Skip to content

M-a făcut mama spioancă

Bine, nu din născare, dar trebuie să recunosc faptul că încă de când eram de-o șchioapă o rugam pe mama să mă ridice în brațe ca să ajung la vizor, să spionez cine vine la vecinul de vizavi când se auzea zgomot pe casa scării. Când nu era ea prin preajmă, improvizam eu ceva, dădeam la o parte pisica de pe taburet, mă cocoțam pe el și până la urmă tot ajungeam la vizor. Cel mai puțin încântată de tentativele mele de spionaj în incintă era pisica, ce-mi arunca o privire de o dușmănie cruntă, ori de câte ori o alungam de pe taburet. Se oprea brusc din tors, îmi arunca privirea aceea care însemna “N-o să ți-o iert” și se muta leneșă și posacă lângă cuptor.

Se spune că obiceiurile din copilărie ne urmăresc și mai încolo în viață, atâta doar că le cizelăm și le facem să pară ritualuri de om mare. Aproape că uitasem de episoadele de sionaj din copilărie, până mai deunăzi, când m-a sunat un reprezentant al unei agenții de spionaj.

-Mi-ai fost recomdată, știu că ai o memorie fotografică, că reții fețe, și date, și poți să redai cu exactitate conversații întregi, începu cel de la celalalt capăt.

-Cine m-a recomandat? făcui curioasă.

-Fostul tău profesor de istorie, e și el un vechi colaborator de-ai noștri.

-Serios? Nu mi-aș fi închipuit. Era un domn atât de…plinuț, zisei eu încurcată. Proful de istorie era de fapt la limita obezității și gâfâia îngrozitor ori de câte ori era nevoit să se grăbească.

-Eh, păi nu mai e ca pe vremuri. Nu mai trebuie să fii atlet de performanță ca să te faci spion, făcu omul pe un ton cântat. Uite, de pildă stiu că îți place să spionezi pe rețelele sociale ce face unul și altul.

-Adevărat, râsei eu. Aici chiar m-ați prins.

-Acestea fiind zise, ești invitată să faci parte din echipa “Îngerii lui Charlie”. Veți fi patru, nu trei, ca cei patru muschetari. Mâine dimineața te așteaptă Bosley pe platou. La revedere și mult succes.

Și gata, a închis, lăsându-mă să mă întreb dacă e vis sau realitate. Eu! în “Îngerii lui Charlie”! Să joc alături de superbele de Kristen Stewart, Naomi Scott și Ella Balinska. Doamne, dar eu nici măcar nu arăt așa bine ca ele, îmi trecu prin cap. De fapt, nici măcar în visele mele nu aș putea arăta ca o vedetă de Hollywood, mai ales de calibrul trio-ului de mai sus. Eu! Intr-un film de acțiune, asta începea să sune ca un plot de comedie.

Sursa foto: Intercomfilm.ro

Dar nu-i nimic, nu mă descurajez eu cu una, cu două. Nici cu trei, fie vorba-ntre noi. Îmi prind părul într-o coadă de cal, în creștetul capului, îmi fac un machiaj discret, dar care mi-a luat pe puțin o oră, cu fond de ten, iluminator și toate cele, ca să dau bine pe sticlă. Trag pe mine blugii preferați, pe o nuanță de verde, puțin elastici, ca să mă pot mișca în voie, o bluză lejeră și o geacă army style. Una peste alta, când arunc o ultimă privire în oglindă, arăt chiar drăguț.

-Te-ai îmbrăcat în camuflaj? Știi, spionii nu trebuie să stea prin boscheți, mă luă Bosley de îndată ce am ajuns pe platoul de filmare.

-Aaa, știți, m-am gândit că ar da bine, făcui încurcată.

-Ei, greșeală de începătoare, nu-i nimic, învățăm! Uite, de pildă, astăzi te vom învăța să tragi la tir.

-Sunt săgetătoare, îi trag cu ochiul, sigur nimeresc ținta din prima.

-Heheh, aici nu merge-așa. Aici exercițiul e totul. O să vezi, o să te descurci, mă încurajează el pe un ton cald.

Îl privesc cu recunoștință în ochi: chiar aveam nevoie de o vorbă de îmbărbătare, mai ales că m-au cam intimidat toți operatorii, producătorii, scenariștii, scenografii, ce să mai zic de actori și de regizori!

Bosley îmi prinse privirea și continuă pe același ton:

-Mâine vom da proba de condus. Ai o camionetă cam rablagită, pe care poți s-o lovești cât dorești, numai să rămână pe picioare. Aaa, pe roți. Și pe urmă, vei da un mic test psihologic. Nu vă fi însă tipicul test psihologic, cum e cel de la angajare. Îți vor fi testate abilitățile de a “citi” oamenii, de a-i descoase, de a-i face să aibă încredere în tine.

-Îmi plac jocurile psihologice, îmi frec eu mâinile. După atâta zdroabă cu probele fizice, cea psihologică va fi ca o pauză de cafea.

-Bun, vei fi un fel de al patrulea muschetar, îmi zise el strângându-mi mâna.

-Mai bine decât a cincea roată la căruță, râd îndepărtându-mă în pas săltat, neputându-mi stăpâni bucuria.

Până când se lansează filmul în România, adică pe 29 noiembrie 2019, dați un ochi la trailerul de mai jos:

Articol scris pentru SuperBlog 2019.

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *