Skip to content

Biano, motorul inovativ de căutare mobilă

De când mă știu am fost o fire lunatecă. Unii ar spune că sunt cu nasul pe sus, cel mai probabil au dreptate. Dar nu pentru că aș fi arogantă, ci pentru că sunt mai tot timpul cu ochii pe mișcările cerului.

Credeați că bolta cerească e doar un background static, care-și schimbă nuanțele în funcție de vreme și pe fondul căruia se întâmplă viața? Neh, acolo, pe cer, se întâmplă o sumedenie de lucruri. Formațiuni de nori cu forme care mai de care mai de poveste se perindă, lumina se strecoară printre ele în cele mai năstrușnice feluri. Aleori, stele punctiforme își aruncă lumina firavă spre pământ. Dar cel mai frumos e când apare ea, regina supremă a nopții: luna. Dacă mai e și plină, gata, e din filmul meu.

 

Ei, și ce m-am gândit eu, dacă tot mi-au dat cei de la Biano, prin studioul lor de creație, șansa să mă joc puțin cu minunățiile găsite prin intermediul acestui motor de căutare? Ia să aduc puțin din atmosfera celestă tocmai la mine în sufragerie! Am început cu un fototapet imens, pe unul din pereții livingului, înfățișând luna pe beton. O lună plină și strălucitoare, așa cum îmi place mie. Așa nu voi mai fi nevoită să scot capul pe geam în serile răcoroase, o s-o văd în toată splendoarea chiar aici, în sufrageria mea.

Am continuat acest joc de lumini și umbre integrând un șemineu decorativ Delta 2 care să facă locul mai cozy, să-mi fie și mai drag să mă întorc acasă cu gândul la flăcările  ce-aveau să se tot împletească și să desprindă într-un joc numai de ele știut.

Livingul meu avea nevoie de o piesâ statement, ceva de impact, într-o culoare care să contrasteze cu griul și bejul pe care le-am ales pentru decorare. A fost și piesa cea mai scumpâ, dar canapeaua e o investiție pe termen lung, așa câ am ales cu inima deschisă canapeaua Emko Naive, pe o nuanță perfectă de verde.

O vitrină Albertta, luminată pe interior, va fi spațiul perfect pentru a adăposti cu stil suvenirurile mele din călătorii, dar și cărțile. Pentru cărți am ales și un raft de depozitare tip scară. Cărțile sunt prețioase în viața mea, așa că trebuie să fie mereu la îndemână. Vitrina își va arunca lumina caldă nu numai asupra cărților, ci și asupra unei siluete Gânditor minimaliste, pe tonuri aurii, acompaniată de un adorabil ghiveci cu lavandă.

Întreg livingul va sta sub imperiul unei lămpi în formă de balon, în stil industrial, tot cu trimitere la sfera celestă. Și cum vinul e finalul binemeritat al unei seri perfecte, am plasat un suport de vin în livingul meu de vis.

Covorul l-am vrut în stil scandinav, așa că am ales un covor danez, cu fibre naturale, pe diverse tonuri de gri, de la alb murdar până la antracit, care se potrivește perfect cu fotoliul Softline Noomi gri argintiu și cu măsuța de cafea gri închis Mileo. De fapt, întregul living l-am creat în ideea stilului danez. Vă întrebați ce înseamnă stilul danez în designul interior?

Baza animatie Pixabay

 

Stilul danez e din ce în ce mai popular datorită conceptului hygge care, la rândul lui, a câștigat teren. Hygge e  un fel de filozofie a stării de bine spre care tinzi în intimitatea propriului cămin și pe care o poți obține nu neapărat cu ajutorul obiectelor, ci mai degrabă printr-o apropiere de cei dragi și printr-o stare de relaxare. Mobilierul danez tocmai așa este creat, să se alinieze cu acest hygge, așa încât funcția fiecărui obiect să se regăsească în design.

O stare de bine se asortează cu o geometrie simplă, din linii curbe, fluide. Ce mă atrage cel mai mult la acest stil sunt țesăturile naturale (lână, catifea și cașmir în timpul iernii, bumbac și pânză în timpul verii). Evitarea exceselor decorative și culorile neutre sunt alte atuuri imbatabile ale acestui stil.

 

În sesiune îmi găseam întotdeauna altceva mai bun de făcut decât să buchisesc și să rebuchisesc cursurile. Atunci s-a născut pasiunea mea pentru gaming, o pasiune care a rămas cu mine până în ziua de azi. Așa că nu aveam cum să ratez să contruiesc cu Biano studio micul meu colț de gaming.

Am început cu scaunul, cel mai important pentru o gameriță înrăită, care e în stare să stea ore în șir să ducă pană la capăt campania. Am ales un fotoliu cu aspect futurist marca Vinsetto. Super confortabil și rezistent, perfect pentru sesiunile lungi de gaming și asortat cu biroul negru, în stil minimalist.

Colțul de gaming îl vreau întunecat, oricum îl folosesc după crepuscul, așa că lumina calculatorul și a lămpii cu aspect industrial Christina, pe tonuri de antracit, va fi suficientă ca să creeze o atmosferă de mister și antren.

Întunericul va fi spart doar de fototapetul 3d, cu aceeași temă celestă pe care am ales-o și pentru living. Cufărul din lemn de mango, în culori exotice, e nota discordantă din colțul de gaming. Dar cunoscătorii știu că nu e nimic mai binevenit în design decât contrastul în doze corecte.

Din colțul meu preferat al locuinței nu puteau să lipsească plantele, găzduite de o etajeră neagră, care să contrasteze cu cărămizile albe de pe fundal.  Ei, cu așa decor poa’ să înceapă sesiunea de gaming.

 

 

Și, dintr-o sesiune de gaming într-una de design interior, pe care noul instrument Biano Studio a făcut-o super antrenantă și distractivă. Nu numai că am reușit să mă încadrez în bugetul propus, dar e fost și foarte ușor de manevrat tool-urile. Singurul lucru care ar putea fi îmbunătățit ar fi o mai mare acuratețe la obiectele decupate automat din fundal. Funcție care, de altfel, m-a ajutat enorm să creez un interior realist.

 

 Prelucrare Canva

 

În principiu un motor de căutare pentru mobilă și decorațiuni, site-ul Biano reunește produsele magazinelor din domeniu într-un singur loc, așa încât nu mai e nevoie să ții zeci de taburi deschise în browser atunci când ai o idee măreață de decorare a locuinței. M-au atras mai ales câteva funcții inovatoare, cum sunt căutarea după imagini sau wishlistul care poate fi împărtășit cu oricine alege utilizatorul. Pionieratul și focusul pe inovație îi face diferiți și de urmărit pe cei de la Biano.

Cât despre mine, mă întorc la sesiunea de gaming, am un oraș întreg de reconstruit 😛

Articol scris pentru SuperBlog, ediția de toamnă 2021

Sponsor:

 

 

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *