Skip to content

Workshop de pictură, relaxare pe unda unui val, weekend la Hotel Opal

Nu știu dacă ați lăsat vreodată în urmă o pasiune veche. Sau să o amânați pentru “la pensie”. Mie îmi plăcea teribil de mult să pictez în copilărie, eram în stare să renunț la ieșitul pe-afară cu prietenii mei dragi din curtea blocului, doar pentru a picta după-amiezi întregi pe cartoane, coli A4, bucăți de sticlă sau ceramică. Am încercat să pictez chiar și mobila de bucătărie a bunicii, dar tentativa mi-a fost zădărnicită, ăăă ștearsă înainte de a-mi duce opera la bun sfârșit.

M-a luat viața cu japca, am studiat științele exacte, mi-am întemeiat o familie, apoi o firmă, și am lăsat în urmă pasiunea pentru pictură. Dar amintirea ei a rămas mereu vie în inima mea. Așa că acum, la doi ani de la înființarea firmei, mi-a venit o super idee, ca să marchez aniversarea: îi voi duce pe angajați la un workshop de pictură. Și nu oriunde, ci chiar la mare. M-am apucat să caut, așadar, un hotel la mare.

Cum am găsit hotelul care să ne găzduiască

Sunt o tocilară când vine vorba de a lua o decizie importantă. Cei care mă citesc știu asta, prietenii știu asta. De multe ori îmi dau mie temă de casă să fac documentarea pe te miri ce. Acum, când a trebuit să aleg hotelul potrivit pentru workshop-ul de pictură, am răscolit piața pe toate părțile.

Îmi doream să fie undeva la mare. Nu numai pentru că marea, cu spuma valurilor și cu flăcările răsăritului a înfierbântat dintotdeauna imaginația pictorilor, ci și pentru că îmi doream un loc în care angajații mei să se simtă cu adevărat bine, să sărbătorim doi ani de când lucrăm împreună și în care am devenit, cu mulți dintre ei, prietenă.

Locația trebuia să aibă și mare, și pădure. Îmi și imaginam cât de frumos trebuia să arate crâmpeie din peisaj pe pânzele noastre. Partea nordică a peninsulei Cap Aurora e perfectă pentru a fi redată pe pânză, datorită reliefului spectaculos și poziționării între pădurea Comorova şi Marea Neagră. Faleza înaltă, golfurile crenelate, protejate de diguri ce se avântă adânc în mare, dau un aer aparte acestei mici stațiuni. În mijlocul acestei minunății, la 50 de metri de plajă, se află hotel Opal. Așa că, evident, l-am ales. Era pur și simplu perfect pentru un asemenea workshop.

 

Imagine via HotelOpal.ro, prelucrare Canva

 

Workshop-ul va fi adresat atât adulților, cât și copiilor, pentru că nu doream să-i smulg pe angajați din sânul familiilor lor, fie chiar și pentru un weekend. Hotelul e perfect și pentru acest segment de vârstă: cât timp cei mici se vor bucura de locul de joacă special amenajat pentru copii în incinta Hotelului Opal, care este dotat cu trambuline, perete interactiv de cățărat, trasee presărate cu aventuri, jocuri și jucării, asta în timp ce adulții se pot relaxa terasele cu deschidere spre mare, de spațiile verzi cu vegetație luxuriantă. Așa da cazare la mare!

Workshop să fie, dar să știm și noi în ce constă

Pentru a învăța o limbă străină, începi cu gramatica și vocabularul ei. Pentru a învăța să pictezi, te familiarizezi cu cele patru elemente de limbaj plastic: punctul, linia, pata și culoarea. Workshopul de pictură îi va ghida pe angajați prin toate aceste faze, iar cei care și-au făcut deja mâna pot încerca teme mai complexe. Cu mic cu mare vom coborî pe plajă și vor reda pe pânză peisajul amețitor de frumos din Cap Aurora.

Vom învăța noi tehnici de a picta, asociate cu artiști reprezentativi, iar profesorul e unul renumit, pe care cu greu am reușit să-l aduc. Recunosc că locația a cântărit mult în decizia lui de a veni la workshop. Mi-a spus că, de fapt, își face vacanţa la mare.

Workshop-ul începe cu o scurtă introducere a artistului care ne inspiră, a lucrării sale și a tehnicii de lucru. Nu va fi doar practica, ci și puțină teorie, care să ne fixeze pasiunea pentru pictură în context. Vom afla cum au luat naştere, cum au fost primite de public şi de mediul artistic şi ce au însemnat mai târziu în timp patru mari curente artistice: Art nouveau, Pointilismul, Cubismul şi Expresionismul. Profesorul ne va explica ce este propriu fiecărui curent, care sunt canoanele stilistice care duc la rezolvările finale, ce este inovaţie şi ce este tradiţie în fiecare.

Materialele necesare, pânză, acrilice, foiță de aur, toate vor fi acolo. Și, desigur, o cafea delicioasă, de la hotel Opal! Vom lucra cu pastel, cărbune, pensoane, peniţă şi vom studia ce înseamnă o lucrare executată corect din punct de vedere cromatic, compoziţional şi stilistic.

 

Zile creative, seri festive

Imagine via HotelOpal.ro, prelucrare Canva

După asemenea zile pline de creativitate, vor urma seri pline de râsete. Pentru asta, există faimosul restaurant de evenimente de la Hotel Opal, cu o capacitate de 360 de locuri în interior și 120 de locuri pe cele 2 terase la malul mării. Vom sta, mai mult ca sigur, pe terasă, mai ales că vom avea priveliște către mare.  Ne vom bucura de preparatele atent pregătite de către maeștrii bucătari, iar serviciile ireproșabile pe care le-au atestat numeroasele review-uri ale clienților acestui hotel m-au convins încă o dată.  Vom avea parte și de asistență specializată pe toată durata evenimentului, gratuit, meniuri personalizate, parcare gratuită, în limita locurilor disponibile, plus tarife speciale de cazare pentru invitați.

Weekendul nostru pe litoral 2022 se anunță  a fi unul relaxant și creativ, un prilej să împletim arta cu voia bună, vom aduce o infuzie de boemie în viețile noastre, altfel destul de ocupate. Vom fi cu toții, mic și mare, pictori de soi pentru un weekend măcar, și asta ne va umple sufletele cu bucurie și cu contemplația lumii prin ochii artistului.

Vom pleca acasă cu un tablou de mari dimensiuni, realizat în întregime de mâinile noastre. Și, mai ales, cu amintirea unui weekend în care ne-am relaxat împreună, ne-am încărcat bateriile pentru o nouă săptămână în care vom face lucruri minunate la firmă și am sărbătorit împreună nu numai compania ci, mai ales pe NOI.

 

 

 

Dar tu? Când ai organizat un eveniment în familie sau unul corporate? Ce locație ai ales și de ce? Te aștept în secțiunea de comentarii cu sugestii care poate îi inspiră și pe alții.

 

Articol scris pentru SuperBlog, ediția de primăvară 2022.

Sponsor:

 

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *