Skip to content

Succesul în imobiliare îl măsor cu credit pentru antreprenor

Foto via Claret Credit, pagina de Facebook

Antreprenorii sunt în primul rând oameni, deci unici și diferiți. Dincolo de diferențe, există însă un filon comun, un cumul de trăsături care îi mână înainte: curajul de a-și asuma riscuri, dorința de a deveni independenți financiar, viziunea de a face lumea un loc mai bun. Pentru cei aflați la început de drum într-ale imobiliarelor sau pentru cei care vor să renoveze o proprietate deja achiziționată, un credit antreprenor poate fi imboldul de care au nevoie pentru succes.

Imobiliarele reprezintă un domeniu în care antreprenorii aspiranți pot găsi multe portițe și porți spre succes. Oricât de mult ar încerca cei mai cârcotași analiști să desființeze piața imobiliarele, este un sector de afaceri care poate oferi schimburi rapide și poate stabili cariere lucrative. Mulți își încearcă norocul în imobiliare pentru a se îmbogăți rapid, fară să se informeze îndeajuns și despre modul în care pot ajunge acolo. Nu este, din fericire, cazul meu.

De când mă știu sunt înceată și calculată, ceea ce pe mulți îi exasperează, inclusiv pe soțul uneori, care e peste tot si care adesea trage de mine să fac lucrurile mai în ritmul lui. Slabe șanse însă, din partea  unei ardelence ca mine. Partea bună din povestea asta este că nu iau niciodată decizii înainte de a-mi face temeinic documentarea, mai ales când e vorba de un domeniu care mă interesează cu adevărat.

Credit antreprenor pentru Hostel DOR

Așa a fost și atunci când am luat hotărârea că voi investi timp, bani, nervi și mai ales suflet într-o afacere imobiliară. Am început cu cartografierea.

Locuiesc în Cluj-Napoca, adesea vizitat de europeni avizi de un city-break într-un oraș modern și plin de istorie în același timp, dar și plin de studenți străini, aflați în oraș pentru luni sau ani de zile, cu burse Erasmus. O oportunitate uriașă de a-mi deschide un hostel adresat în primul rând lor, un prilej perfect pentru oaspeți de a călători și de a întâlni oameni, fără să cheltuiască prea mulți bani. Datoria mea va fi să le fac șederea cât mai plăcută.

I-am găsit deja numele – Hostel DOR, va fi un loc pitoresc de lângă parcul central din Cluj, cu specific etnic, românesc, cu câteva încăperi rustice, cu tot arsenalul arhaic atât de apreciat de străini. Curtea va fi punctul forte al hostelului, căci am de gând să amenajez o terasă, foișoare, balansoare, un mic teren de baschet, așa încât ograda să devină un mic hub de distracție și voie bună în serile de vară.

Bun, a răsărit ideea. Ce urmează?

 

Îmi pavez drumul în imobiliare cu Claret Credit

O asemenea idee, sprijinită de un studiu de piață amănunțit, avea nevoie de capital pentru a ieși la suprafață.

După ce m-am documentat îndelung și am făcut liste cu potențiali perteneri de credit, am ajuns la Claret Credit. Claret Credit este un IFN (Instituție Financiară Nebancară) înființat în anul 2013, care oferă soluții eficiente, rapide și la îndemână pentru toți cei care se află într-o situație care necesită un împrumut. în cazul de față, eu! Ce m-a făcut să merg pe mâna lor este faptul că poți obține suma de bani necesară într-un timp scurt și fără a fi nevoit să parcurgi procedurile pe care le cere o bancă.

Să fii antreprenor în domeniul imobiliar poate fi o provocare, dar dacă ai alături parteneri de nădejde, totul devine mai ușor. Astfel, la Claret Credit poți să beneficiezi de:

Credite pentru persoane fizice:

✔ credite cu garanție imobiliară
✔ credit ipotecar

Credite pentru persoane juridice:

✔ credite pentru persoane juridice cu garanție imobiliară
✔ credit pentru proiecte imobiliare

La Claret Credit se pot obține sume semnificative de bani (credite aprobate pentru sume de până la 1-2 milioane de euro), dar și sume pentru nevoi mai reduse.

beneficii Claret Credit

 

Infografic realizat cu Canva

Indiferent dacă dorești să îți deschizi o afacere sau să ai casa visurilor tale, Claret Credit poate reprezintă o soluție rapidă de finanțare!

Mi-am ales un credit antreprenor cu garanție imobiliară. Creditul se adresează după cum se poate deduce din însăși denumirea lui, antreprenorilor, și poți obține finanțarea dacă ai o garanție imobiliară.
M-am interesat mai întâi dacă sunt eligibilă pentru Creditul Antreprenor. Condițiile sunt acestea:

✔Să ai o societate nou înființată ca persoană juridică română;
✔ Să constitui o garanție imobiliară;
✔ Să poți dovedi perspectivele afacerii și posibilitatea de rambusare a creditului.

Cât despre beneficii, sunt clare, mai ales in termeni de siguranță financiară:

✔ Perioada de finanțare până la 10 ani,
✔ Rate fixe în lei,
✔ Consultanță financiară gratuită,
✔ Soluții financiare personalizate.

Tocmai pentru claritatea aceasta a informațiilor pe care le-am găsit pe site-ul lor și pentru implicarea consultanților și pentru siguranța creditelor i-am ales pe ei. Numele de Claret Credit pare predestinat.

 

 

Ce pași am urmat. De la credit pentru proiecte imobiliare, până la primul oaspete la hostel

M-am înconjurat cu oameni de succes

Consultanții financiari de la Claret mi-au făcut o ofertă în funcție de nevoile mele antreprenoriale. Asta mi-a plăcut din prima: faptul că și-au luat din timpul lor pentru a-mi scana planul de afaceri, pentru a analiza proiectul, pentru a găsi soluții în demersul mei antreprenorial. Pentru mine au fost adevărați mentori, iar obținerea unui credit pentru proiecte imobiliare a fost mult înlesnită. Pe scurt, un serviciu valoros prin intermediul căruia am obținut o perspectivă sii am creat o rețea profesională care va fi de valoare atunci când îmi voi construi afacerea în anii următori.

Am trecut la acțiune

Planificarea și pregătirea sunt vitale, dar la sfârșitul zilei, succesul nu va ajunge la cei care așteaptă, vine la cei care execută. Trebuia să încep de undeva, așa că pur și simplu am început. Nu aștept ca totul să fie perfect înainte de a începe să-mi construiesc afacerea. Încercarea de a menține o slujbă de zi, cerințele vieții și a familiei, nevoia de securitate financiară – toate acestea sunt adevărate provocări, însă nu le voi lăsa să devină scuze pentru ce nu voi face.

Am muncit din greu

Chiar dacă poate ai fi tentat să crezi că tot ce ai nevoie pentru a deveni un antreprenor de succes în imobiliare este să găsești proprietatea corectă și puțin noroc, adevărul este că voi concura cu mii de alți profesioniști focusati pe aceeași piață. Știam de la familia mea că singura modalitate de a reuși este să lucrez mai greu și mai inteligent decât toți ceilalți. Nu există vreo baghetă magică să poată să facă asta. Așa că da, a trebuit să-mi sacrifc timpul liber și să fiu acolo când nu am concurenți, folosind instrumente și tehnologie pentru a lucra mai bine în mai puțin timp.

Primul pas e făcut – un credit IFN pentru construcții. Urmează tot ce am scrim mai sus, pe scurt muncă, suflet, și tot ce poate derivă din asta. Adică, pe scurt, succesul.

Hostel DOR e visul meu antreprenorial devenit mai clar și mai real cu ajutorul celor de la Claret Credit.

 

Video baza Pexels, imagini via Claret.ro

 

Dar tu? Ai vreun proiect imobiliar în plan, la care te-ai gândit de ceva vreme, dar nu ai încă idee de unde să începi? Vorbește-mi despre el în comentarii!

 

Articol scris pentru proba a patra a SuperBlog, ediția de primăvară 2022.

Sponsor:

 

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *