Skip to content

Să nu dai în chakra mea – am un cristal pentru ea

Îmi amintesc de parcă ar fi fost ieri serile de vară, când mă amestecam în mulțime ca să-mi pierd urma. Era un fel de a gândi mai clar acolo, între oameni, fie că eram la un concert sau într-un autobuz plin. Eram singură cu gândurile mele, o anonimă între anonimi. Pentru că nu-i cunoșteam și, sinceră să fiu, nici nu prea-mi păsa cine sunt cei din jur. Simțeam doar muzica, o lăsam să-mi curgă prin vene și să-mi deturneze în așa hal emoțiile, încât de multe ori mă trezeam cu lacrimi în ochi la câte o piesă mai pe sufletul meu. 

Ei, dar se pare că tot se mai găsea cineva din mulțime care să mă ia drept țintă…

 

Hoții de energie

 

Îi știți și voi, n-aveți cum să nu vă fi întâlnit, măcar o dată-n viață, cu o asemenea persoană. Fie că-i numim “hoți de energie”, “vampiri energetici” sau orice altă denumire perfect încadrată în tematica de Halloween, că tot e sezonul, indivizii respectivi pur și simplu nu reușesc să funcționeze dacă nu fură energie de la alții. Acest lucru este adesea neintenționat, deoarece este posibil ca și vampirii energetici să sufere din cauza unor experiențe disfuncționale care îi seacă de energie și îi lasă fară putere de multe ori.

În termeni științifici, energia este capacitatea de a face anumite munci, anumite activități. Alții o definesc ca fiind vitalitatea de care ai nevoie pentru activitatea fizică și mentală susținute. Însă mai există o formă de energie, cunoscută sub numele de energie spirituală. Ei, aici vroiam, de fapt, să ajung. 

Energia spirituală este prezentă practic oriunde. Probabil ați observat și voi cum energia dintr-o cameră se schimbă de fiecare dată când o anumită persoană intră în încăpere. Fiecare dintre noi aduce o anumită energie persoanelor dragi, pe care le iubim, colegilor și chiar străinilor cu care intrăm în contact.

Așa că este bine să învățăm să recunoaștem acei oameni care își iau energia “furând-o” de la ceilalți. Aceștia sunt precum niște “vampiri energetici” care storc toată energia pozitivă a celor din jur.

De multe ori, la câte-un concert din ăsta, când îmi era lumea, ăăă, piesa mai dragă, pac, mă lovește o stare de epuizare. Mă uit în jur și văd doi ochi ațintiți asupra mea. Ok, l-am detectat, îmi zic. Acuma trecem la planul B. Mâine îmi cumpăr cristalul acela despre care am auzit atâtea!

 

Malachitul meu, scutul meu!

 

Dar hoții de energie nu sunt doar necunoscuții din mulțime. Am chiar o prietenă în preajma căreia mă simt întotdeauna epuizată și stoarsă de puteri,  chiar când doar vorbesc cu ea la telefon. N-am renunțat la ea pentru simplul motiv că mi-e dragă, chiar dacă are un efect devastator asupra mea. 

Chiar i-am aruncat odată, că într-o doară:

-Iar m-ai lovit în plex! Mai exact în chakra plexului solar. Nu știu ce faci, dar mă simt stoarsă ca un burete după o conversație cu tine.

-Să știi că nu ești singura care mi se plânge de asta. Tot e bine, că măcar nu deochi, râse ea amar. Aș putea să fac ceva ca să te îmbunez?

-Dacă ai adus vorba, chiar ai putea! mă străfulgeră ideea. Că tot vine ziua mea în curând și că tot îmi doresc un malachit de multă vreme, ai prins ideea…Da’ sa fie natural, neapărat!

-Vezi, de aia te ador, făcu ea cu entuziasm. Ești o Săgetătoare veritabilă, total lipsită de tact, ceri cadouri fară mustrări de conștiință. 

Ei, și de ziua mea, un element nou a apărut în viața mea. Un malachit de toată frumusețea, de fapt mai multe sfere de malachit natural, înșirate într-un colier pe care îl port cu mândrie și cu o cu totul alta energie. Ador bijuteriile cu cristale, mai ales dacă au o culoare verde-albăstrie și luciul perfect, cum e cel din imagine. 

 

Mărturisire: mi-am dorit întotdeauna să am ochii verzi-albaștri, dar dacă tot mi-a fost dat să fie căprui, malachitul de la gât aduce puțin verde-albastru în înfățișarea mea.

colier malachit natural

 

Chakra plexului solar sau locul unde se întâlnesc fluturii, când se întâlnesc în noi

 

Aduceam vorba mai sus despre felul în care hoții de energie mă lovesc fix în plex, mai exact în chakra plexului solar, numită și Manipura.

Manipura este situată în zona buricului și este locul în care simțim că avem „fluturi în stomac”. Este, practic,  centrul puterii noastre. Locul în care fie recunoaștem că ne putem controla viața, fie îi lăsam pe alții să ne controleze. Este centrul fericirii, al bucuriei sau, la polul opus, cel al fricii și al furiei.

Ea se poate bloca uneori. Cum vindecăm Manipura? Râsul copios, ținerea unui jurnal, recunoașterea adevărului către tine însuți, alimentele/băuturile calde, călătoritul, spontaneitatea, urmarea visurilor – chiar și cele mici, precum un curs de dans sau o drumeție în vârf de munte. Folosirea unui cristal pentru chakre poate ajuta la deblocarea ei. 

 

Ce a adus malachitul în viața mea

 

Cristalele pentru chakre au proprietăți protectoare și îți pot aduce mai multă vitalitate și claritate în gândire. Malachitul este un astfel de cristal, care te ferește de energii negative în general, de amenințări la nivel astral (gânduri negative, deochi), energetic (energii malefice) și fizic (radiații etc), în particular, este util pentru protecția copiilor, dar și a mamelor (mai ales în perioada sarcinii, a travaliului și a nașterii), de asemenea, în călătorii, mai ales pentru a prevenii căderile.

În antichitate, în Egipt, Grecia și Roma, din malachite erau confecționate camee, amulete și alte obiecte. Piatra zdrobită era folosită ca pigment în picture și machiaj. Se credea că malachitul îi protejează pe copii de farmece și vrăji, îi ajută să crească, alină durerile și suferințele.

 Malachitul amplifică în egală măsură energiile pozitive și negative. Ancorează energiile spirituale în dimensiunea fizică, o piatră a transformării. Sub influența acestui cristal aventuros, viața este trăita mult mai intens. Malachitul încurajează asumarea de riscuri și schimbarea, revelând toate obstacolele care blochează creșterea spirituală. Scoate la lumină sentimentele profunde și cauzele psihosomatice ale dezechilibrelor, destramă legăturile nedorite și tiparele depășite și susține asumarea responsabilității pentru propriile acțiuni, gânduri și sentimente .

 

In loc de epilog: Malachitul e însă doar primul pas spre construirea unui scut împotriva energiilor negative. Plănuiesc să-mi completez colecția cu celelalte cristale protectoare pentru chakra plexului solar: calcit, citrin și topaz. 

cristale protectoare chakre

Foto via stonemania.ro, unsplash.com

 

 

Articol scris pentru SuperBlog, ediția de toamnă 2020

Sponsor: 

 

 

 

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *