Skip to content

V-o spun franc, de Halloween voi găti cu electrocasnice Franke

Așa mă asigur că măcar mâncarea n-o să iasă horror, căci lotul meu de electrocasnice Franke nu m-a trădat niciodată. Dar hai mai bine să începem cu copilăria. O fi el, Octombrie, auriu și plin de utimele recolte ale anului, dar ceva întunecat și înspăimântător pândește la finalul său. Bine, înspăimântător e pentru alții, eu am fost atrasă de mică de poveștile horror, care mai degrabă mă fascinau decât să mă înspăimânte.

Ba dimpotrivă, eram în stare să inventez eu povești de groază pe care le spuneam pe un ton jos, lungind vocalele, copiilor de la bloc. Unele erau atât de frumoase, încât le credeam și eu. Pe vremea copilăriei mele, Halloween-ul nu trecuse încă oceanul, dar aveam și noi o sărbătoare similară: noaptea de magiun. Pentru cine nu știe, în unele zone din Ardeal magiunul se fierbe mult după miezul nopții, undeva afară, să nu intre fumul în casă, căci se prepara într-un cazan uriaș, pe foc de lemne.

Era întotdeauna bunica cea care se ocupa de magiun, timp în care noi, copiii de pe stradă, ne îmbrăcam în stafii, sperietoare de ciori, vrăjitoare și ce cârpe se mai găseau prin casă. Momentul culminant al serii era hora din jurul focului. Era micul nostru carnaval de pe uliță, dirijat de bunica, ce n-avea de ales și intra și ea în jocul nostru.

 

sufragerie moderna, cu electrocasnice Franke

Ei, dar uite că anii au trecut și Halloween-ul a ajuns al un alt nivel de sofisticare. În sufletul meu însă, încapsulează aceeași magie pe care o simțeam în copilărie. Prietenii îmi știu foarte bine (prea bine) meteahna asta cu Halloween-ul, așa că și anul acesta ne vom aduna la mine.

Am cadrul perfect, un living cu bucătărie imens, flancat cu electrocasnice Franke, robuste și perfect funcționale, cum le știți, tivit cu leduri pe care în seara cu pricina le voi programa pe portocaliu, să fie în ton cu dovlecii pe care-i voi plasa strategic prin încăpere. Mi-am cumpărat deja un set de lumânări, ele vor fi lumina dinăuntrul dovlecilor, iar pentru colțuri am pregătit un sul de…pânză de păianjen. Da, se găsește și așa ceva în comerț.

 

cuptop franke smart

Apropo de dovleci, asta voi și găti pentru prietenii mei: plăcinte cu dovleac. O fi părând lipsit de imaginație dar nu cred că există ceva mai bun pe lume după un pahar de vin fiert. Plăcinta o voi găti într-un cuptor Franke, din gama Smart. După ce ani de zile mi-am fript degetele scoțând tăvi din altfel de cuptoare, am zis că suflu și-n iaurt. Dar n-a mai fost nevoie. Cu Franke, operațiunea de scoatere a tăvii cu bunătăți nu mai e câtuși de puțin riscantă. Șinele telescopice din cuptorul meu Smart FSM 97 P XS se ocupă de toate, așa încât plăcintele să rămână în tavă, iar degetele mele să rămână intacte.

Și dacă tot vorbim de Franke, ia ghiciți în cine mă costumez de Haloween-u asta? În Frankestein, desigur. După experiență de anul trecut, când mi-am lipit două fermoare pe față cu un lipici care se marketa ca fiind special pentru piele și care mi-a lăsat două dâre de toată frumusețea sub pomeți de ziceai că sunt vreo nativă americancă rătăcită prin metropolă, plus că a trebuit vreme de două săptămâni să mă tot dau cu tencuiala, anul ăsta am zis că nu mai fac experimente riscante și merg doar pe un machiaj horror.

 

Dar înainte să ajungă în sufragerie, prietenii vor trebui să treacă printr-un hol lung și întunecos. Singurele care vor beneficia de puțină lumină vor fi niște fotografii sumbre, alb-negru, pe care le-am cumpărat dintr-un târg de vechituri. Decorarea livingului va fi și mai îngrozitoare, dar fără a deveni excesiv, astfel încât nimeni să nu se simtă inconfortabil în timpul petrecerii.

Am de gând să acopăr toată mobila cu cearșafuri și să așez păianjeni mici în fiecare colț. De electrocasnice nu mă stresez, căci sunt de pe https://www.frankemagazinonline.ro, așa că sunt super ușor de curățat. Despre Franke am mai scris aici. Voi acoperi așadar mobilierul cu foi albe, va da impresia de casă bântuită ? și, în același timp, va împiedica lucrurile să fie pătate (see what I did here?).

Ca totul să fie mai tomnatic așa, voi continua decorarea cu ramuri uscate împodobite cu motive terifiante, cum ar fi păianjeni, dovlecei, stânci … Mi-am făcut stocul de lumânări și candelabre, astfel încât lumina să fie mai slabă și să decoreze sărbătoarea cu lămpi portocalii sau negre.

Pentru momentul mesei, am pregătit ustensilele potrivite, de la fețele de masă, șervețelele negre și cești tematice.

living modern, echipat cu electrocasnice Franke

 

Cum n-am pretenția să inventez eu roata, am găsit deja tutorial pe YouTube cu machiaj gen Frankenstein. Ar mai fi varianta, mult mai lipsită de efort, să-mi cumpăr o mască. Și gata circu’! Până la urmă contează atitudinea și cum îți intri în rol, nu?

Plus că așa, cu mască, aș putea să le joc o farsă prietenilor. Cum mă pricep să-mi schimb tonul vocii (activitate îndelung exersată în copilărie, când mă dădeam drept altcineva la telefon) plănuiesc să îi întâmpin pe oaspeți în șort, ca o gospodină ce mă aflu, și după câteva ore, când toți vor fi vag chercheliți, îmi iau binișor masca de Frankestein, mă arunc într-un costum bărbătesc și mă dau drept ex-ul, care a venit și el, chipurile, neinvitat, la petrecere. Singura problema mi-e să nu-l ia ăștia la pălmi, la cât de mult l-am bârfit după ce m-a părăsit, săracul.

Fostul are cam aceeași înălțime ca mine și reușesc să-i imit destul de bine vocea, așa că nu vor fi greu de păcălit. O să-mi înregistrez și vocea strigând din camera alăturată:  “Vin imediaaat!” în caz că mă vor chema într-un final, după ce îl vor fi muștruluit pe “ex”-ul că m-a lăsat tocmai pe mine, care sunt o fată așa faină, cum a putut etc. Îmi va prinde bine la recăpătarea stimei de sine, asta e clar! ?

Ei, și la sfârșit, când toate sfaturile și toate nespusele vor fi spuse, îmi voi da masca de Frankestein jos și se va lăsa cu un “muhaha” cu efect de peșteră (am și amplificator de voce). Va fi de pomină petrecerea, o simt în vine. Vinuțul, vinuț, plăcinta, plăcintă, decorul, decor, farsa, farsă.

Hai că am treabă, mai am de făcut ultimele cumpărături de decorațiuni îngrozitoare și de gândit ultimele detalii. Dar voi? Ce le pregătiți prietenilor de Halloween?

Sursa foto: Franke | Facebook, Frankemagazinonline.ro/cuptor-franke-pirolitic-smart-fms-97-p.html

Articol scris în așteptarea unei petreceri pe cinste, pentru SuperBlog, ediția de toamnă 2021.

Sponsor:

logo Franke

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *