Skip to content

Je ne regrette rien

Alege o slujbă. Alege o carieră. Alege familia. Alege un televizor al naibii de mare. Alege maşini de spălat, automobile, compact disc players şi deschizătoare de conserve electrice. Alege sănătatea. Colesterol redus şi asigurări dentare. Alege dobânzi fixe, plăţi amortizate. Alege-ţi o casă. Alege-ţi prietenii. Alege o îmbrăcăminte comodă şi bagaje asortate. Alege un apartament închiriat cu trei camere lângă o grămadă de fabrici nenorocite. Alege statul pe canapea uitându-te la emisiuni care îţi doboară mintea şi sufletul, îndopându-te cu porcării. Alege să putrezeşti până la sfârşit, urinând într-o casă mizerabilă, nimic mai mult decât o jenă în plus faţă de progeniturile egoiste şi perverse pe care le-ai făcut ca să nu fii singur. Alege viitorul. Alege viaţa. – ăsta era îndemnul lui Renton din Trainspotting. Să alegem, mai ales, ce facem cu viaţa, zic.

Ce poți face ca să spargi rutina? Simplu. Experimentează viața! Chiar dacă te lovești uneori cu capul de pragul de sus, s-ar putea să ai surpriza ca, după o vreme, să-ți dai seama că o experiență negativă se poate transforma într-o oportunitate a ceva nou, sau, în cel mai rău caz, într-o lecție de viață.

Instagram | Experimenteaza.ro

Așa s-a întâmplat acum 10 ani, când îmi doream din toată inima să mă fac copywriter. Îmi plăcea cum sună, mi se părea cel mai cool job cu putință, așa că am făcut tot ce este omenește profesional posibil ca să obțin acest job. M-am angajat la cea mai cea agenție de advertising de pe o rază de câteva sute de hectare, și ego-ul meu era de-acum la cote maxime. De parcă mi s-ar fi brevetat prima invenție sau ceva. Ei, eram în perioada de probă, dar eu mă vedeam deja mare publicitar de seamă.

Am făcut ce-am făcut, sau mai bine zis n-am făcut mare ispravă, și nu mi s-a reînnoit contractul. Mai exact, am fost pusă pe liber. Ei, să vezi atunci dramă, depresie. Universul meu de copywriter proaspăt uns în scaun se prăbușea ca un castel de nisip.

După câteva luni însă, perspectiva mi s-a schimbat cu 180 de grade. Ceea ce inițial mi se părea un mare eșec s-a dovedit a fi un nou job în care am avut ocazia să mă specializez pe ce îmi plăcea cu adevărat și unde am stat 8 ani. E-advevărat, n-am mai fost copywriter de atunci dar știți ceva? Nici nu îmi mai doream. Cele trei luni petrecute la minunata agenție mi-au arătat că lumea publicitarilor nu era nici pe departe cum mi-o imaginasem. Aerele de boemie erau de multe ori doar niste snobisme, bârfa și invidia erau la mare rang, presiunea din partea clienților era maximă.

Dacă îmi pare rău c-am experimentat? Niciodată. Probabil că dacă nu ajungeam copywriter, aș fi rămas toată viața cu regretul că nu am încercat mai multe experiențe dezvoltare personală. Ar fi rămas undeva, într-un colț al minții, întrebarea “Oare cum ar fi fost să…?” Așa am fost, am văzut, am bifat și am mers mai departe.

Să fi fost mai bine oare,

Să fi fost o întâmplare?

Cu capu’ de pragul de sus

Am dat, dar ce-i mai presus

E că o lecție în plus

Am bifat, cu umilință,

Dar si c-o urmă de credință,

Că-ntr-un fel m-a ajutat,

C-am avut de învățat.

Viața e care pe care,

Dar să te implici e o onoare;

Chiar de ieși mai șifonat

O nouă lecție-ai bifat.


Pentru momente dincolo de limita ta de confort, intră pe Experimentează.ro, furnizorul tău de experiențe,  și vei avea posibilitatea de a alege ceva care să se potrivească personalității tale. Adrenalină, relaxare, romantism, dezvoltare personală sau sport și hobby, you name it. Sau dacă vrei o alternativă pentru cadourile banale, Experimenteaza.ro oferă posibilitatea de a alege din sute de experiențe de neuitat. Articol scris pentru proba a doua a Spring SuperBlog 2020.

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *