Skip to content

Restaurantul echipat de la GGM Gastro, dintr-un vis de copil în realitatea unei antreprenoare

 

Baza animatie Pixabay, prelucrare in Canva

Orașul e viu și zgomotos. E străbătut de mașini, survolat de avioane și de păsări călătoare, iar pe sub el s-au găsit tuneluri prin care se făceau nevăzuți strămoșii, în caz de pericol. Și mai e plin de clădiri orașul. Colorate în culori pastel, ca niște bucăți de turtă dulce, cu acoperișuri portocalii, ce strălucesc în soare. Oamenii vin și pleacă din ele, ca într-un film, ducând după ei plase de cumpărături, genți, amintiri și vise. Printre ei eu, ducând și eu după mine un vis.

Același vis pe care-l duc cu mine din copilărie. Când mai toate jocurile mele se învârteau în jurul unui restaurant. Ba eram consumatorul recalcitrant, care făcea scandal că nu e destul de caldă supa, sau că a lipsit cireașa de pe felia de tort, ba eram bucătarul șef ce supraveghea ca totul să meargă ca la carte, ba ospătarul cu ținută impecabilă, mereu cu zâmbetul pe buze.

Tot din copilărie mi se trage plăcerea de a mă uita ore în șir la show-uri TV cu bucătari din diverse colțuri ale lumii. Să văd oameni gătind are un efect calmant și familiar asupra mea, și tot din emisiunile acestea am învățat lucruri incredibile despre culturi îndepărtate.

Din anii aceia mi-a încolțit în minte visul de a avea restaurantul meu. Pe care să-l amenajez când pentru petreceri tematice, când pentru vreun Halloween sau revelion, un loc care se va remarca prin aroma îmbietoare, ce se va simți încă din stradă. Și, mai ales, un loc în care să-mi invit prietenii și să-i servesc cu bunătăți gătite cu drag.

Tot cu gândul la ei, la prieteni, cărora știu din surse sigure că le place pizza pe vatră, mi-am propus ca prima achiziție pentru restaurantul meu va fi un cuptor pe gaz pentru pizza.  Cum ei vor fi primii mei clienți, o să-i servesc cu o pizza adevărată, pentru care să mă țină minte.  Am ales acest cuptor pentru că e echipat cu termostat de siguranță, arzătoare de gaz de înaltă calitate, supapă de siguranța. Ușor de curățat și manipulat, sigur și performant, cuptorul de pizza va fi piesa de rezistență a restaurantului meu.

 

 

E lesne de înțeles că de îndată ce am făcut rost de finanțare, restaurantul meu a început să se desprindă cu pași repezi din starea de vis cu ochii deschiși și să se ancoreze în cea mai pură și frumoasă realitate. Ei, și uite că m-am făcut și eu femeie de succes, independentă și toate alea, prima din familia mea care și-a deschis o afacere. Am făcut toate demersurile începerii afacerii în timp record, mi-am suflecat mânecile și m-am apucat de treabă, ăăă, de cumpărături.

Pentru că da, aveam nevoie de o grămadă de echipamente și ustensile, plus de mobilă și decorațiuni. Dar faptul că am copt atâția ani ideea deschiderii unui restaurant în minte m-a ajutat enorm, căci aveam deja în cap cum trebuia să arate, ce echipamente să aibă, ce va avea îeniu.

După o cercetare de piață amănunțită, am mers pe mâna celor de la GGM Gastro, pentru că este unul dintre liderii de piață în ceea ce privește furnizarea de echipamente profesionale pentru industria HoReCa.

Pe piața românească, GGM Gastro ființează doar din februarie 2021, dar compania și-a început povestea în 2004 pe plan international, iar azi are peste 500 de angajați și puncte de lucru atât pe întreg teritoriul Europei, cât și în Asia. GGM Gastro e furnizor de echipamente de calitate care să ajute antreprenorii români să ușureze munca angajaților și să asigure astfel premisele pentru satisfacția clienților, oferind totodată garanția celui mai mic preț.

Următoarea pe lista mea e o vitrină frigorifică de prăjituri spațioasă și compactă, căci bunătățile din restaurant astea trebuie să se păstreze proaspete. Voi alege o vitrină frigorifică prăjituri de la GGM Gastro, echipată cu termostat digital controlat, afișaj digital, panou de comandă și unitate de răcire.

Nu vor lipsi din restaurant mașina de gătit, grill-ul, friteuza profesională, mixerul planetar, hota de perete, sistemul purificare aer, automatele de cafea, mașina de gheață. Cu asemenea ustensile, atât viețile angajaților, cât și cele ale clienților vor fi infinit mai bune.

 

O arie cheie a antreprenoriatului este calitatea serviciilor. Asta necesită un anumit nivel de interacțiune cu oamenii din echipă, iar când acest nivel este atins și echipa e fericită, clientul e, la rândul lui, fericit.

Angajații vor fi sufletul restaurantului, motorul care va face ca totul să meargă, așa că mă gândesc și la ei, la modalități de a le ușura munca. N-aș vrea nici să-i încarc pe cei din echipa mea cu o corvoadă în plus, așa că de spălatul vaselor se va ocupa o mașină cu nu mai puțîn de 4 programe de spălare, dotată cu sistem integrat de decalcificare, așa încât nu este necesar un decalcifier extern. Mai puțin de lucru pentru echipa mea pe partea asta, așadar mai mult timp pentru asezonat bucatele și creat platinguri de poveste.

 

Restaurantul se va numi Cucina del Mondo și în fiecare lună vom evidenția bucătărie altei țări. Va exista, desigur, și un meniu constant, din bucătăria românească, dar vreau să aduc și ceva din spiritul altor tari în restaurantul meu. Vom avea și un meniu care se va schimba în fiecare lună, cu antreuri, deserturi din țara respectivă.

Muzica va fi instrumentală și eclectică, dar aleasă cu gust. Decorul  va fi cu accente spațiale și industriale, dar nu va fi ceva prea strident. Cât despre clientelă, va fi deschisă la nou, dar va primi oricând va dori meniul preferat. Vom servi brunch-ul din weekend, plus prânzul și cina de luni până vineri.

 

Decorul va fi cu tematică spațială, asta pentru simplul motiv că sunt îndrăgostită de lună și de stele, și de nave, și de mișcările cerului. Nu voi da înapoi de la a-mi decora restaurantul în nota aceasta, a cuceririi spațiului, așa că voi împodobi pereții cu postere vintage cu primele echipaje care au aterizat pe lună, voi cumpăra decorațiuni cu rachete și stele, cu străluciri cromate, ce aduc aminte de stilul industrial, iar lampadarele vor fi în formă de planete.

Dar nu vreau să fie o atmosferă rece, spațială, așa că vor face parte din decor și  texturile moi, catifelate, fotoliile și canapelele în care-ți vine să stai și să tot stai, la o pălăăgeală cu prietenii, cu mesele rotunjite, cu pereții din cărămidă neșlefuită, cu pardoseala din lemn masiv.

Vă aștept cu drag la Cucina del Mondo, la o pizza pe vatră. Și din când în când la o specialitate din bucătăria lumii pe care s-o savurați într-un decor celest, printre oameni frumoși la suflet, ca voi.

Surse foto: GGM Gastro, prelucrări Canva

Articol scris pentru SuperBlog, ediția de toamnă 2021.

Sponsor:

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *