Skip to content

Viața poate fi la fel de frumoasă și pentru cei cu alergii alimentare. Pentru că există ORGRAN

alimente fara gluten ORGRAN

Foto via ORGRAN.ro

 

Sunt o combinație nefericită: sunt alergică la grâu și nu-mi place să gătesc. Judecând după fraza aceasta, s-ar putea crede că sunt într-un război complet cu mâncarea și că abia mă descurc. Ce-i drept, am toate premisele să fie așa. Dar ce să vezi: nu mai suntem în Evul Mediu, tehnologia își spune cuvântul, inclusiv în gastronomie, iar produsele naturale, fără gluten, sunt acum disponibile la scară largă, iar eu sunt, cum altfel decât fericită!

Povestea mea se împletește cu cea a unei alergii alimentare

Beleaua asta cu alergia alimentară m-a lovit în moalele capului, ăăă, al burții, incă din tinerete. Noroc că nu am dus-o cu mine din copilărie, când aveam altele pe cap, și anume un astm care o ducea la exasperare pe mama, și o obliga să-și facă toate concediile prin saline și pe la mare, doar-doar mi s-o ameliora wheezingul acela îngrozitor, care o ținea trează nopțile.

Astmul am reușit până la urmă să-l țin sub control, dar a apărut madam alergia alimentară, cea care a readus wheezingul, și congestia nazală, și mâncărimea, și lăcrimarea ochilor, și dificultățile de respirație în viața mea, ori de câte ori mă încumetam să mănânc o mâncare din grâu. După o vreme, nu m-am mai încumetat.

Dar să pun mai întâi lucrurile în context. Nu știu dacă vi s-a întâmplat vreodată să mâncați cu poftă un pumn de alune, un prânz savuros sau o băutură și să observați ulterior o reacție alergică sau să vi se facă rău în câteva minute. Sper că nu. Mie, din păcate, mi s-a întâmplat. Asta pentru că organismul nostru reacționează la lucrurile care îi fac rău și e normal să se întâmple acest lucru. Simptomele pot fi variate, așa cum variate pot fi și cauzele alergiei alimentare.

Mulți consideră că durerile abdominale și starea de balonare pot fi legate de consumul de alimente care conțin grâu și respectiv gluten. Ce am observat pe pielea mea este că aceste simptome dispar atunci când exclud grâul din dietă. Aceste simptome semnalizează fie intoleranța sau sensibilitatea la gluten, fie pur și simplu o intoleranță sau o alergie la grâu.

O alergie se produce când sistemul imun al organismului (sistemul de apărare) reacționează exagerat la expunerea la o anumită substanță, considerând-o un intrus și trimițând în corp substanțe chimice care să o distrugă.

 

Alergie alimentară sau intoleranța alimentară? Diferențe

Tot pe pielea mea pot să confirm faptul că alergiile alimentare pot fi declanșate chiar și de o cantitate mică de mâncare (de exemplu o felie de pâine din făină de grâu) și apar constant, ori de câte ori vor fi consumate alimentele declanșatoare.

Intoleranța alimentară, pe de altă parte, este adesea condiționată de cantitatea alimentului ingerat. Este posibil ca persoanele cu intoleranță alimentară să nu manifeste simptome decât dacă ingeră o cantitate mare din alimentul respectiv sau dacă consumă prea des acel aliment. De exemplu, o persoană cu intoleranță la lactoză poate să consume lapte în cafea sau un singur pahar de lapte, dar poate declanșa aceste reacțîi, dacă vă consuma mai multe pahare cu lapte.

Evident că în ambele cazuri, atât în suspiciunea de alergie alimentară, cât și în cazul unei intoleranțe alimentare, este bine să te prezinți la medic așa încât să fii monitorizat îndeaproape, cât despre dieta recomandată și tratamentul, trebuie să fie sub strictă observație a medicului specialist, iar dacă există alimente care pot declanșa acest tip de reacții, acestea să fie excluse din dietă. Așadar, dacă ai o astfel de reacție la consumul de grâu, ar fi bine să mergi la medicul alergolog pentru a testa dacă suferi de alergie la grâu.

 

Și eu ce mănânc? Alimente fără gluten, evident

alimente fara gluten paste ORGRAN

După toate cele de mai sus, s-ar putea crede că sunt într-o situație disperată. Din fericire nu e cazul, căci am schimbat macazul și am trecut fără ezitare la o dietă fără gluten. De atunci n-am mai avut nici un fel de problemă, iar mesele nu au mai fost întâmpinate cu o stare de panică, ci dimpotrivă, cu pură plăcere, așa că relația mea cu mâncarea a revenit de la una complicată la una cât se poate de armonioasă.

Am făcut o minuțioasă cercetare de piață înainte de a mă orienta spre un anumit brand de produse fară gluten. Sunt din ce în ce mai multe branduri de acest tip pe piață, dar eu îmi doream un nume cu rezonanță, cu tradiție și credibilitate. Așa că am ales ORGRAN, un brand alimentar iubit pe plan internațional, care nu a stat deoparte și a răspuns în ultimii 30 de ani situației delicate în care se află persoanele celiace (alergice la gluten) sau cu alte alergii alimentare. Fabrica ORGRAN din Australia este printre puținele din lume certificate 100% fără gluten sau alte urme de alergeni.

Cât despre produsele ORGRAN, pot spune că sunt absolut delicioase. Weekendul trecut am făcut o prăjtură lăudată de întreaga familie, din amestec pentru prăjitură cu ciocolată negresă. Acum, că scriu despre ea, e ca o madlena a lui Proust, doar că pe bătaie mai scurtă de timp.

Produsele ORGRAN sunt distribuite pe piața românească exclusiv prin intermediul companiei Next Step Investments S.R.L. ORGRAN produce cu mândrie o gamă variată de produse care evită cei mai cunoscuți alergeni alimentari, și nu numai. Toate produsele ORGRAN sunt lipsite de gluten, grâu, ouă, lactate, drojdie, nuci, soia*, sunt vegane și kosher.

 

Video baza Pexels.com, imagini via ORGRAN.ro

Alimente? Neh, Super Alimente de la ORGRAN, care-mi simplifică viața

Da, ați citit corect, ORGRAN încorporează o mulțime de super alimente consacrate pentru proprietățile nutritive, alternative sănătoase pentru vegani, vegetarieni sau persoanele atente la dietă. Gama ORGRAN SuperGrains aduce în prezent calitățile nutritive din timpurile străvechi. Supercereale precum quinoa, hrișcă și mei, cunoscute pentru proprietățile nutritive, sunt încorporate în gama ORGRAN. Aceste alternative au un aport nutritiv superior în comparație cu cerealele comune.

Odată cu alergia mea la grâu, mă pregăteam sufletește să-mi iau adio de la făină, mixurile pentru copt, pastele, biscuiții sau pâine. Dintre cele enumerate, de paste îmi era cel mai greu să mă despart. Le ador nu numai pentru gustul și versatilitatea lor, putând fi combinate cu o mulțime de alimente, ci și pentru ușurința cu care se gătesc. Mai mult, îmi amintesc de vacanțele din piațetele însorite ale Italiei, iar savoarea lor mă poartă cu gândul la pitoreștile restaurante de pe coasta Mediteranei. Preferatele mele sunt spirale din hrișcă fără gluten și alergeni, absolut delicioase!

Toate alimentele acestea le-am recuperat, le pot savura din nou, fără niciun pericol, chiar dacă sufăr de alergii alimentare. Deși majoritatea nu credeau că se vor putea întoarce la rețeta preferată de paste ori la prăjitura iubită din copilărie, cu ajutorul produselor ORGRAN acest lucru este posibil, căci produsele gluten free chiar asta promit.

 

produse gluten free orgran

În cazul în care suferi de o alergie alimentară sau de intoleranță la grâu, produsele ORGRAN îți vor simplifica viața și îți vor readuce plăcerea de a mânca. Făină, cereale, paste, pâine, dulciuri – le poți include fără probleme în dieta ta, fără să te simți restricționat! Prăjituri vegane, dulciuri vegane, toate sunt delicioase și doar la un click distanță.

 

 

Articol scris pentru SuperBlog 2022, ediția de primăvara.

Sponsor:

 

 

 

 

 

 

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *