Skip to content

Mă simt versatilă ca o eșarfă

Eșarfa, un accesoriu care căștigă teren, sezon după sezon. Să fie pentru senzația fină pe care mătasea o lasă pe piele, sau pentru look-ul luxos, profesional, pe care îl conferă oricărei ținute? Oricare ar fi secretul succesului ei, cert este că eșarfa a devenit un accesoriu de top în sezoanele reci, dar, mai nou, și în sezoanele calde.

Eu sunt chiar în faza în care îmi caut eșarfa potrivită, și mă orientez, ca orice femeie, după culoare. La o cămașă roșie, aleg o eșarfă pe culoarea ambrei, la una neagră, aleg o eșarfă gri, iar la o cămașă maro, cea mai potrivita eșarfă vă fi pe tonuri camel. Am găsit una perfectă pe Meli Melo.

Esarfa din matase via Meli Melo

Fină și în degrade, eșarfa îmi va pune în evidență tenul încă bronzat și e atât de versatilă încât se potrivește cu orice culoare. Odată ce am ales-o, o leg cât mai fantezist, în funcție de împrejurări.

Contrar aparențelor, eșarfele business sunt mai ușor de găsit decât cele casual. Asta pentru că, de regulă, costumele business sunt pe tonuri neutre, așa că poți alege o eșarfă de aproape orice culoare. Tot legat de culoarea potrivită, dacă te-ai bronzat sau dacă ai un ten măsliniu, îl poți pune în valoare cu o eșarfă deschisă la culoare.

Imagine realizata cu Canva.com

Chercher le style, acesta pare a fi dictonul iubitorilor de modă de pretutindeni. Cum însă să te îmbraci cu stil nu ține nici de câți bani ai în portofel, nici de cât de mult colinzi mall-urile, trebuie să ai în vedere câțiva pași pentru a-ți pregăti terenul pentru un stil numai al tău.

În primul rând, nu ține cont prea mult de părerea celorlalți atunci când iți alegi outfiturile. Fii sincer cu tine și recunoaște că foarte puțini oameni după a căror părere te ghidai acum 10 ani mai există și azi în viața ta. Iată de ce trebuie să-ți formezi și să-ți păstrezi vocea proprie în materie de stil vestimentar, fară să te cantonezi de părerea celorlalți.

Apoi, e esențial să investești în tine. Citește reviste și site-uri pe nișa fashion, colindă galerii de artă, educă-ți simțul culorilor și al proporțiilor vizualizând fotografii artistice, informează-te, așa încât să iți formezi o bază pentru un stil propriu, inconfundabil.

Caută adânc în tine și găsește trăsăturile care te definesc cu adevărat, nu încerca să imiți stilul nimănui. Adaptează-ți ținutele la ceea ce ești, și nu te sfii să îl afișezi, după ce îl ajustezi puțin, în funcție de dress code-ul ocaziei, desigur.

Imagine realizata cu Canva.com

Investește în câteva piese de bază ale garderobei, care nu se demodează cu una cu două, și care te avantajează ca și croi și culoare. Pe care le poți scoate din anonimat cu ajutorul accesoriilor, pe care nu trebuie să le neglijezi niciodată.

Și, nu în ultimul rând, nu uita accesoriile. Vei vedea că de fapt accesoriile sunt cele care, dacă știi să le combini cât mai fantezist, te scot definitiv din anonimat și îți evidențiază imaginația și simțul estetic. Imaginative și pline de farmec, accesoriile, indiferent dacă vorbim depre accesorii de păr, de eșarfe sau de accesorii bărbați, îți pot pune în lumină personalitatea, așa cum nici o piesă vestimentară nu o poate face. O eșarfă, ca cea aleasă de mine, diafană, în degrade, va lăsa o amprentă de neuitat asupra stilului tău.

Chiar dacă nu-ți permite timpul sau portofelul să-ți faci zilnic o schimbare de look, poți schimba accesoriile și eșarfele destul de des. Pe mine cel puțin, o astfel de eșarfă mă face să mă simt mai sigură pe mine, mai chic, mai femeie. E incredibil cum un simplu accesoriu poate schimba datele ecuației când vine vorba despre modă.

Articol scris pentru SuperBlog 2019.

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *