Skip to content

Prima mea întâlnire cu un cristal

 

Mătușa Geta era, pentru vremea aceea, o excentrică. Iși ținea părul neobișnuit de lung împletit într-o coadă ce și-o petrecea peste umărul stâng, se îmbrăca în rochii largi, de mătase, cu imprimeuri mărunte și strălucitoare, făcea ședințe de yoga, știa totul despre proprietățile cristalelor, despre energii și vibrații. Pentru vremea aceea era o ciudată pentru mulți, în ziua de azi ar fi trecut drept o bătrână cool, în armonie cu natura și cu energiile sale.

Ne făceam concediile cu ea, venea cu plăcere cu noi (eu, soră-mea mai mică și părinții noștri) la mare, și-o lua cu ea și pe prietena ei cea mai bună, la fel de pasionată de cristale. Era fascinant pentru noi, copilele, să le ascultăm povestind tot felul de istorii în care, cunoscuți de-ai lor ajungeau să admită, voit sau din pură întâmplare (sau Karmă, cum spuneau ele), puterea binefăcătoare a cristalelor. Stăteam pe veranda casei la care eram cazați și de multe ori depășeam de mult ora de culcare, căci erau prea savuroase poveștile lor.

într-una din acele veri, mătușa Geta mi-a cumpărat de la un magazin de la mare un acvamarin. Era un talisman legat cu un șnur de piele, pe care mătușa mi l-a legat la gât și mi-a spus:

-Cristalul asta se potrivește cel mai bine cu marea. Navigatorii au considerat Acvamarinul o piatră a mării. În vechime se spunea că este o piatră a curajului, care proteja călătorii pe apă, că să se întoarcă în siguranță acasă după voiaje lungi. Sunt chiar legende de pe vremea Imperiului Roman care spun că împăratul Nero purta ochelari din Acvamarin transparent.

-Serios? făcui eu, uitandu-mă la piatra translucidă, perfect tăiată.

-Da, întări prietena mătușii. Mai mult, acvamarinul ajută la înțelegerea situațiilor complicate și recunoașterea adevărului, și la legarea de noi cunoștințe. Așa că fii cu ochii-n patru, poate te împrieteneșți cu vreun copil de pe plajă.

Acvamarinul acela, dăruit acum mulți ani, într-o după-amiază dintre două plaje,  e acum parte din colecția mea de cristale. L-am purtat de suficient de multe ori încât să-mi dau seama pe propria piele de proprietățile lui binefăcătoare. Acvamarinul amplifică trezirea spirituală, facilitează accesul spre divinitate, dar și creativitatea, auto-cunoașterea, încrederea, flexibilitatea, puterea aurei.

De fiecare dată când mi-l pun la gât, îmi aduc aminte de mătușa Geta și de înțelepciunea ei fabuloasă, care mi-a luminat de multe ori momente din viață care, fără sfaturile ei, m-ar fi trimis în adevărate fundături.

 

StoneMania, magazinul cu cristale binefăcătoare

 

 

Lansat înca din 2013, StoneMania Bijou deține nu numai un magazin fizic, în București, ci și un site cu un design curat și bogat în informații și în produse. În acest moment, pe site sunt expuse peste 10.000 de produse din categoriile Cristale naturale, Feng Shui și Aromaterapie. Cristale naturale sunt importate din țoață lumea (Brazilia, India, Pakistan, Africa de Sud, China, Peru etc.) urmând a fi comercializate în stare bruta, șlefuite sau confecționate manual, sub forma unor adorabile bijuterii.

StoneMania Bijou face parte din topul celor mai apreciate firme care comercializează pietre fine și cristale naturale din România. Bijuteriile cu cristale confecționate la StoneMania Bijou pot fi purtate în funcție de zodie, pentru chakre, pentru proprietățile lor terapeutice și nu în ultimul rand pentru frumusețea lor naturala.

Mai mult, toate cristalele vin însoțite de certificat de garanție și conformitate.

Dar tu? Ce cristal folosești pentru a-ți îmbunătăți viața?

Articol scris pentru SuperBlog, ediția de toamnă 2022.

Sponsor:

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *