Skip to content

Micul Prinț va deveni bărbat

Porțile supermarketului se dădură la o parte, ca la un semn, și îi făcură loc unui ghemotoc de om, cu trup firav, cu ochii mari, plini de lumină, mereu curioși, prin care se vedea lumea într-un fel uimitor. Cum afară era o ploaie din acelea care părea că se prăvălesc necontenit din cer, Micului Prinț i se făcuse frig, și șuvoaie de apă i se prelingeau prin păr, scăldându-i chipul într-o peliculă lucioasă. Chiar înainte să intre în magazin se gândise că nu va mai putea înainta așa mult timp, că frigul îi va pătrunde în oase și îl va îmbolnăvi. Își uitase iarăși umbrela acasă, uff, ce zăpăcit sunt, se certă în gând. Nu-i plăcea deloc să fie bolnav. Așa că păși înfrigurat înăuntru, grăbind când putu pasul.

via GIPHY

Ajuns în magazin, șuvoaielor de apă le luară locul șuvoaie de lumină care izvorau din toate colțurile, din tavan, din pereți, de pe rafturi. Ledurile aruncau o lumină rece, dar nu conta, el începea oricum să se încălzească. Orice era de preferat ploii care turna cu nemiluita. Apucă să se plimbe pe lângă rafturile înalte, aliniate de-a lungul unui perete, cu mâinile la spate și cu gândul aiurea. Părea un bătrânel care se plimba prin parc, mai degrabă decât un omuleț ieșit la cumpărături.

Tot patrulând pe lângă perete, făcu la un moment dat un viraj și ajunse în dreptul unei console cu scule și unelte. Arătau așa industrial, așezate frumos pe rafturile metalice, vopsite în câmp electrostatic, ranforsate și curate, încât nu se putu abține să nu le admire îndelung. Luă în brațele lui moi o mașină de găurit, o întoarse pe toate părțile, îi cercetă cheile și burghiele, citi îndelung instrucțiunile de pe cutie. Un bătrân care dădea târcoale aceleiași gondole se opri lângă el si prinse a-l privi prelung de după ochelarii cu rame strălucitoare. Dincolo de ei, niște ochi albaștri, care reușiseră cumva să-și păstreze tinerețea.

-Ce te aduce aici, băiete, la raionul cu scule și unelte? întrebă suspicios bătrânul.

-Ploaia, răspunse simplu Micul Prinț.

-Heheh, râse bătrânul, lasând să se vadă două șiruri de dinți, încă ireal de albi. Ce-i drept, încă îți mai curg stropi de ploaie din păr. Mă gândeam eu că n-oi fi vreun meșter mare. Pari cam plăpând pentru o trebușoară din asta, râse el, arătând înspre mașina de găurit.

-Eh, adevărul e că-mi place atât de mult cum arată colțul ăsta industrial de magazin, cu rafturi metalice moderne, cu unelte numai bune de montat și demontat chestii prin casă, încât mă simt ca în vechiul meu atelier, în care mă jucam când eram mic copil de-a traforajul și alte cele.

via GIPHY

-Cred că te afli tocmai la granița dintre copil și bărbat, făcu bătrânul cu un zâmbet, de parcă îi ghicise gândurile. Și gondola asta, așa bărbătească cum arată ea, e un fel de probă inițiatică. Știi, tinerii amerindieni stăteau câteva zile singuri, în mijlocul pădurii, înainte de a deveni bărbați, nemișcati la poalele unui copac bătrân. În zilele noastre, lucrurile s-au schimbat pe ici pe colo.

-Și anume în punctele esențiale, îl completă Micul Prinț.

-Exact, în punctele-cheie, că tot suntem în fața unei gondole cu chei franceze și alte unelte. În zilele noastre, probele care te fac se devii încet-încet bărbat țin de meșterit prin casă, de reparat, demontat, găurit, înfiletat. O trusă din asta, chiar dacă pare că e prea grea pentru brațele tale moi, e primul pas spre a-ți crea un colț al tău, că e garaj sau debara, în care să ți le aranjezi pe categorii, pe dimensiuni, pe funcționalități. Ca un bărbat adevărat, ce mai!

-Daaa, aș vrea să am un colț al meu, așa cum l-ați descris. Și neapărat să fie aranjate toate pe rafturi metalice, cum sunt cele de aici. Sunt ușor de curățat, igienice, arată într-un mare fel. Plus că oferă o mare vizibilitate produselor.

-Imaginează-ți, la ce greutate au toate sculele și uneltele astea, dacă ar fi fost așezate pe alt fel de rafturi. Ar fi fost pusă sub semnul întrebării nu numai siguranța produselor de la raft, ci și a cumpărătorilor. Plus că, cele metalice, sunt extrem de rezistente. Asta ți-o spune un om trecut prin viață. Rafturile astea o să-ți supraviețuiască și tie, băiete, nu numai mie.

-Daa, făcu Micul Prinț, sunt sigur de asta. Plus că arată modern, industrial! Un schelet metalic conceput parcă de niște ingineri cu o servietă plină de schițe de neînțeles la mână, cu un pix după ureche.

Zicând acestea, își îndesă în coșul de cumpărături mașina de găurit, plus o trusă cu chei, plus un set de burghie de diferite dimensiuni.


Morala poveștii, adusă în zilele mercantile în care trăim? Iată cum rafturile metalice, aspectuoase și durabile, pot schimba aspectul unui spațiu comercial, și pot influența decizia de cumpărare a unuia care a intrat în magazin doar că să se adăpostească de ploaie. Atunci când produsele sunt cele care trebuie, așezate cum trebuie și unde trebuie în magazin, toată această alăturare poate influența decizia de cumpărare într-un mod covârșitor.

Dacă și tu, ca Micul Print, ești fascinat de lucruri durabile, cu aspect industrial, ușor de menținut și de curățat, care respectă standardele de siguranță și de durabilitate, și ai un magazin pe care ai în plan să-l echipezi sau să-l renovezi ca la carte, îți propun o colecție atent selecționată de rafturi metalice de la A la Z, ce cuprinde rafturi metalice de perete și de mijloc (gondole), dar și accesorii rafturi, sisteme de access, mese pentru casa de marcat, cărucioare supermarket, coșuri de cumpărături, etc. Intră într-un univers industrial, bărbătesc, care te va purta printr-un sistem ingineresc de profile metalice, piulițe și șuruburi, din care vei ieși mai… cum altfel decât mai bărbat!

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *