Skip to content

Biano și vârstele balconului meu

N-am fost niciodată o împătimită a traiului la țară, ba dimpotrivă, să stau mai mult de o săptămână într-o curte cu fântână, cu câte o găină răzleață sau cu un curcan impetuos patrulând de colo-colo e mai mult decât aș putea duce. Trei zile da, rezist, mă încarc de toată liniștea aceea ancestrală, îmi aliniez bătăile inimii, dar ritmul bucolico-pastoral sau cum s-o fi numind mai nou simt că mă ține mai degrabă pe loc. Ce mai, orașul e casa mea!

Prefer oricând un balcon generos, în inima orașului, o oază în care să-mi trag sufletul și să-mi desfășor întreaga pleiadă de tabieturi interminabile. Dacă e ceva la care să mă pricep cu adevărat, apăi la savurat cu orele cafeaua într-o dimineață cu soare, cu ochii încă lipiți de somn, sunt campioană.

 

Vârstele balconului meu

Primul an

Ne-am mutat la început de februarie, iar pe 1 Martie mi-am zis să-i dăruiesc eu un mărțișor soțului, că tot îmi place să deturnez tradițiile. Așa că am legat testul de sarcină cu lanț împletit, roșu cu alb, regulamentar, și i l-am arătat seara, pe balcon. A fost o scenă ca din filme, s-a emoționat de i-au dat lacrimile, căci ne doream de mult un copil, iar eu am ridicat un picior când m-a îmbrățișat. Mai lipsea doar un ventilator într-un colț să-mi fluture pletele și gata, eram ca o Marilyn Monroe, versiunea ardelenească.

Al doilea an

S-a lăsat cu zbierete de bebeluș, cu nopți nedormite, cu haos, dar și cu lacrimi de fericire. Cele câteva minute de băut cafeaua decofeinizată pe balcon, cât bebele încă dormea, m-au ajutat enorm să-mi păstrez mințile întregi.

Al treilea an

Balconul era deja luat când la pas, când de-a bușilea, de un copil bucălat și surâzător. S-a transformat mai întăi în careu pentru premergător, apoi în pistă pentru tricicletă și mașinuțe. Dar au fost momente când mi-am recăpătat balconul, iar tabieturile mele tot acolo s-au desfășurat, dimineața devreme și seara acolo eram, iar pe vreme de pandemie nu era zi în care sa nu mă felicit că nu mi-am închis balconul.

Sursa video: Pexels, Imagini: Biano.ro

Mi-aș amenaja balconul cu mobilier Biano

Balconul a fost primul spațiu pe care l-am amenajat acum 4 ani, când ne-am cumpărat apartamentul. Dormeam încă pe saltele, pe jos, în living tronau doar un colțar și un televizor, dar balconul strălucea din toate unghiurile, în razele soarelui de dimineața, căci e orientat spre răsărit.

Dar ce să faci, sunt zodie de foc, așadar mă plictisesc repede. Unde mai pui că mobilierul de balcon de acum 4 ani începe să dea semne de uzură, plus că între timp am găsit un loc all-in-one, un fel de google al căutărilor pe net, de data aceasta pe nișa pentru mobilă și decorațiuni. Site-ul Biano reunește produsele magazinelor din domeniu într-un singur loc, așa cum o face clădirea unui mall, așa că am găsit scurtătura perfectă și nu mai sunt nevoită să alerg prin sute de taburi, notițe și căutări.

Atât mi-a trebuit, să găsesc un motor de căutare cu funcții inovatoare, cum sunt căutarea după imagini sau wishlistul care poate fi împărtășit cu oricine alege utilizatorul, așa încât nu-mi rămâne decât să…

 

Visez, proiectez, aleg

Îmi place la mine pe balcon, dar îmi plăcea și pe coasta Mediteranei, cu briza bătându-mi în față, cu soarele făcând ca toate suprafețele să pară poleite. Primul pe listă e un șemineu de exterior, asta pentru că vreau să prelungesc cât mai mult cele câteva luni calde din an cu un ajutor cu aspect minimalist și cât se poate de chic. Un șemineu Tango, din metal negru, cu o flacără jucăușă pe el, se va integra perfect într-un colț al balconului meu urban. Mai ales în nopțile senine, pe care am de gând să le celebrez cu un pahar de vin după ce adoarme copilul. Construcția stabilă și geamul pe patru laturi îl fac sigur de utilizat. Mai mult, funcționează atât în interior cât și în afara casei.

semineu balcon Biano

O fi balconul meu destul de generos, dar nu vreau să-l aglomerez prea mult. Cum ar fi să ai suvenirul tău de vacanță tocmai pe balcon si terasă? Așa că voi plasa în el o masă suspendată, cu model mediteranean, care-mi va aminti de fiecare dată de călătoriile mele prin Italia.

masa balcon Biano

Elegantă și practică, cu un design semicircular, ar fi măsuța perfectă de cafea. Cadrul de fier contribuie la soliditate, în timp ce blatul de masă semicircular din ceramică este rezistent la intemperii și ușor de curățat. Și, ca să economisesc și mai mult spațiu, după ce îmi savurez cafeaua, masa cu accente medieraneene poate fi pliată cu ușurință atunci când nu este folosită.

Și ca să mă simt ca pe o mică terasă, voi aduce pe balcon și două scaune cu model mozaic, care se potrivesc de minune cu măsuța de mai sus. Cele 2 scaune vor crea o atmosferă cu adevărat mediteraneană. Datorită stilului scaunelor, vor aduce Italia în căminul meu. Scaunele pot fi pliate, astfel încât pot fi deplasate și depozitate cu ușurință. Structura lor este durabilă datorită materialului de metal și ceramică.

scaune metal balcon Biano

Detaliile mediteraneene mă duc cu gândul la o poveste de iubire urbană. În serile de vară, am de gând să-mi invit prietenii pe balcon, după ce voi pune la punct și ultimul detaliu, așa că se vor simți ca și cum ar fi ieșit în oraș, la un bistro din centru. Achizițiile de la Biano sunt perfecte pentru a pune cap la cap locul perfect de gustat viața, cu tot ce are ea de oferit. Și are atât de mult de oferit, trebuie doar să ieșim afară și să privim cerul și oamenii.

Chiar dacă am câteva perechi de ochelari de soare polarizați și foarte chic, n-am de gând să stau pe propriul balcon cu ochelarii de soare pe nas. Așa că îmi voi achiziționa o umbrelă de terasă care să-mi aducă puțină răcoare și umbră în zilele călduroase de vară și protecție împotriva ploii.

Umbrela, pe lângă faptul că arată într-un mare fel, e echipată cu un sistem foarte simplu de pliere și desfășurare, folosind un mâner special. Mai mult, umbrela are o gaură de ventilație care asigură circularea liberă a aerului.

umbrela balcon Biano

 

E ușor să te obișnuiești cu binele

Un motor de căutare e felul perfect în care mă dau pe net. C’mmon, chiar n-am de gând să stau să-mi fac un tabel Excel cu toate variantele de luat în seamă pentru amenajarea balconului. Cu Biano e simplu – inovația e la ea acasă, la fel ca mobila, decorațiunile, produsele pentru copii, produsele eco, echipamentele utile pentru renovare, accesoriile, produsele pentru diferite camere. Toate sunt organizate pe categorii, unde mai pui că inovația e parte din strategia Biano, așa încât poți căuta nu numai în modul clasic, mergând pe categoria de care ești interesat, ci și căutand după imagini sau wishlist, care poate fi împărtășit cu oricine alege utilizatorul.

Perfect pentru una ca mine, care răscolește Pinterest-ul și alte surse de inspirație, cum ar fi Biano Studio, unde pot testa ce mobilă și accesorii se potrivesc împreună. Cu Biano Studio m-am mai jucat aici. Totul e online și gratuit, pot cumpăra mobilierul din proiectul meu prin intermediul magazinelor partenere Biano.

amenajare balcon cu Biano Studio

Amenajare balcon cu Biano Studio

 

Atâta vreme cât lucrurile au evoluat, n-o să stau să mă cantonez în zeci de taburi și notițe ci o să merg cu valul. Balconul meu urban, amenajat cu mobilier Biano, a fi dovada că am făcut alegerea câștigătoare.

Nu numai câștigătoare, ci și răscolitoare. De amintiri din călătorii, de imagini ale coastei însorite a Mediteranei, căci mi-am ales mobilierul și decorațiunile din balconul meu urban în ton cu fascinația mea pentru mozaicuri din bucăți de teracotă și pentru flăcările jucăușe ale unui șemineu de exterior, care-mi va lumina serile de primăvară.

Articol scris pentru prima probă SuperBlog, ediția de primăvară 2022.

Sponsor:

 

 

 

 

 

 

 

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *