Skip to content

Primă-vară, primă-vară, cine va avea părul cel mai frumos la vară?

E greu să mai visezi și să planifici cu inima senină o vacanță în vremurile pe care le trăim. Nu știu cum sunteți voi, dar eu cu atât mai mult visez la o vară de neuitat, undeva pe o plajă care captează soarele cu fiecare fir de nisip, cu fiecare spumă de val. De fapt, asta fac în fiecare an în martie, încep să visez la o vară cum n-a mai fost. În care voi testa o destinație nouă, de data aceasta pe coasta însorită a Portugaliei.

Cum îmi aleg destinația de vacanță

Noi suntem o familie de exploratori, prin excelență. Oricât de mult ne-ar plăcea să lenevim pe plajă, o vacanță reușită înseamnă pentru noi să vizităm muzee, să navigam, să vedem obiectivele din zonă. Așa se face că în fiecare an alegem o destinație nouă, iar harta noastră personală de văzut lumea e din ce în ce mai extinsă, cu tot mai multe destinații bifate.

Vara asta vom merge în Porto, aflat la nord de capitala țării, orașul care are propriul aeroport unde aterizează numeroase avioane venite din Europa sau Lisabona. Asta era de altfel unul din criteriile după care am ales destinația, să fie ușor de ajuns acolo.

Căsuțele colorate, oceanul și atmosfera relaxantă din oraș ne vor face să uităm pentru o vreme de tot ce e greu în viață și ne vor umple de energie și gânduri pozitive. Spuneam că Porto este un oraș romantic și nu există metodă mai bună să te convingi de acest lucru decât făcând o plimbare la apus pe faleza de pe malul oceanului alături de persoana dragă.

Poate după cele descrise mai sus ați tinde să credeți că sunt sunt cea care organizează tot la noi acasă. Eh, nici pe departe! Copilul e șeful, dacă i se pune lui pata, apăi nu mai scăpăm, tot ce putem face e să ne aducem argumentele noastre ca să întărim decizia lui. Ce mai încolo și-ncoace, copilul e mare fan Harry Potter. Știți deja că este un adevărat fenomen care face din orice loc asociat cu vreunul din personajele iconice un adevărat punct de pelerinaj pentru fani. De Portugalia, Harry Potter este legat prin autoarea seriei de succes care obișnuia să petreacă ore în șir în librăria Livraria Lello din Porto care a inspirat mai târziu decorațiunile din biblioteca Hogwarts din cărțile sale.

Cum mă pregătesc pentru o vară în Porto?

Primul lucru, am început să învăț portugheza pe Duolingo. O fi o limbă latină, dar nu e ușor de învățat, asta v-o pot spune din start. Învăț doar câteva expresii basic, dar dacă ar fi să merg mai în adâncime, mai mult ca sigur că aș avea nevoie de un profesor de portugheză.

Apoi, i-am reînnoit pașaportul copilului, ceea ce a fost o adevărată provocare în zilele astea, când secția de pașapoarte e suprasolicitată.

mai mult, am configurat traseul, pe zile, cu obiective de vizitat, am căutat cazare, asta e de altfel partea mea preferată din planificarea unei excursii.

Răsfăț pentru păr tern. De la SpringFarma

Difeel hemp ulei de par

Și, foarte important pentru mine, mi-am făcut provizii pentru micul meu ritual de frumusețe care să-mi scoată cu bine părul din iarnă și să mi-l pregătească pentru o vară de vis. Poate e un mecanism al creierului meu de a se apăra de toată zgura vremurilor, dar îmi dă o stare de bine să-mi continui micile mele ritualuri de îngrijire.

Cumpărăturile mi le fac, că în fiecare an, de la SpringFarma – farmacie online, care e pentru mine o farmacie de încredere, o echipă de specialiști și profesioniști  care mi-au trimis mereu comenzile rapid și în siguranță, asa cum am mai scris aici. Cum în ultima vreme mi-am cam abuzat părul cu vopsiri repetate, l-am tuns de curând, în speranța că își va reveni așa. După fascinația de a avea în sfârșit păr scurt din primele zile, m-a lovit nostalgia părului meu lung și bogat, așa că acum m-aș pune luntre și punte doar să fac cumva să crească mai repede. Așa că am de gând să-l răsfăț cu un tratament natural, cu efect rapid. Voi folosi Difeel Hemp Ulei, care stimulează creșterea naturală și sănătoasă a părului. O combinație atent aleasă de uleiuri ajută la stimularea creșterii părului sănătos, căci uleiul de cânepă conține proteine esențiale și acizi grași care stimulează creșterea naturală a părului. Conține ulei de ricin, ulei de cocos, ulei de măsline, rozmarin, lavandă și piper. Uleiul de păr poate fi masat pe scalp și pe păr, ca tratament pre-șampon. Nu numai că hidratează pielea capului și părul, dar tratează și protejează părul împotriva tratamentelor nocive de colorare și coafare.

Ca să adaug si mai multă strălucire si sănătate părului meu, voi potenta actiunea uleiului cu Difeel masca de par. Care, si ea, parcă a fost creată special pentru profilul părului meu. Noroc cu farmacia Spring. Chapeau!

Acestea fiind zise, părul meu e gata să capteze soarele portugal cu fiecare fir, să crească precum pletele zânelor din povești, lung și mătăsos, puternic și strălucitor, așa cum îmi era înainte de a-l agresa cu vopsiri repetate și cu placa de păr.

Vacanța, pregătită în amănunt, va fi cu siguranță plină de surprize, nu trag speranță că de data aceasta socoteala de acasă se va potrivi cu cea din târg, ăăă, din port. Surprizele, însă, vor fi prilej de povestit nepoților peste ani și ani, așa că nu mă îngrijorez.

Dar voi? Cum vă pregătiți de vacanță anul acesta si de la ce famacie online va luati cele necesare? Aveți tips & tricks de împărtășit cu lumea? Și mai ales, unde aveți de gând să mergeți?

 

Video baza Pexels.com, imagini via Springfarma.com

Articol scris pentru proba a doua a SuperBlog, ediția de primăvară 2022.

Sponsor:

 

 

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *