Skip to content

Relaxarea vine din decorare

Sunt o grămadă de case superbe în zona în care locuiesc, cu decoruri și cu mobilă de lux, dar asta nu înseamnă că sunt neapărat cozy.  Pentru mine, cozy înseamnă un spațiu confortabil, călduț, primitor, relaxant, cu vibrații bune, pe scurt un loc în care îți dorești să lenevești. Voi enumera câteva tips and tricks pentru a face din locuința voastră un spațiu cozy. E mai simplu decat ai crede, ai nevoie doar de câteva piese cheie, care, odată plasate în locurile potrivite, pot aduce instantaneu magia.

Cozy poate însemna și puțină dezordine (atenție, nu murdărie), un spațiu care nu se ia prea mult în serios, un spațiu pe care-l personalizezi în funcție de personalitatea ta unică. Să ai un asemenea spațiu e important în mai multe feluri. Nu doar pentru că locuința ta va fi mai primitoare, dar iți va spori buna dispoziție și va fi locul perfect să te desfășori în lungul sezon rece.

 

Alege fibrele naturale

Fibrele artificiale cum e polyesterul, nylonul, sau spandexul sunt alegerile potrivite dacă vrei să creezi un decor contemporan, dar textilele artificiale oricât de strălucitoare ar fi, nu pot care acea senzație cozy pentru locuința ta.

Anul acesta, cei de la Answear au lansat categoria Home & Lifestyle, cu focus pe decorațiunile și obiectele din casa noastră. Din categoria menționată mi-am ales câteva obiecte statement, perfecte pentru a crea un interior în care să mă simt ca acasă.

Voi alege câteva lumânări neparfumate din colecția Boltze. Modelele sunt confecționate din ceară, cu design simplu și elegant. Aspectul minimalist și curat se potrivește perfect cu decorul gotic al sufrageriei mele.

 

Sparge monotonia

Pentru a sparge monocromia din sufragerie, care e decorată mai mult pe tonuri de gri, voi alege o pătură galbenă pentru fotoliu.  E o culoare caldă, cu franjuri, ceea ce va adăuga accente boho-chic camerei în care voi sta ore bune din zi și din seară. Mă și văd înfofolită în pătură, sorbind din cafeaua fierbinte și uitându-mă la filmul preferat. Dacă și tu cauți pături de calitate, intră pe: https://answear.ro/k/femei/home-lifestyle/textile/paturi-pleduri-si-cuverturi-de-pat.

 

 

Plus ceva verde

Iar piesa de rezistență a sufrageriei va fi… ce altceva decât o plantă? Ceva viu, de care să am grijă, și care să aducă o pată de culoare în sufragerie.

Tot în colecția Answear am ales un ghiveci automat de casă din colecția Click & Grow. Are tehnologie avansată care permite într-un mod simplu și fără întreținere de a cultiva ierburi, legume și flori comestibile. Mai mult, fiind montat pe un catarg reglabil, emite lumina cu o lungime de undă optimă pentru plante. Funcționează în mod autonom: rămâne pe 16 ore și se oprește pentru încă 8, imitând ciclul natural al zilei și al nopții.

Și încă ceva. Perne, cât mai multe perne decorative de pe answear.ro. Pe canapea, pe parchet, e un mic tărâm al pernelor la mine acasă. Chiar dacă avem 2 fotolii și o canapea imensă în sufragerie, parcă e mai distractiv să stăm pe jos. Am perna mea mare și pufoasă, așezată în dreptul pickup-ului. Ador să stau lângă el și să schimb discul de vinyl, e culmea relaxării pentru mine. Am ales o pernă decorativă din colecția Bloomingville, confecționată din material textil.

Dar tu? Cum iți creezi o atmosferă cozy la tine acasă, acum că vine sezonul brrrr?

Am pus alegerile mele într-un colaj:

 

Articol scris pentru SuperBlog, ediția de toamnă 2022.
Sponsor:

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *