Skip to content

Consumabilele medicale, aliatele tale

 

E simplu să considerăm spațiul public ca ceva ce ni se cuvine. E peste tot în jurul nostru și-l folosim cu sârguință în fiecare zi: când facem naveta spre serviciu, când ne întâlnim cu prietenii, cu familia, cu vecinii sau cu străinii, când mergem în clinici, cabinete, spitale, centre de fitness, saloane de înfrumusețare, masaj etc.

Din toate cele de mai sus e făcută ea, inefabila, alunecoasa, imprevizibila viață. Și ca s-o trăim în toată splendoarea sa, ne mișcăm, ne întâlnim, venim, așteptăm și plecăm, ca într-un furnicar uriaș. Iar spațiile prin care ne mișcăm ar face bine să fie curate ca lacrima și pe îndelete igienizate. 

Ce se ascunde însă în spatele unei curățenii și igienizări ca la carte? Cine sunt trepădușii aceia neștiuți și nevăzuți care curăță fiecare colțișor, fiecare fir de praf, fiecare pată? Și, mai ales, ce minunății de soluții or fi folosind de miroase totul a curat? 

 

Să facem curățenia cu adevărat vizibilă

Operațiune CURAT CA-N PALMĂ se petrece de obicei la primele ore ale dimineții, așa încât curățenia și igienizarea par mai degrabă invizibile pentru noi, ăștia mai leneși, care ne trezim mai târziu. 

Când se întâmplă magia? Unde s-a curățat cu temeinicie și unde s-a omis să se curețe? Când s-a făcut ultima oară curat? Și oare s-a efectuat ca la carte, cu materialele și mijloacele necesare? Toate acestea sunt întrebări care s-ar putea să te bântuie, atunci când ajungi într-un spațiu public interior. 

Și e firesc să-ți pui atâtea întrebări, de vreme ce curățenia e mai degrabă o cenușăreasă pe care n-apuci s-o vezi la față niciodată, ci  doar trena-i imaculată. Tocmai asta voi face, prin acest articol: o voi demasca pe Cenușăreasa. Îi voi ridica vălul de pe față și o voi arăta lumii în toată curățenia ei. Da, poate vă gândiți că “Cenușăreasa” nu e tocmai o denumire inspirată când vorbim de curățenie, dar să nu uităm că leșia a fost detergentul străbunilor noștri. 

 

 

 

Cum întreținem igiena în spațiile publice interioare cu ajutorul consumabilelor medicale si al dezinfectanților? 

O să fac un exercițiu de imaginație. Să zicem că sunt pentru o zi “șefa la curățenie” într-o clinică stomatologică. E inutil să mai evidențiez evidența, și totuși o s-o fac. O asemenea clinică trebuie să-și aștepte clienții în straie imaculate. Nu numai curățenia, ci și igienizarea și deinfectarea tuturor spațiilor sunt esențiale. Așa că, mare responsabilitate pe capul meu! 

Aș începe prin a învăța noțiunile de bază. Vocabularul curățeniei și dezinfecției are multe nuanțe. Iată, de exemplu, care sunt diferențele dintre curățenie, igienizare și dezinfectaree:

Curățenia îndepărtează praful, petele și murdăria de pe o suprafață prin frecare, spălare și clătire, așa încât e un prim pas important pentru orice suprafață.
Igienizarea reduce numărul de bacterii (nu și de viruși) de pe suprafețe.
Dezinfectarea, când este efectuată cum trebuie, distruge și inactivează bacteriile și virușii de pe suprafețe.

Apoi, aș veni cu un set de măsuri privitoare la câteva puncte fierbinți: 

?Cum putem să vedem dincolo de interesele comerciale și să ne asigurăm că mergem într-o direcție inovativă, folosind produse revoluționare, testate și certificate? 

Mi-aș face o listă cu:
? Clădirile și spațiile aflate în folosință și rata lor de ocupare. 
? Când au fost ultima dată curățate, dezinfectate și decontaminate cabinetele, holurile, coridoarele clinicii?  
? Ce echipamente se folosesc? Cât sunt de eficiente?

? M-aș focusa pe spațiile care necesită cu adevărat dezinfectare. Cele mai stringente sunt suprafețele și obiectele care sunt frecvent atinse de mai mulți oameni. 

? M-aș asigura că se folosesc produse conforme. Există standarde pentru eficacitatea dezinfectanților,  pentru nivelul de protecție al măștilor și lista poate continua.

Și uite-aș aș ajunge la miezul problemei:

 

Consumabile medicale, uneltele magice din culise

Cu toții ne dorim o stare de siguranță când vine vorba de curățenia din jur, nu numai în vremuri de pandemie, ci și atunci când viața o să-și reintre în ritm. Mai țineți minte obiectele acelea magice din povești? Piaptănul pe care fiica de împărat îl arunca în urma ei și se căsca o prăpastie în calea zmeului, sau peria care se transforma în miriște? Eu le țin bine minte, și consumabilele medicale tot așa le privesc, ca pe niște obiecte cu puterea magică de a ține microbii, virușii și bacteriile departe. 

Tocmai pentru puterea asta cu care pot combate toate dihaniile acestei lumi, consumabilele medicale, de laborator și dezinfectanții trebuie să fie achizitionați de la un vendor de încredere. Eu nu mi le-aș procura de la magazinul de la bloc, asta e clar. Pe piața românească, cei de la Medicale-Shop au o experiență de peste 20 ani în domeniu, timp în care au deservit numeroase instituții din sectorul public: spitale, primării, centre de educație, centre sportive, servicii de ambulanță, dar și societăți private: clinici, centre medicale, laboratoare și ambulanțe, saloane de înfrumusețare, ONG-uri etc.

Iată câteva dintre produsele pe care le găsești la Medicale-Shop.ro:

?consumabile medicale: mănuși chirurgicale, seringi de unică folosință, ace de seringă, leucoplast, plasturi, branule, perfuzoare, fașă din tifon, tifon, comprese sterile, spatule (abeslanguri), electrozi EKG / testare efort, hârtie termică, hârtie EKG, gel ecografii etc.
? consumabile pentru laborator: sisteme de recoltare, eprubete, urocultoare, coprorecoltoare, tampoane exsudat faringian; recipient PP înțepătoare, saci pericol biologic, cutii incinerare deșeuri etc.
?articole de unică folosință: halate de protecție, botoși, bonete, mănuși chirurgicale, mănuși examinare latex/nitril, huse din material nețesut etc.
?articole din hârtie: cearceaf din hârtie, prosoape de hârtie pliate, role prosop din hârtie, hârtie igienică, șervete, aleze, scutece etc.
?dezinfectanți medicali: dezinfectant pentru mâini (Softaman, Promanum), dezinfectant pentru suprafețe și instrumentar (Ventisept M+), șervete dezinfectante Clinell etc.

 

Ca eroii din poveste, împreună-om trece peste

Ce-i făcea pe eroii de poveste atât de speciali? Erau cumva cei mai vânjoși din univers? Neh, întotdeauna se găsea câte-un zmeu mai puternic. Erau cumva cei mai întelepți din lume? Nici măcar. Diferența era că știau să se folosească de obiecte, așa încât să treacă peste probe inițiatice. Și, ce să vezi? întotdeauna reușeau! Care este morala poveștii? N-ar fi o idee rea să începem și noi să ne folosim de obiectele care există deja pe piață ca să combatem virușii, microbii și bacteriile care colcăie peste tot în univers.

Consumabile medicale, de laborator, dezinfectanți și echipamente medicale, toate acestea au devenit mai căutate ca niciodată în în inimaginabilul 2020. Pe măsură ce COVID-19 s-a răspândit în lume, problema igienei și a distanțării sociale, ca soluții de a limita contaminarea, au ajuns la ordinea zilei. Cu asemenea obiecte la îndemână, vom reuși să trecem peste toate obstacolele, asemenea eroilor din povești. Pentru că, asemenea piaptănului din poveste, un echipament de calitate are puterea de a crea o barieră împotriva virușilor, o mască stă ca o pavăză în fața dihaniillor invizibile, iar o pereche de botoșei ține departe murdăria de coridoarele spitalelor. Împreună, vom trece noi și peste asta!

 

Foto via medicale-shop.ro

 

 

Articol scris pentru SuperBlog, ediția de toamnă 2020. 

Sponsor:

 

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *