Skip to content

Verii ii sade bine cu berea

A glass of cold beer

Călătorului îi șade bine cu drumul, și verii cu berea. Răcoarea serilor de vară cere o evadare, slavă Domnului că s-a inventat berea. Curată și răcoritoare ca un izvor de munte, acidulată cât să îi simți savoarea bogată, spumoasă și aurie, berea e făcută să ne aducă împreună după o zi toridă.

Prieteni vechi, adunați în jurul unei mese de stejar, într-o grădină în care sfârâie bucățile de carne pe grătar. Depănând vechi excursii împreună, (mai știi weekendul ăla cu cortul când am prins furtună în Rodnei?) sau câte un concert când stăteați în primele rânduri, când limita era doar lanțul de jandarmi din fața scenei. Sau săptămâna aceea în Deltă, la lipoveni, când vă trezeați în zori și plecați cu pescarii, iar serile tot la o bere, printre țânțari însetați, pe cât erați voi de bere, pe atât erau ei de sânge.

Aceiași prieteni, acum la o terasă pe centru, în plin vuiet de festival, cu chitări auzindu-se de pe alei pietruite, cu valuri și valuri de tineri hălăduind prin orașul vechi. Tot la o bere, doar că mai ferchezuiți puțin, cu șuvițele mai definite și cu tricouri mai călcate. Aceeași savoare, aceeași plăcere și răcoare, același clinchet vesel când se lovesc halbele. Aceeași plăcere de a se revedea și de a fi pur și simplu împreună într-o altă seară de vară, fără a aștepta nimic special unul de la celălalt, doar să fie ei înșiși.

Asa arată pentru mine o bere adevărată. Berea face că toate acestea să se întâmple și să curgă firesc, la fel de firesc precum viața, la fel de firesc precum curge băutura rece, aurie, în pahare.

Creată doar din ingrediente autohtone, o bere adevărată va evoca ceva din specificul zonei in care a fost preparată, incepând cu apa care o traversează, până la combinatia de  cereale care ii dau savoarea unică.

O bere care nu are mălai adăugat are sanse sa fie mai putin dulceagă, mai savuroasă si sănătoasă. Mie personal imi plac mai degrabă berile acidulate, vag amărui, nu cele dulcege. Plus ca mălaiul e  un ingredient mai ieftin decât malțul de orz de exemplu, fapt care mă face sa cred că berile cu continut de mălai sunt inferioare. 

O bere pe care am apreciat-o încă de la început, de acum 10 ani de când a apărut pe piață, ne adună și astăzi în jurul ei, recunoscători pentru gustul ei unic și bogat. Albacher e una dintre puținele beri care reușește să mențină un echilibru perfect între nuanțele amărui și caramelizate, între notele acidulate și cele răcoritoare prin excelentă. O bere care și-a făcut drum fără probleme pe piață, tocmai pentru gustul ei unic. Iar pentru cei ca mine, care nu concep să pună gura pe doză, după ce a umblat prin depozite, camioane și te mai miri pe unde, folia de aluminiu de pe cutia de Albacher e un upgrade pe cinste.

Totodata, la zece ani de la apariție, berea la cutie a fost îmbunătățită cu un gadget care o transformă în câteva secunde într-o bere la sticlă.

Vă invit sa vizionati filmul realizat de bloggerul Viktor Capra, să vă explice el cum funcționează Glass-Up.

 

Hai noroc și la mulți ani, Albacher!

albacher_10-600x449

 

 

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *