Skip to content

Visul unei extraterestre

“Viitorul aparține celor care cred în frumusețea viselor lor”.

Eleaonor Rosevelt

Se așeză cu capul ei aproape triunghiular, de o paloare verzuie, pe pernă, și pleoapele străvezii aproape că se închiseră peste ochii negri, cu pupilele dilatate. Nu, nu se pusese încă la somn, era abia ora amiezii, era însă răgazul ei de visare. Era momentul acela al zilei când, după masa frugală, își recapitula pașii pe care îi avea de făcut pentru a-și îndeplini visul. Nu era nici pe departe o visătoare, ci mai degrabă își aborda metodic, pas cu pas, etapele. Dar visul îl avea, era acolo, încrustat în ființa ei, proiectat în minte, vizualizat în cele mai mici detalii și aproape aievea.

Pământenii și-au dorit dintotdeauna să cucerească spațiul, să întâlnească extratereștri, să le fure știința, să-și depășească situația, se gândi ea. Cine și-ar fi închipuit că undeva, în galaxie, o mică extraterestră visează la viața unui pământean? Sătulă de clădirile scânteietoare, boltite, ca niște hale din cristal, o extraterestră visează la o casă adevărată, aerisită, curată, perfect integrată în natura în mijlocul căreia e amplasată. Nu-i trebuia un dicționar de arhitectură ca să și-o imagineze. Îi erau de ajuns câteva case pe care le văzuse pe pământ, din elementele cărora, ca într-un puzzle, își compusese în minte imaginea casei de vis.

De mult își alesese locul. Undeva în Transilvania (nu-i era frică de vampiri), la marginea unui sătuc de munte, una dintre acele case cu consum aproape zero. Va fi ferită de privirile și de întrebările sătenilor, la liziera unei păduri de mesteceni. Ce mult îi plăceau mestecenii! își aminti. Cu scoarța lor în nuanțe de alb și gri, care se întrepătrund ca într-o pictură, cu frunzele care strălucesc verzui sub razele soarelui!


Lângă o asemenea pădure ar fi amplasată casa ei de vis. Nu-și dorea ceva rustic, ar fi fost totuși prea mare prăpastia dintre mediul în care era ea obișnuită să trăiască, cu obiecte metalice și funcționale (dar vai!, atât de reci) și un interior de cabană de munte, cu flăcări vesele în șemineu. Nu, își dorea o casă în care să se simtă pur și simplu mai puțin…extraterestră. Ba chiar să se simtă perfect integrată în vibrația planetei, să simtă adierea vântului prin frunze, când iese pe terasa casei, să își pună mâna la ochi când lumina piezișă a dimineții ar pătrunde prin ferestre.

Visa de mult la o asemenea casă biata extraterestră, mai ales că făcuse deja numeroși pași pe calea aceasta. Începuse metodic, cu o listă. Citise ea demult, în copilărie că, odată ce așterni pe o foaie dorințele sau pașii de urmat, ai șanse mult mai mari să-ți duci visul la îndeplinire. Lista arăta cam așa:

✅ Educă-te îndelung, repetă, aprofundează, testează-ți cunoștințele. Studiile contează, sunt baza oricărui vis. Adună informații, metode, experimentează, greșește și învață din toată această experiență.

✅ Aplică-ți cunoștințele în slujba celor din jur. Mai exact, ia-ți un job, aplică ce ai învățat, învață mai departe și fă-te util. Intre timp, adună resurse materiale pentru a-ți îndeplini visele, dar nu uita ca, dincolo de partea materială, să fii ceea ce pământenii numesc “un om între oameni”.


✅ Alătură-te unui grup. Sau, cel mai la îndemăna, construiește-ți o familie în mijlocul căreia să simți căldura și voioșia unui sfârșit de zi. Iți va aduce pace sufletească și suport mental, ori de câte ori lucrurile se precipită, și nu uita, visele se împlinesc mai ușor în familie.


✅ Fă-ți rost de o casă. Familiei îi șade cel mai bine acasă. O casă în care cei mici să zburde în voie, desculți, dacă așa au ei chef, în care adulții să aibă totul la îndemână, funcțional și estetic. In care prietenii să aibă locul lor în care pot înnopta, în care pot zăbovi la un vin pe terasă, în care pot admira tablourile și suvenirurile de călătorie răspândite strategic prin casă.

Extraterestra își făcu bilanțul. Bifase deja primii trei pași, îi mai rămăsese de bifat partea cu casa. Celelalte etape veniseră cumva de la sine, i le adusese viața la mal. Acest ultim pas necesita nu numai resurse, ci și calcule, comparații, alegeri. Oricum, era sigură că, odată ce ar fi bifat și asta, visul s-ar fi lățit și s-ar fi lungit și și-ar fi dorit alte și alte minuni. Dar asta n-o descuraja, ba dimpotrivă, se bucura că viața îi va scoate în față alte și alte vise, la pachet cu alte și alte provocări.

Își puse cap la cap și o mică listă motivațională, care să-i țină visul în viață în momente de restriște, de care, era sigură, viața n-o va cruța.


Visează la ceva măreț! ?

Serios — nu-ți fie frică de vise mărețe! Acum câțiva ani nu m-aș fi gândit că voi fi o mamă extraterestră, că voi avea un job care îmi va plăcea. M-am focusat însă pe visul meu și nu mi-am luat ochii de la el. Fii îndrăzneț!

Transformă-ți viața prin gândire pozitivă

Aici nu mă refer la acele discursuri motivaționale pe care pământenii par să le adore în ultimul timp. E mai simplu de atât. O persoană pozitivă anticipează fericirea, sănătatea și succesul. Oamenii (sau extratereștrii) pozitivi chiar cred că pot depăși orice obstacol sau dificultate. A fost un moment în viața mea când a trebuit să lucrez la asta din greu, și mă bucur că am făcut-o.

Găsește-ți pasiunea și fă din ea visul tău ?

Nu poți să alergi după visele și obiectivele altcuiva. Pur și simplu nu poți, nu așa suntem construiți. Alege ceva de care ești cu adevărat pasionat și mergi pe mâna aceasta. Fericirea intensă pe care pasiunea o aduce va aprinde un foc înăuntrul tău pe care nimeni altcineva nu-l va putea aprinde.

Setează-ți limitele cât mai sus

Setează-ți standardele la nivel de excelență și refuză să faci compromisuri. Asta nu înseamnă că trebuie să câștigi mereu sau să fii cel mai bun. Înseamnă doar că în fiecare zi ești cea mai bună versiune a ta și a nimănui altcuiva.

Nu uita să fii umil

Calea spre succes e împânzită cu provocări și încercări. Întâmpină-le. Fii mereu cel care ești cu adevărat, chiar dacă ești un extraterestru, și amintește-ți de fiecare dată de unde ai pornit.

Nu lăsa frica să-ți ucidă visul ?

Nu îmi va fi teamă. Frica este cea care ucide mintea. Frica este moartea măruntă care aduce distrugerea totală.

Îmi voi infrunta frica. Îi voi da voie să treacă peste mine și prin mine.

Şi, după ce va fi trecut, îmi voi întoarce ochiul interior şi voi privi în urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai rămâne nimic.

Voi rămâne doar eu.

– din Dune, de Frank Herbert

Litania aceasta împotriva fricii mă ajută de fiecare dată să merg mai departe pe drumul meu. După ce mă scutur de fiorii fricii, mă simt întotdeauna mai puternică și mai călită.

Fii un mentor pentru altcineva?

Am avut norocul în viață să dau de extratereștri care m-au ținut sub aripa lor. Asta m-a învățat să dau înapoi darul primit și să ajut la rândul meu pe altcineva, când am putut. Să ajuți pe cineva să crească și să se dezvolte e o experiență cu adevărat transformatoare.

Viitorul te va lua oricum prin surprindere. Dar tu nu înceta să-ți faci planuri de viitor

Pare un paradox ce am scris dar, de fapt, e foarte simplu și uman. Fă-ți planuri, planul A, planul B, planul C, și așa mai departe. Faptul că te-ai spetit să te gândești la mai multe scenarii te va pregăti pentru un nou scenariu, chiar dacă nu ți l-ai imaginat chiar pe acela. Planurile pe care ți le-ai făcut, calculele, scenariile, toate fac parte din construcția ta interioară. Vei ieși mai puternic din încercări, după ce vei fi clădit înăuntrul tău vise și planuri. Nu înceta să visezi!

Sunt sigură că v-ați dat deja seama, extraterestra aceea sunt chiar eu. ?Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020.

Sponsori: ActiveHouse.ro și AIA PROIECT

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *