Se cuibări lângă el, așa cum făcea în fiecare noapte. Cum bărbatul adormise de mult, privi preț de câteva clipe cum pilota de lână se mișca la intervale egale, ce-i urmau îndeaproape respirațiile. Se uită apoi la ușa gri, în stil scandinav, pe care o montaseră de curând la intrarea în dormitor. Iși făcuseră un culcuș pe cinste. Nu din cale-afară de luxos, nu din cale-afară de vast, dar perfect pentru ei.
Motiv de iubit
Dacă ar fi avut nevoie de încă un motiv să-l iubească pe omul cu păr nisipiu de lângă ea, era și pentru că o lăsase să-și facă damblaua cu reamenajarea locuinței. N-a comentat nici când a comandat draperiile din catifea, cu o tentă de roz prăfuit, nici când au venit rafturile pentru dulapul lui, mult mai puțin numeroase decât cele pentru dulapul ei. A avut o singură pretenție.
-Mă știi, sunt tata somnului, începu el. Faci absolut cum vrei, amenajezi, decorezi, te distrezi. Știu că îți place să te joci cu nuanțe, texturi și îți dau mână liberă. Am încredere că va ieși ceva frumos. O singură pretenție am. Să avem parte de un culcuș organic, călduros și relaxant. Un culcuș în care să dorm ca un pui de om. Adânc și neîntors.
Cum a început Marea Reamenajare
Colaj realizat în Canva, foto via Confortmerino.ro
Femeia îi aruncă o privire: chiar așa dormea, neîntors. Se pare că pilota de la Confort Merino fusese alegerea câștigătoare. Se mulează perfect pe somnul lor iar secretul stă în faptul că, fiind din lână, reglează în mod natural temperatura corpului. Cum făcea de fiecare dată înainte de a face o achiziție, se documentă temeinic și de data aceasta; așa a aflat că Produsele Confort Merino au standarde înalte de sustenabilitate, având Zero Plastic, spălarea lânii se face în centre certificate ecologic, îndepărtarea totală a impurităților vegetale prin pieptănare se face doar prin procedee mecanice, și au Certificare Oeko-Tex – Standard 100 Class 1. Toate produsele sunt fabricate în Piatra Neamț, folosind lână de cea mai bună calitate – Merinos.
Își derulă mai departe povestea de început a Marii Reamenajări, cum îi spuneau ei proiectului de transformare radicală a micii locuințe prin care-și târșâiau pașii în papuci de casă. Din lână și ei, desigur.
Ea venise cu pasiunea pentru designul interior și pentru stilul de viață scandinav (acel atât de vânturat concept hygge), el venise cu studii documentate despre beneficiile unei temperaturi mult mai mici în dormitor, mult mai mici decât și-ar imagina majoritatea românilor, obișnuiți mai degrabă să se mute de pe o parte pe alta de la atâta căldură.
Culcuș eficient, culcuș cozy
-Hai să-ți zic ceva ce o să ți se pară contraintuitiv, i-a mai spus el. Știai că e recomandat să dormi la o temperatură între 16 și 19 grade Celsius, pentru că te ajută să adormi mai repede, și să dormi mai mult? Corpurile noastre sunt programate să experimenteze o ușoară scădere a temperaturii seara. Simplul fapt de a regla termostatul noaptea la o temperatură mai scăzută poate ajuta la reglarea temperaturii și poți transmite corpului că este timpul să te culci. Pentru a obține un climat optim în dormitor, trebuie să avem un comportament de încălzire și ventilație destul de pus la punct. Pe lângă reglarea termostatului, trebuie să ne îngrijim și ca umiditatea aerului din cameră să se schimbe noaptea, deoarece umiditatea devine destul de ridicată în dormitor. De aceea este indicat să scazi nivelul de umiditate înainte de a merge la culcare. Putem face asta prin aerisirea scurtă timp de aproximativ 5-10 minute, chiar înainte de a ne culca. Dimineața, mai avem ceva de făcut. De îndată ce ne ridicăm din pat, putem lăsa umiditatea inutilă care s-a acumulat în dormitor prin respirații expirații să iasă, cu un simplu gest – deschizând geamurile.
-Și eu, care-mi făcuse planul să lăsăm la 21 de grade termostatul peste noapte, făcu femeia.
-Neh, atâta vreme cât ne facem un culcuș eficient, vom avea un somn mult mai bun decât unul la 21 de grade. O să te convingi și tu. Am nevoie de un material natural, care să regleze temperatura corpului. De ceva care să se integreze perfect în stilul nostru de viață sănătos. Un material respirabil, care nu absoarbe mirosurile și, prin urmare, conferă culcușului o durată de viață mai lungă.,în doua cuvinte – lâna merinos.
-Ce numești tu “culcuș eficient” numesc eu “culcuș cozy”. Nici nu e de mirare, zise ea; tu eșți inginer, eu florăreasă.
Bărbatul râse și-i mângâie părul de abanos, așa cum făcea de fiecare dată când îi ieșea o glumiță.
După discuția aceasta cu omul ei, femeia avu mult mai clar în cap ce avea să facă. Erau amândoi îndrăgostiți de texturi skin-friendly, din materiale organice, lâna, inul, cam astea le erau preferințele. Așa că a mers la sigur: și-a ales pilota, plapuma de lână și perna de lână din colecția nouă Confort Merino. Poți vorbi de Inovație într-o arie ca aceasta, a produselor din lână? Categoric DA. Inovația noii colecții constă în dispunerea fibrelor de lână pieptănată după metoda 3Directions, ceea ce duce la o capacitate de termoreglare superioară, la o rezistență sporită la rupere a umpluturii și un drapaj excelent.
Prima noapte în Confort. Merino
Colaj realizat cu Canva
Își amintea foarte clar prima noapte în noul lor culcuș. Se documentaseră amândoi cu privire la colecțiile Confort Merino și aveau așteptări mari. Dar momentul în care au intrat în culcuș, s-au cuibărit ca doi copii somnoroși, s-au lăfăit în răcoarea plăcută care le atingea tălpile ca un val înaintând pe mal, apoi căldura plăcută, ca cea împrăștiată de trupurile lor, învăluindu-i ca într-un cocon, le-a depășit toate așteptările.
Asta a fost povestea lor, a femeii cu păr de abanos și a bărbatului cu păr nisipiu, poveste care continuă și astăzi, cu noi și noi senzații pe piele și în suflet.
Sunt curioasă să aflu acum povestea ta! Cum ți-ai amenajat culcușul, și ce înseamă pentru tine culcuș? Ce materiale alegi, ce branduri și, mai ales, de ce? Iti aștept părerile în secțiunea de comentarii.
Articol scris pentru ediția de toamnă a SuperBlog 2022.
Sponsor:
Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.
Mulțumim pentru articol! 🙂