Skip to content

O lecție cu gropițe. În obraji, nu în pardoseli

Copiii stăteau cufundați în tabureții colorați când doamna educatoare intră în încăpere. Stăteau e totuși cam mult spus, căci mulți dintre ei foloseau taburetul doar ca popas între două ture de alergat de-a lungul pereților și de smotocit jucăriile împrăștiate peste tot. Totul arăta de parcă tocmai ar fi explodat o bombă într-un magazin de jucării, dar cei mici nu păreau deranjați câtuși de puțin de asta.

 

Educatoarea deschise ușurel ușa și-i salută cu o întrebare:

-Salutare, copii! Acum, că v-ați făcut kilometrajul prin joc, ce-ar fi să vorbim chiar despre suprafața asta lucioasă pe care vă hârjoniți voi zi de zi: pardoseala? Astăzi vom învăța în special despre pardoseala SPC.

Copiii se așezară regulamentar pe tabureți; doamna educatoare avea de fiecare dată un efect liniștitor asupra lor. Plus că reușea ca prin magie să le capteze atenția. Nu știau nici ei dacă era datorită zâmbetului cu gropițe cu care-și însoțea cuvintele, sau pentru privirea scăpărătoare cu care-i mai fulgera din când în când, când energia lor copilărească nu se putea ține în frâu. Cert era că le era tare dragă, și țelul lor secret era să intre în inima ei. Ceea ce micuții nu știau era că ei erau demult acolo, aliniați în sufletul educatoarei, unul dupa altul, nume, plus chip, plus voce, plus tot ce reprezenta fiecare din ei.

-Buun, făcu educatoarea după ce îi văzu pe toți așezați regulamentar pe tabureți. Ia să vedem ce tipuri de materiale pentru pardoseală cunoașteți? îi iscodi ea.

-Noi avem parchet din lemn masiv acasă, făcu o fetiță cârlionțată, din prima linie de tabureți.

-Eu știu că există chiar și pardoseală din marmură, am văzut într-o biserică anul trecut, când am fost cu ai mei în Italia, interveni un băiețel cu ochelari cu rame verzi.

-Pardoseala din dale se pune? Cum e cea din curtea unchiului meu, acolo, pe dale își parchează mașina, dar are și un teren de basket în spatele casei. Ce fain ne jucăm, poate mergem duminica asta! se entuziasmă un băiat blond, de lângă geam.

-Mă bucur că știți atât de multe tipuri de pardoseli, îi lăudă educatoarea și o gropiță îi răsări în obrazul stâng. E normal ca majoritatea dintre voi să nu știe ce este pardoseala SPC. De fapt, acest tip de pardoseală era foarte popular pe piețele externe în urmă cu câțiva ani, dar pe piața internă nu era atât de popular. Acest lucru se datorează în principal faptului că mulți oameni au o reticență atunci când vine vorba de lucruri noi.

-Doamna educatoare, ce înseamnă reticență? fu curioasă fetița cârlionțată.

-E ca atunci când vine un coleg nou în grupă, iar voi îl priviți la inceput cu neîncredere, pentru simplul fapt că nu sunteți încă obișnuiți cu el. Pe urmă ajungeți să vă împrieteniți și să vă jucați împreună, dar în prima zi îl iscodiți cu privirea ca să-i vedeți reacțiile.

-Pff, e ca atunci când a venit David prima dată în grupă, de noi ne jucam între noi și el tot încerca să ne atragă atenția, dar noi ne făceam că eram prinși în joc, înțelese fetița, dându-și cârlionții de pe frunte.

-Exact, și după ce ați adunat suficiente informații despre el, după ce l-ați testat, făcut educatoarea cu mâinile în aer, mimând ghilimelele, ați devenit cei mai buni prieteni.

David roși puțin, și interveni:

-Da, pentru că și-au dat seama ce grozav sunt. Sunt grozav, accentuă el în caz că nu s-a auzit din prima.

Copiii bufniră în râs.

 

-Bun, ia să vedem cum arată portetul robot al parchetului meu preferat: pardoseala SPC. Este un tip de pardoseală care îmbină avantajele vinilului cu cele ale pietrei. Este un material foarte rezistent, oferind numeroase avantaje pentru locuințele în care este instalată. Materialul este durabil și foarte ușor de instalat, nefiind necesar să apelezi neapărat la un specialist. Alegerea tipului de pardoseală care să iți completeze casa este foarte important, deoarece contribuie la aspectul estetic al spațiului și la nivelul de confort pe care ți-l dorești. Și, mai ales, acest tip de pardoseală e potrivit pentru familiile cu copii. Ia să vedem, aveți idee de ce? îi iscodi ea.

-Poate pentru că nu se alunecă pe ea? interveni o fetiță roșcată, cu ochi calzi și strălucitori.

-Foarte bine punctat, o lăudă educatoarea și o altă gropiță apăru vreme de câteva secunde în obraz. Indicele anti-alunecare al pardoselii SPC nu este mai slab decât pardoseala antiderapantă. Dacă există o persoană în vârstă sau un copil acasă, e recomandat.

-Asta înseamnă că putem renunța la șosetele cu bulinuțe din cauciuc pe talpă? întrebă băiatul cu ochelari cu rame verzi.

-Deocamdată le puteți păstra și pe ele, e un strat în plus de siguranță dacă purtați șoșete antiderapante, zâmbi educatoarea. Un alt avantaj al pardoselii SPC este că rezistența ei este incontestabilă și se poate instala în orice tip de încăpere. Spre deosebire de alte tipuri de pardoseli, este rezistent la apă și are capacitatea de a păstra mult mai bine căldura. Textura și aspectul fibrei de lemn combinat cu praf de piatră îi oferă o rezistență superioară. Pardoseala SPC este potrivită pentru majoritatea camerelor, fie că este vorba de o baie sau de un balcon. Mai ales dacă e nevoie de o pardoseală care să reziste la sesiunile voastre de joacă neîntreruptă, atunci SPC-ul este recomandat cu toată căldură. În plus, părinții voștri nu vor trebui să-și facă griji că dacă stați pe jos mult timp ati putea să răciți, deoarece are capacitatea de a păstra mult mai bine căldura. Dar vreau să vă aud pe voi: cum arată potretul robot al pardoselii voastre preferate?

-Eu vreau tot așa, un SPC, făcu David convins.

-Nu trebuie să vă luați după mine. Poate voi aveți alte preferințe și cerințe de la parchetul perfect, făcu educatoarea.

-Știu eu, știu eu, interveni băiatul cu rame verzi. Vreau un parchet ușor de montat, să nu stea tati zile în șir și să tot monteze la el, timp pe care l-am putea folosi mai bine jucându-ne.

 

 

-De acord, făcu educatoarea, e important să alegi un tip de pardoseală care nu va avea nevoie de condiții speciale. În cazul pardoselii SPC de exemplu, montajul se face foarte simplu și nu este nevoie de un specialist pentru a te asigura că rezultatul este impecabil. E o pardoseală mult mai stabilă și nu se deformează din cauza condițiilor existente în casa ta. În plus, prezintă un grad de dilatare și contractare mult mai mica în comparație cu parchetul vinil.

-Degeaba, interveni cârlionțata neîncrezătoare. Dacă nu arată cum trebuie, nu aș alege-o.

-Și eu mă ghidez de multe ori după aspect când trebuie să aleg ceva pentru locuința mea, admise educatoarea. Așa că te înțeleg perfect. Însă nu-mi fac griji, acest tip de pardoseală are un aspect estetic deosebit și poți alege din multe culori în tendințe: gri, alb, negru sau crem. Dacă îți plac culorile natur atunci trebuie să știi că SPC este disponibil în foarte multe nuanțe deosebite care contribuie la crearea unui aspect estetic plăcut pentru orice casă. Cu alte cuvinte, e o soluție foarte practică pe care poți să o iei în considerare atunci când dorești să reîmprospătezi amenajările interioare. Bun, asta a fost mica noastră lecție pentru azi, vă puteți întoarce la joacă, făcu educatoarea bătând din palme.

Cei mici se urniră înapoi la jucăriile lor, dar unii dintre ei mângâiară cu mâinile lor moi pardoseală, recunoscători pentru un lucru atât de minunat, despre care știau acum ceva mai mult.

Indiferent dacă ai în plan să iți renovezi complet locuința sau doar dorești să faci o mică schimbare prin a înlocui pardoseala, după cum poți vedea există soluții pentru orice tip de buget. Vei putea să creezi un design interior care să-ți bucure sufletul de fiecare dată când treci pragul casei, alegând din oferta Alma Parchet, companie care vinde parchet de calitate din anul 2011. O diferențiere în serviciile Alma Parchet o reprezintă consultanța. Fiecare client este ghidat să aleagă parchetul cel mai potrivit proiectului său de amenajare interioară sau exterioară (în cazul deckingului), așa încât, odată ce ai creionat portetul robot al parchetului, vei fi ghidat spre produsul care se mulează pe el.

Foto via AlmaParchet.to, Unsplash

Articol scris pentru SuperBlog, ediția de toamnă 2021.

Sponsor:

Alma parchet lemn, logo

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *