Skip to content

Fie iarna cât de grea, tot mai bine-n geaca mea

Prima oară ne-am întâlnit în fața aparatului de cafea din bucătăria firmei. Zvelt și maur cum era, nu m-am putut opri să nu mă uit insistent la dinții lui, de un alb strălucitor.

-Cum te numești? îl întreb mai mult de dragul de a începe o conversație.

-Lionel, făcu el cu același zâmbet larg.

-Cum? Ionel? întreb neîncrezătoare.

-Li-o-nel, silabisi el, și sunt din Africa.

-Era amuzant să te fi chemat Ionel și să vii din Africa, chicotesc eu.

Asta a fost primul impact. O săptămână mai tărziu, ne plimbam împreună pe bulevardul central al orașului, colindând magazinele de haine. De fapt, mai degrabă alergam decât colindam, căci Lionel avea un pas sprinten și lung, încât abia puteam să mă țin după el. L-am luat ca să ne facem o idee – ce i se potrivește, ce texturi și ce culori îi plac, ce proporții îi vin cel mai bine. Cumpărăturile serioase de pulovere bărbați, paltoane, jeanși, încălțăminte, inclusiv cizme de iarnă și ce mai trebuia la casa omului, tot de pe Answear urma să le facem, adică, ați ghicit, de pe canapea.

-Știi, aici la noi sunt ierni grele, noi le suportăm cu stoicism, dar ție îți va părea că e de două ori mai frig, l-am prevenit. Mai e puțin și-o să te convingi pe pielea ta. Dacă tot m-au desemnat colegii să fiu noul tău ghid în materie de modă, n-avem ce face, trebuie să te înfofolim.

-Da, da, făcu Lionel, deja simt frigul până la oase, vreau haine cât mai călduroase, dar cu stil, zâmbi el.

-S-a făcut, vom alege un outfit pentru fiecare zi a săptămânii, îmi frec eu mâinile. Știi, nu-mi displace deloc postura asta, de consultant fashion, îi mărturisesc.

Uite, pentru ziua de luni, care e așa mai… mohorâtă, vom alege o ținută care să spargă monotonia. Vom începe cu o pereche de jeans Medicine Jeans Basic, la 119.90 lei, un pulover Medicine Urban Stories, cu dungi late, pe nuanțe de albastru și o textură fluidă, la 159.90 lei, bocanci Wrangler la 339.90 lei, din piele naturală, cu care să-ți fie cald afară și nu exagerat de cald în ei la birou. Și, mai presus de toate, o geacă de iarnă. Și dacă e geacă de iarnă, neapărat de puf, pentru că e ușoară, călduroasă, confortabilă. Am găsit una la reducere, așa că am comandat-o fară să mai stau pe gânduri: geaca Guess Jeans, la 649.90. Buun, cam așa arată un outfit complet pentru ziua de luni:

Imagine realizată cu Canva.com | produse via Answear.com

Pentru zilele ce vor urma, bocancii și geaca se mențin pe poziții, vom schimba însă puloverul pentru ziua de marți cu un pulover Jack&Jones, la 119.90 lei, și o pereche de jeans tot pe nuanțe de gri prespălat, marca Only&Sons, la 99.90 lei.

Imagine realizată cu Canva.com | produse via Answear.com

Pentru miercuri, vom purta jeanșii de luni, că doar nu s-au murdărit așa tare într-o zi, dar vom alege o cămașă nou-nouță- Tokyo Laundry la 49.90 lei. Ieșim ieftin pentru ziua de miercuri.

Imagine realizata cu Canva.com | produse via Answear.com

Pentru joi, am ales o cămașă gri, de o textură lejeră, cu croi modern, perfect pentru birou, marca Blend, la 69.90 lei.

Imagine realizată cu Canva.com | produse via Answear.com

Cât despre vineri, vom alege un pulover călduros, de la Review, la 59.90 lei, care să-i pună în lumină musculatură perfect definită.

Imagine realizată cu Canva.com | produse via Answear.com

Sâmbăta trecem la un pulover lejer, casual, într-o culoare intensă, că doar e weekend. Am ales un pulover ocru, marca Medicine, la 46.90 lei. Cum stăm mai mult pe-afară, pe la târgul de Crăciun, luăm și un fular, Otto Medicine, la 34.90 lei, o căciulă Retro Racer, la 23.90 lei, și niște mănuși, tot gri, de la Jack& Jones, la 34.90 lei.

Imagine realizată cu Canva.com | produse via Answear.com

Iar duminica, eh, duminica, ne îmbrăcăm mai stilat, renunțăm la geaca de puf și ne luăm un palton Medicine la a 179.90 și un portofel pentru bărbați, fabricat de piele, marca Vip Colection, pe care l-am găsit la reducere la doar 9.90 lei.

Imagine realizată cu Canva.com | produse via Answear.com

Și uite-așa ne-am încadrat într-un buget de 1999.50 lei, și l-am ajutat și pe Lionel să treacă cu bine peste prima lui iarnă de România. Misiune îndeplinită!

 


 

 

 

Articol scris pentru SuperBlog 2019.

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *