pe gard, îi spunea rudele și cunoscuții.

-Promovarea e un cadou otrăvit, le răspundea ea. Am de făcut de două ori mai multe rapoarte, și am de stat aproape în fiecare zi peste program. Prefer să-mi fac eu programul, cum am chef.

Primii pași în antreprenoriat

A mers așadar pe drumul ei, fără să se sinchisească prea mult de părerologii de serviciu care, mai mult pentru a-și justifica propria lipsă de inițiativă, încercau să-i dărâme ei visul. Se gândea de câțiva ani să-și deschidă un magazin online, mai ales că știa să dezvolte website-uri pe nișa e-commerce, și cheltuiala inițială nu era una covârșitoare.

Apoi, fiind o mamă singură, cu un adorabil băiețel pe nume Erik, avea nevoie de timp. Odată cu antreprenoriatul avea de gând să renunțe la serviciile bonei și să se ocupe chiar ea de copil, în timpul pe care-l cruța. Motivație mai mare decât aceasta nici că putea exista pentru ea, așa că-și suflecă mânecile și se apucă de lucrat la mecanismul care avea să fie mica ei afacere și marea ei libertate.

Femeia și-a făcut un plan de afaceri solid, documentat îndelung, și-a angajat un contabil, a făcut ca fiecare rotiță să se învârtă așa încât mecanismul să demareze în trombă. Totul era perfect până când și-a dat seama că a omis un amănunt esențial: nu avea suficient spațiu pentru a-și depozita primul stoc de marfă.

Problema spațiului de depozitare. Și soluția

Spațiul este ceea ce facem din el, dar ce se întâmplă când nu ai suficient spațiu? Există o soluție eficientă, pe numele ei – self-storage. Ai crede că boxele de depozitare sunt folosite doar de cei care se mută sau renovează, sau de cei care nu au spațiu pentru a-și depozita lucrurile în exces. În multe cazuri este așa. Afacerile, mai mici sau mai mari, nu ar trebui să treacă cu vederea economiile, eficiența și managementul spațiului pe care le oferă această soluție.

Ce este self-storage și la ce ne ajută

Colaj realizat în Canva, poze via ladepozit.ro

Să administrezi o afacere nu e lucru ușor, de asta și-a dat seama prietena mea din primele zile în noua poziție de antreprenoare. Când ai toate resursele la îndemână însă, când ai tehnologia de partea ta, blocajele se pot depăși în timp util. O astfel de resursă e self-storage-ul.

E un concept nou, mai ales pentru piața din România, dar cum prietena mea e întotdeauna cea care află prima despre noile resurse, s-a documentat temeinic și a aflat că LaDepozit ii oferea soluția de care avea nevoie pentru a-și depozita în siguranță primul stoc de sneakerși. Spațiile puse la dispoziție de LaDepozit sunt de mici dimensiuni (1,75 mp, 3,5 mp, 4,8 mp, 14 mp sau 28 mp) și pot fi închiriate pe termen scurt, mediu sau lung. Mai mult, îi convenea flexibilitatea, căci avea opțiunea să renunțe oricând la serviciul ales. Prețioșii sneakeși aveau să fie depozitați în spații izolate, curate și moderne, care beneficiază de monitorizare video non-stop, asigurare, alarmă (opțional). Plus că va avea acces în incinta locației non-stop, totul fiind automatizat. Cum tehnologia era asul ei din mâneca, a fost încântată când a aflat că va avea la dispoziție o aplicație pe mobil pe care o va folosi pentru accesul în incintă și că facturarea este lunară și automatizată.

S-a felicitat pentru că a găsit boxe de depozitare în București și că astfela bifa toți parametrii ca afacerea să poată începe fără probleme. Depozitarea în micul ei apartament a cutiilor cu sneakerși s-ar fi transformat într-un coșmar. Și-l și imagina pe Erik, minunea cu cârlionți de culoarea ciocolatei, inspectând curios cutiile, desfăcându-le cu nonșalanță, una câte una, aruncând hârtiile din ele și jucându-se cu șireturile sneakersilor. Plus că, jucăriile lui ocupau deja aproape tot apartamentul. Așa că neh! Nu-și va periclita apartamentul și marfa, soluția cu spațiul de depozitare era mult mai logică și mai eficientă.

De ce închirierea unui spațiu de depozitare e soluția câștigătoare pentru un antreprenor la început de drum

Boxa de depozitare avea să fie un fel de centru de comandă pentru livrarea și sortarea mărfii, și asta-i convenea de minune. Cum prietena mea e o fire pragmatică prin excelență, a pus cap la cap o listă cu avantajele închirierii unui spațiu de depozitare prin LaDepozit.

✅ Mai mult spațiu pentru ea. Depozitarea mărfii într-un asemenea spațiu oferă ocazia perfectă de a-ți descongestiona casa și de a-ți depozita cutiile cu marfă într-un loc sigur.

✅ Eficiența din punctul de vedere al costurilor. Cu boxele de depozitare, nu ești legat de un contract pe termen lung, nici nu trebuie să plătești taxe imense pentru spațiu.

✅ Flexibilitatea. Cu această soluție, poți depozita cât ai nevoie, pentru cât timp ai nevoie.

✅ Siguranță. LaDepozit asigură monitorizarea video a tuturor unităților, non-stop, plus asigurare, alarmă.

✅ Locații accesibile. Poti ajunge cu usurință cu: autoturismul propriu, transportul in comun sau cu TIR-ul.

✅ Suplimentar, poți opta pentru servicii de transport / manipulare sau închiriere dubă fără șofer. Aceste servicii sunt contra-cost.

In loc de încheiere

Video realizat în Canva

 

Noi, cele din cercul ei de prietene, tocmai pentru asta o iubim: pentru limpezimea cu care gândește și pentru curajul cu care ia decizii, doar după ce se documentează temeinic. E singura dintre noi care a făcut pasul acesta, spre antreprenoriat, și uneori glumim spunând că e cobaiul nostru: dacă îi merge ei, poate ne facem și noi curaj să începem.

Cât despre micul Erik, el a ieșit, ca de obicei, cel mai câștigat. Mai mult timp cu mama, adică mult mai muuuultă fericire!

Dar tu? ce soluție ai găsit pentru a-ți depozita lucrurile? Te aștept în secțiunea de comentarii cu soluții de depozitare care-i pot ajuta și pe alții.

Articol scris pentru SuperBlog, ediția de toamnă 2022.

Sponsor:

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *