Skip to content

Restaurantul meu de vis: Echiparea!

Știți întrebarea aceea enervantă a tipelor de la HR, o întrebare care te lovește în moalele capului tocmai când îți spuneai că uite ce bine merge interviul și tu câte probleme ți-ai făcut. Ei, tocmai în momentul acela țâșnește fără nici o legătură cu discuția de dinainte întrebarea: Și, unde te vezi peste 5 ani? Răspunsul meu e simplu: în restaurantul meu, trudind până noaptea târziu. Cu satisfacția însă că truda mea, a echipei, a făcut măcar o duzină de clienți să recomande locul și mâncarea prietenilor.

E un vis mai vechi de-al meu: să-mi deschid un restaurant pe unul dintre dealurile Clujului, un loc cu ferestre cât tot peretele, prin care să vezi bucăți de cer, luminile orașului și pădurile acoperite de ceață, în depărtări. Dar nu priveliștea va fi punctul forte. Ci chiar ea: frumoasa, delicioasa, energizanta mâncare. Va fi nu numai tradițională, ci și pentru cei care vor să guste din bucătăriile lumii. Aici, în Cluj, chiar ai doritori pentru așa ceva, oamenii călătoresc mult și nu știi niciodată când se trezesc că le e dor de un skyr islandez sau de o tortilla mexicană.

 

Nu sunt eu mama organizării, dar înainte de a începe ceva îmi place să îmi fac planul de bătaie. Așa și cu restaurantul. Pun cap la cap toate detaliile, ca într-un puzzle: locația, priveliștea, echipa, atmosfera, specificul. Și, poate cel mai important: echipamentul pentru restaurant. Pentru că da, modul în care sunt gătite preparatele într-un asemenea loc ține și de echipamentele cu care restaurantul este dotat și articolele de gătit.

GGM Gastro este un brand ce oferă echipamente profesionale, articole de gătit, mobilier și ustensile pentru restaurante, iar de curând compania este prezentă și pe piața românească.  Fiind o companie germană, GGM Gastro fost creată în ideea de a reinventa gastronomia în fiecare zi, oferind restaurantelor și firmelor de catering echipamente inovative, calitative atât pentru a ușura munca personalului din restaurante, cât și pentru a oferi clienților produse și servicii la standarde ridicate.

Cum restaurantul va fi o afacere de familie, îl voi coopta și pe soțul. Și uite-așa începe distracția. La capitolul idei, toți suntem campioni. Va trebui să facem adicătelea o listă cu ce vreau eu, cu ce vrea el, cu avantaje și dezavantaje de ambele părți. Are să câștige bucătăria cu adevărat funcțională, dotată cu toate utilitățile (conform listei soțului) dar totodată luminoasă, elegantă, modernă, cum îmi doresc eu.

 

echiparea unui restaurant de la ggm gastro

 

Eu cu designul, soțul cu tehnologia. Suntem o familie tipică, ce să zic :P. De mic copil, soțul devora romanele lui Jules Verne, așa că în momentul în care a aterizat pe website-ul celor de la GGM Gastro, acolo a rămas. A descoperit mașinile de espresso cu performanță 4 kW, cu alimentare în 3 faze. Nu mă întrebați ce înseamnă detaliile astea, știu doar atât, că  după ce s-a documentat, a răsfoit, a citit review-uri peste review-uri a decretat:

-Ne luăm echipamente de la GGM Gastro. Vreau nu doar o bucătărie decentă, vreau ceva futurist, sigur și eficient, creat de ingineri talentați.

Mi-a plăcut entuziasmul din ochii lui, scânteia aceea care apare doar când și când,  jucăușă ca o flacără mică în irișii lui căprui. E unul dintre motivele pentru care m-am îndrăgostit de el.

Așa că m-am documentat temeinic, cum fac de fiecare dată când mă interesează cu adevărat ceva. Am aflat că povestea GGM Gastro a început încă din 2004 în Gronau, cu 5 angajați. Povestea a crescut, designul și funcționalitatea echipamentelor s-au îmbunătățit continuu, iar astăzi GGM Gastro are showroom-uri în toată Europa, inclusiv în partea scandinavă și în Balcani. Cei de la GGM Gastro au reușit să transforme articolele de bucătărie, indiferent dacă este vorba despre maşini de gătit, mobilier din inox, celule frigorifice sau hote, în elemente centrale, funcționale, minimaliste, care să se integreaze perfect cu designul bucătăriiilor moderne.

 

1

Mașina de gătit pe gaz – cu 4 arzătoare și cuptor pe gaz

 

masina de gatit pe gaz GGM Gastro

 

Știu că e la modă raw vegan, dar eu n-am să aprofundez prea mult domeniul asta. N-a nimic împotrivă tipului astuia de mâncare, sunt sigură că există beneficii reale de a o consuma. Dar  la restaurantul meu se va servi mâncare gătita, friptă, curată. Descoperirea focului a fost un salt uriaș în evoluția omenirii, așa că n-am de gând să dau cu piciorul la atâta progres. De aici necesitatea unei mașini de gătit pe gaz, care să troneze în bucătăria restaurantului.

Ce m-a atras la acest model este faptul că e dotat cu arzător de gaz de înaltă calitate, are barieră automată de gaz, butoane ergonomice, cu termocuplu de siguranță, șemineu cu protecție împotriva stropirii, ceea ce îl face mai ușor de curățat.

 

2

Maşina de cafea espresso

 

 

Vom avea mult de lucru, eu și echipa. Diminețile vor fi cele mai frumoase. Ne vom lua răgazul să stăm la o cafea bine dozată, să stăm la povești, să ne facem planul pentru ziua în curs. Și-apoi, clienții se vor bucura și ei de o cafea pe care s-o țină minte.

Și uite-așa se mai conturează un articol de bucătărie pe listă. Tot de la GGM Gastro – o mașină de cafea espresso.

Caracteristici:

✔ Potrivită pentru cafea, espresso, ceai etc.
✔ Capacitate: 18 litri
✔ Cu jgheab
✔ Cupele pot fi ținute calde pe raftul superior
✔ Manometru pentru controlul presiunii pompei și a cazanului
✔ Stație de scurgere pentru boiler de apă
✔ Afișaj digital
✔ Varietate de programe
✔ 3 grupurile de preparare
✔ 2 duze (i) de abur
✔ 1 duză de apă caldă
✔ Performanță înaltă cu consum redus de energie (ecologic)
✔ Ușor de curățat

 

3

Cuptor pe gaz pentru pizza

 

Ei și după atâtea accente argintii și negre în bucătărie, era nevoie și de o pată de culoare. Dincolo de rațiuni estetice, un cuptor pe gaz pentru pizza e ceea ce aș include în top 5 echipamente pentru restaurantul meu. Asta nu doar pentru că sunt îndrăgostită de pizza, ci pentru că și prietenii mei sunt la fel de îndrăgostiți. Și cum ei vor fi primii mei clienți, o să-i servesc cu o pizza adevărată.

Caracteristici:

✔ Controlul temperaturii manual
✔ termostat de siguranță
✔ Arzătoare de gaz de înaltă calitate
✔ Fiecare arzător este controlat individual
✔ supapă de siguranța
✔ Distribuția optimă a căldurii
✔ Manipulare ușoară
✔ Design modern
✔ Ușor de curățat

 

4

Vitrină frigorifică

 

Dar toate bunătățile astea trebuie să se păstreze proaspete. O igienă  precară și o prospețime îndoielnică sunt deal breakers, așa că n-o să fac nici un compromis pe bucata aceasta. Voi alege cel mai performant dispozitiv de marcă din clasa sa – vitrina frigorifică de la GGM Gastro.

Caracteristici:

✔ Potrivit pentru pizzerii
✔ Protecție ecologică fără poliuretan CFC
✔ Termostatul digital controlat
✔ Afișaj digital de la liderul de piață
✔ Control electronic al temperaturii
✔ Volum efectiv: 52 litri
✔ Performanță înaltă cu consum redus de energie (ecologic)
✔ Panoul de comandă și unitatea de răcire
✔ Economisire compactă și spațială
✔ Ușor de curățat

 

5

Maşina de spălat vase

 

Și dacă tot veni vorba de igienă, n-aș putea pune afacerea pe roate fără o mașină de spălat vase performantă. N-aș vrea nici să-i încarc pe cei din echipa mea cu o corvoadă în plus, așa că de spălatul vaselor se va ocupa această minunăție de mașină cu nu mai puțin de 4 programe de spălare.

Am ales acest model pentru beneficiile sale:
✔ Putere mare de spălare
✔ Datorită sistemului integrat de decalcificare nu este necesar un decalcifier extern
✔ Rezultate excelente de curățare

 

 

Echipamentele pentru restaurant de pe GGM Gastro beneficiaza de videorui de prezentare, in care gasesti si indicatii de folosire foarte utile. Despre masina de spalat vase despre care v-am vorbit aflati mai multe din acest video:

Și acum, că ne-am făcut lista de cumpărături, mai rămâne doar să comand online direct de pe site toate minunățiile astea.

Proiect meu, al nostru, începe cu amenajarea bucătăriei restaurantului în așa fel încât să aibă un design wow, robust și funcțional. Și am făcut deja primul pas: am găsit brandul care să-mi aducă excelența în bucătărie. Faptul că pot comanda totul online, de pe canapea, e un mar e plus pentru mine. Voi avea alte drumuri de făcut decât să mă deplasez la magazinul fizic. Dar pentru cei care preferă să cumpere direct din showroom, există unul in București.

showroom ggm gastro

Adresa Showroom-ului
Adresa: Vila Bella Residence, Bulevardul Pipera 200A, Voluntari, Bucuresti-Ilfov

 

 

 

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *