Skip to content

Ritualul de hidratare mă transpune într-o stare

O stare de visare, căci închid ochii. Sau nici măcar. Mi-e la fel de îndemână să visez și cu ochii deschiși. De fapt, dacă stau și mă gândesc, e unul dintre puținele lucruri la care mă pricep cu adevărat. Să visez. Chiar și când imi fac ritualul de hidratare. 

 

Pic cu pic se face visarea

 

crema bottega verde, ca parte a ritualului de hidratareAlunec încet în visare, e de ajuns un factor declanșator și gata…sunt acolo: în momentul, în locul și cu oamenii în mijlocul cărora vreau să fiu.

Mi-a spus mai demult un maestru hipnotizator că sunt două tipuri de oameni: cei care se încăpățânează să rămână ancorați în realitate și cei care intră ușor în regresia hipnotică. Cât despre tine, mi-a zis, ești genul ușor de hipnotizat. Poate are legătură și cu ușurința cu care alunec în visare la un trigger simplu, cum ar fi o mandarină aromată, o carte veche, cu file îngălbenite, un anumit desen pe care-l conturează formațiunile de nori de pe cer sau adulmecarea unui unt de corp. 

Așa s-a întâmplat și acum. Am deschis cutia cu untul de corp cu extract de struguri roșii, preferatul meu de la Bottega Verde, și a fost ca și cum aș fi deschis cutia cu amintiri. Aroma delicată de struguri, dar și cuvintele în italiană înșirate pe capac, toate m-au transpus într-o vacanță cu foarte puține poze, dar cu foarte multe amintiri, de acum 4 ani, de pe coasta Amalfi. 

 

Positano și aromele sale

 

Pe vremea aceea eram liberă ca pasărea cerului. Nu aveam nici urmă de familie, pandemia nu-și arătase nici pe departe colții, totul curgea lin și după pofta inimii. Îmi ardeau tălpile în fiecare vară, nu neapărat de arșiță, cât de dorul de a călători. Cât mai aproape de mare. Iar dintre mări, Mediterana cu ale ei talazuri înspumate, cu ale ei unduiri de frunze, pe jumătate scăldate în soare, pe jumătate răsfățate de umbră, cu ale ei triluri, și brize, și sate liniștite și cochete are un loc aparte în sufletul meu.

Preferatul meu de pe coasta Amalfi e Positano, aflat la aproximativ o oră de Sorrento. Orășelul e cuibărit într-o viroagă, cu alei pietonale înguste, care converg spre port. Oriunde mergi, trebuie fie să urci, fie să cobori. Picioarele bătrânilor locuitori ai orașului știu asta cel mai bine, dar ale mele, mai puțin antrenate, au avut nevoie de popasuri dese și îndelungate. 

Să străbat vechile străduțe a fost ca și cum timpul s-ar fi oprit în loc. In acel loc.  M-a ajutat și arhitectura, căci stilul tradițional nu lăsa să răzbată construcțiile moderne. Clădirile cu acoperișuri albe, tipice pentru regiune, sunt umplute cu nisip, un fel de izolare tradițională care menține locuințele răcoroase vara și călduroase pe timp de iarnă.  

Pentru un pasionat de adrenalină, Positano nu oferă mare lucru de făcut, cu excepția faptului de a mânca, de a face cumpărături și de a te bucura de plajă și priveliște. Pentru mine însă, a fost perfect. Cafenele, galerii, buticuri cu specialități de ceramică, țesături din in sau sandale din piele, toate m-au făcut să mă dau cu greu dusă de acolo. Aroma asta de struguri roșii nu mă ajută deloc să parchez înapoi, în apartamentul meu. 

 

Piele moale, hidratată, de la crema cea fructată

 

Mda, n-am de ales și mă desprind abrupt din visare, de pe străduțele cu iz medieval din Positano în baia mea luminată de leduri. Nu-mi pare rău, baia poate fi, de ce nu, un portal. Spre oriunde. Mai ales când urmează ritualul de hidratare, de care mă țin cu strictețe pe timpul sezonului rece, mai ales. Înainte de hidratare însă, pentru ca untul de corp să pătrundă mai ușor în piele, folosesc un scrub din aceeași gama: Scrub pentru corp cu extract de struguri roșii, versiunea travel size.

gomaj bottega verde, inainte de hidratare

Iată câteva dintre atuurile untului de corp cu struguri roșii și totodată motivele pentru care e în topul preferințelor mele, pe lângă aroma pitorească a Italiei, pe care cu greu o pot descrie în cuvinte: 

? 96% ingrediente naturale
? Untul de corp este hidratant și parfumat pentru piele;
? Proprietățile antioxidante ale untului de corp ameliorează instantaneu senzația de uscăciune și deshidratare, lăsând pielea moale și catifelată
? Formula îmbogățită a untului de corp cu ceară de albine, unt de cacao și extract de struguri roșii de la Palatul Massaini, menține frumusețea și prelungește delicatețea pielii
? Cremos și hidratant, untul de corp îmi lasă pielea catifelată și plăcută la atingere

 

Tinerețea e verde, hidratarea e răcoritoare 

 

Verde, ca tinerețea, verde, ca natura, verde, ca viața înmugurită. Asta îmi doresc și pentru pielea mea, atât cât se poate. De asta rar mă abat de la ritualul meu de îngrijire, mai ales că am găsit locul de unde pot să-mi aleg loțiuni, scruburi, creme și unturi de corp cu arome care te fac să visezi cu ochii deschiși.

Creme de corp ce au în compoziție ingrediente naturale, dar și produse pentru îngrijirea fetei și a părului găsești pe Bottega Verde. Gamele variate de îngrijire a corpului au puterea magică de a-ți învălui simțurile cu parfumuri plăcute de fructe și flori. 

Brandul italian de produse naturale pentru îngrijirea corpului, Bottega Verde, aduce arome din toate colțurile lumii pentru momentele perfecte de hidratare și relaxare. Eu n-am apucat deocamdată să călătoresc nici în zece la sută din destinațiile acestea, dar nimic nu mă oprește să-mi imaginez locurile, odată ce deschid cutia cu arome.

Indiferent dacă sunteți în căutarea unor cosmetice barbati, produse de îngrijire pentru femei, copii sau pentru casă, gamele Bottega Verde au la bază trei ingrediente cheie cultivate cu grijă pe cele 300 de hectare ale Domeniului Massaini: măslinele, vița de vie și ovăzul.

Tu? Pe unde călătorești cu ochii minții, ăăă, cu undele aromelor?

cosmetice naturale infografic - ritual de hidratare facut corect

 

Foto via BottegaVerde.ro, Unsplash.com

 

 

Articol scris pentru SuperBlog, ediția de toamnă 2020

Sponsor: 

 

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

2 Comments

  1. ICDP ICDP

    Crema cu iarba de grau n-am incercat-o inca, dar m-ai facut curioasa. Eu am scris despre gama din extract de strugure.

  2. Bottega Verde parca are o crema cu pulbere de iarba de grau, pentru hidratare. Oare este vorba de produsul de mai sus?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *