Skip to content

Construcții piscine, pentru veri pline de răcoare

constructii piscine de la Elcora Piscine

Foto via Elcorapiscine.ro, colaj realizat cu Canva

Mă așteaptă o primăvară plină. De proiecte, de activități, de amenajări, de construcții piscine. Și nu pentru că aș fi din cale-afară de harnică, nici pe departe. Ba dimpotrivă, dacă mă pricep cu adevărat la ceva, apăi la leneveală chiar mă pricep. Visez de pe-acuma la un cocktail fructat, savurat pe marginea piscinei, cu reflexele albăstrii ale apei creând jocuri de lumini pe piele. Sau la răcoarea care-mi va ostoi năduful unei zile de vară. La cel mic împroșcând apă peste tot, cu soțul făcând ture de înot în piscină, cu prietenii adunându-se seara la un pahar de vin la marginea apei.

Unde mai pui că, odată cu piscina ce-mi va fi instalată în curte, nici dor de vacanță nu-mi va mai fi, și nici cel mic n-o să-mi turuie în fiecare weekend de vară că vrea la ștrand să se răcorească. Ne vom putea bucura de acest lux în orice zi a săptămânii. Dar cel mai puternic argument pentru care îmi doresc o piscină e cel pe care vi l-am dezvăluit deja: să pot lenevi în voie. Să mă bucur de acel dolce far niente cât e ziua de vară de lungă.

Dar până atunci am o grămadă de lucruri de făcut. De la alocarea bugetului, până la stabilirea amplasamentului, tipului piscinei, alegerea accesoriilor adiacente și finisajelor. Am făcut o minuțioasă cercetare de piață, așa cum fac înainte de a lua orice decizie importantă, și m-am orientat către Elcora Piscine, o echipa ce, de aproximativ 15 ani, pune în practică visul a peste 400 de clienți, datorită experienței și produselor deosebite pe care le realizează.

Ideile de proiectare a piscinei ar trebui să înceapă cu însăși piscina

constructor de piscine

Foto via Elcorapiscine.ro, colaj realizat cu Canva

Chiar dacă sunt leneșă prin excelență, nu mă pot odihni în voie până nu mă aflu într-un mediu care să arate armonios și plăcut. Iată de ce, designul piscinei va fi centrat pentru întreg aspectul curții mele. Voi alege mai întâi piscina și abia pe urmă voi planifica toate celelalte elemente de design în jurul formei și stilului său. Așa că n-o să mă grăbesc la acest capitol, mai ales că selectarea piscinei e o decizie importantă, presupunând o investiție mare, așa că îmi voi lua timp să o aleg pe cea care se potrivește cel mai bine curții si familiei noastre.

Vom folosi piscina mulți ani de acum înainte, asă că vreau ca fiecare element să fie la locul lui.

De aici vine următoarea provocare:

Ce accesorii trebuie să aibă piscina ideală?

constructii piscine de la Elcora Piscine

Foto via Elcorapiscine.ro, colaj realizat cu Canva

Copertina, pentru a proteja apa de impurități, dar și pe cel mic de razele solare.
Topoganul va fi elementul vedetă, mai ales pentru copil.
Scaune, cât mai multe, căci avem prieteni care deja s-au anunțat la inaugurarea piscinei.
Pulverizatoare de apă – Un sistem care pulverizează apa în piscină, asemănător unui sistem artezian, foarte distractiv pentru cei mici.
Pompe integrate, ce au rolul de a mișca apa pentru a nu forma așa ușor bacterii și microbi.
Sistem de filtrare a apei, care va ajuta la păstrarea apei igienizate, în permanență.

Prețul, bată-l vina

Piscina e o investiție, așa că n-o să mă ascund după degete: prețul contează. Pentru a nu cădea în plasa “super-ofertelor”, o ofertă de preț ar trebui să conțină un termen limită până când piscina va fi realizată, plus prețuri competitive de achiziție și de manoperă. La ElcoraPiscine.ro am găsit exact ceea ce căutam în materie de preț și de calitatea produselor.

Mai mult, cum nici eu și nici soțul nu suntem experți în piscine (despre mine v-am spus deja că sunt expertă doar în leneveală), ne-ar prinde bine consultanța permanentă, de la documentare până la realizarea piscinei de vis. Elcora Piscine excelează și capitolul acesta.

Cum toate produsele se vând din stoc propriu și cum timpul nostru e prețios și vara aproape, nu va trebui să așteptăm 3-4 săptămâni, ca în cazul altor comercianți. Vă invit și pe voi să răsfoiți paginile website-ului ElcoraPiscine.ro ca să descoperiți multitudinea de modele și dimensiuni disponibile.

De ce aleg o piscină de beton, cu cofraje din polistiren

colaj piscine

Colaj realizat in Canva

Aveam de ales între piscine metalice, piscine din beton, piscine termoizolate, piscine Isoblok și piscine din otel. O mulțime de opțiuni, după cum vedeți, așa că la acest capitol am avut nevoie de multă documentare și consultanță din partea echipei ElcoraPiscine.ro. Mi-au dat toate detaliile tehnice așa încât să aleg modelul cel mai potrivit pentru familia noastră. Pe lângă faptul că se încadrează la prețul mediu, între 10.000 și 20.000 de euro, piscina din beton cu cofraje din polistiren e cea mai avantajoasă din acestă categorie.

Piscina de beton cu cofraje din polistiren are avantajul că e deosebit de durabilă, având structura din beton armat și este izolată termic, plus că, datorită tehnologiei de construcție, e redus mult timpul de manoperă și implicit și prețul e mai avantajos.

Peste câteva luni…

 

În loc de epilog

Video baza Pexels.com, imagini via Elcorapiscine.ro, realizat cu Canva

 

În curtea mea, tronează o piscină. Cu apa curată și răcoroasă, ce mă invită să mă afund în ea, în zilele de vară. Iar pe marginea terasei, pe un șezlong, tronez eu, bucurându-mă de vară și de viață.

La câțiva metri de mine, cel mic își scutură cârlionții plini de apă, la unison cu labradorul auriu, și el mare amator de escapade răcoritoare în piscină. Îl așteptăm pe soțul, să vină de la birou, și mai pe seară un grup de prieteni, care s-au abonat de ceva vreme la serile noastre, pe marginea piscinei.

Când v-am zis că piscina tronează în curtea mea, n-am glumit. De o vreme încoace, e vedeta necuvântătoare a familiei noastre. Ne felicităm în fiecare zi că am adus-o în curte.

Dacă și voi plănuiți să investiți în construcția unei piscine, acum ar trebui să dispuneți de toate informațiile pentru a demara cu succes proiectul. E un proiect de mare anvergură, așa că inarmati-vă cu timp și informații. Și, mai ales, alegeți cu grijă un constructor de piscine care va realiza acest proiect grandios. Alegerea piscinei potrivite se face în funcție de bugetul pe care îl puteți aloca, dar și cu felul în care plănuiți să folosiți piscina. Acestea fiind spuse, nu ne rămâne decât să vă urez spor la lucru!

 

Articol scris pentru SuperBlog, ediția de primăvară 2022.

Sponsor:

  • Elcora Piscine
STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *