Skip to content

Vacanțe de ieri și de azi

Până să mă dezmeticesc eu, mă și trezii că un turist înalt și slab, cum erau toți din jurul meu, îmi trage un capăt de cearceaf la o parte, ca să-i facă loc cearceafului sau. Mi s-a părut dovadă de nesimțire supremă, așa că nu m-am putut opri să nu-i arunc:

-Dar bine, dom’le, du-te la Mamaia Nord dacă n-ai loc aici printre noi, ăștia…muritorii. Cum iți permiți să-mi dai cearceaful la o parte?

-Dar dumneata unde te crezi, să vii cu ditamai cearceaful, să ocupi două locuri? Nu vezi ce aglomerație e aici?

Mă uit în jur și trebuie să admit că omul are dreptate. Îmi amintesc că am aterizat cu mașina timpului în vara lui ’85 la Costinești, așa că îmi explic și faptul că turiștii și turistele sunt toți slabi. Mâncau salam cu soia, ăla nu prea îngrașă, ce-i drept.

-Eh, dacă tot v-ați așezat, mai mult sau mai puțin abuziv, lângă cearceaful meu, ia să vă povestesc eu câte ceva despre vacanțele din viitor.

-Doar n-o să-mi spuneți că sunteți din viitor acuma, mă întrerupse vecinul de cearceaf.

-Bine, hai să zicem că sunt din alta țară, ok?

-Așa mai vii de-acasă. A, de la aeroport, făcu omul.

-Daa, în țara din care vin eu, vacanța de vară arată cu totul altfel, încep eu N-oi fi eu cea mai „umblată” creatură, dar pe ici pe colo, și anume prin punctele esențiale m-am preumblat și eu. Uite, vara trecută, de pildă, am fost în vacanță în Lefkada, în Grecia. Am căutat înainte, în zilele cu mai puțin de lucru la birou, prin niște oferte Early Booking, am ales destinația la un preț super avantajos, poți ieși cu până la 25% mai ieftin, îi trag eu cu ochiul. Omul nu pare prea impresionat de reducerea de preț, de altfel pe vremea aia nu banii erau adevărata problemă, îmi amintesc eu. Ne-am cazat la Thalero Hotel, continui, pe care l-am ales în funcție de recenziile celor care i-au călcat pragul de-a lungul anilor. Hotelul e situat în Ligia, un sat de pescari, care se află la doar 5 km de orașul Lefkada și aproximativ 40 de minute de aeroportul Aktio. Plaja Ligia este situată în imediata apropiere a hotelului. Mi-am făcut rezervare online, am plătit cu cardul, cea mai rapidă modalitate de plată. Noi am mers cu mașina, doar pentru că are soțul meu fobie de avioane, dar se poate ajunge foarte ușor cu avionul, după care cu autobuzul până la destinație. Cât despre meniu, noi am ales self catering, care e așa mai low budget, dar există și oferte cu all inclusive, unde mănânci și bei când și cât vrei, fară restricții. Dacă ai și un copilaș sau mai mulți pe lângă tine, există locuri special amenajate pentru ei și distracții, în incinta hotelului, timp în care părinții se pot relaxa la un pahar de ozo.

Noi, de pildă, cum am ajuns, ne-am aciuiat la terasa hotelului și am contemplat  de acolo întinsele piscine, înainte de a ne aventura pe insulă. Și ce mai priveliște era, chiar dacă era doar incinta hotelului! Ne-am urnit până la urmă și nu ne-am mai oprit până pe plaja încinsă, de unde am rămas ca străfulgerați de lumina albastră strecurată pintre valuri. Vedeai o mare incredibil de albastră, pătată doar de albul bărcilor de agrement, căci asta era una din activitățile preferate de turiștii insulei.

Sursa foto: Christiantour.ro


Omul de lângă cearceaful meu înghițea în sec de ceva vreme.

-Trebuie să fie foarte frumos acolo, în țara de unde puteți organiza asemenea vacanțe.

-Știți, e tot România, atâta doar că peste niște ani.


Articol scris pentru SuperBlog 2019.

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *